Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Logis Empordà ya tiene depuradora
Coincidint amb la finalització d'una nova xarxa contra incendis

El Logis Empordà ja té depuradora

Font: CIMALSA19/10/2010

19 octubre 2010

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l'alcalde del Far d'Empordà, Jaume Arnall, van visitar la nova depuradora del municipi del Far d'Empordà, coincidint amb la seva entrada en funcionament. La nova infraestructura, que donarà servei al municipi i el centre logístic Logis Empordà, permetrà millorar la qualitat en el tractament d'aigües residuals, amb capacitat per a 700 metres cúbics al dia. Les obres, que han estat cofinançades entre CIMALSA i l'ACA, ha suposat una inversió de 1,4 milions d'euros.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de CIMALSA i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), han finalitzat les obres de construcció de la depuradora d'aigües residuals del Far d'Empordà que té una capacitat de 700 metres cúbics per dia . Aquesta depuradora disposa de tots els elements propis d'un tractament biològic i donarà servei al municipi del Far d'Empordà i al polígon logístic Logis Empordà.

El conjunt de la instal lació disposa de dues línies de depuració en paral lel que asseguren el procés sense haver de fer parades tècniques de la totalitat de la planta.

El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l'alcalde del Far d'Empordà, Jaume Arnall...
El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l'alcalde del Far d'Empordà, Jaume Arnall, van visitar la nova depuradora del municipi del Far d'Empordà.

Per fer front a les situacions extraordinàries de pluges o grans abocaments puntuals, les instal·lacions han estat dimensionades per admetre un cabal d'entrada de fins a 2,2 vegades el cabal mitjà nominal, sense que això afecti la qualitat de les aigües sortints.

Les instal·lacions de la depuradora arriben uns elevats rendiments d'eliminació de contaminants que arriben al 95% de neteja en paràmetres com la DBO5 i superiors al 90% en Matèria en Suspensió (MES), el que garanteix en tot moment verificar els requeriments normatius d'abocament i millorar-los.

Les obres, que han estat executades per l'empresa HPSA, Formigó i Serveis Mediambientals, SA, han suposat una inversió de 1,4 milions d'euros. El 71,5% dels treballs han estat finançats per CIMALSA, mentre que el 28,5% restant ha estat assumit per l'ACA. Així mateix, l'ACA ha portat a terme les obres de canalització de la xarxa de residuals del municipi cap a la nova depuradora.

Mitjançant el conveni subscrit entre les dues parts a finals del 2006, CIMALSA s'ha encarregat de l'execució i supervisió de les obres de la depuradora, cosa que ha permès avançar la solució al sanejament del municipi del Far d'Empordà.

Planta general EDAR
Planta general EDAR.

Finalització de la nova xarxa contra incendis

D'altra banda, ara han finalitzat les obres de construcció d'una xarxa específica contra incendis al Logis Empordà, per un import d'1 milió d'euros. Els treballs han inclòs la construcció d'un dipòsit d'aigua de 1.240 metres cúbics de capacitat i la instal lació del sistema de bombament i de canonades. Amb la nova xarxa, el Logis Empordà es converteix en el primer centre de CIMALSA a disposar d'una i en un dels pocs de tot Catalunya.

Des de l'entrada en vigor el març del 2007 del nou Reglament de Seguretat Contra Incendis en Establiments Industrials (RSCIEI), un percentatge important d'activitats d'emmagatzematge necessiten disposar d'un dipòsit i d'equip de bombament a les parcel per garantir la pressió i el cabal d'aigua necessaris per al funcionament dels sistemes d'extinció d'incendis.

Amb l'objectiu de racionalitzar els recursos i evitar que la majoria d'activitats que s'implantaran en el Logis Empordà hagin de fer front a una inversió elevada per a la construcció de les seves pròpies infraestructures contra incendis, CIMALSA ha decidit construir en el Logis Empordà una xarxa separativa contra incendis d'ús i manteniment comunitari entre tots els usuaris del centre.

Logis Empordà

Logis Empordà està situada al municipi del Far d'Empordà, a 5 quilòmetres de Figueres ia 25 de la frontera francesa. Les seves dimensions i la seva proximitat a França fan de Logis Empordà la plataforma logística transfronterera més gran d'Espanya amb 727.839 metres quadrats totals, dels quals 522.470 estaran destinats a usos logístics i complementaris.

S'ha estimat que Logis Empordà pugui arribar a generar en ple funcionament fins a 2.000 llocs de treball. La depuradora està dimensionada per fer front al cabal generat per la zona logística, així com per a la població actual i possibles creixements futurs dels nuclis urbans del municipi del Far d'Empordà.

Logis Empordà és un polígon d'activitats econòmiques netes que no generin residus industrials, de manera que la depuradora estarà dissenyada per fer front a residus assimilables als domèstics.

Maqueta del futur centre logístic Logis Empordà
Maqueta del futur centre logístic Logis Empordà.

La terminal intermodal Empordà

La futura terminal intermodal de l'Empordà té com a principal objectiu esdevenir un aeroport de connexió ferroviari que permeti sumar la càrrega de trens provinents des de diversos punts de la Península Ibèrica amb càrregues provinents del Port de Barcelona i que, des d'aquesta terminal, puguin continuar amb trens llargs cap a Europa i viceversa. En aquest sentit, la Terminal intermodal de l'Empordà es convertirà en una peça fonamental per afavorir la permeabilització de la frontera franco-espanyola en el corredor mediterrani i potenciar el transport transfronterer de mercaderies.

En aquest sentit, ha estat escollit pel Ministeri de Foment com un dels projectes prioritaris del 'Pla Estratègic per a l'Impuls del Transport Ferroviari de Mercaderies' i també per la Unió Europea com un dels projectes de la Xarxa Transeuropea de Transports.

La terminal tindrà accés en ample mixt (europeu + ibèric) i es preveu que pugui estar connectada tant amb el túnel transfronterer de Le Pertús com amb Portbou.

Ocuparà una superfície d'aproximadament 30 hectàrees, majoritàriament en sòl urbanitzable, i s'integrarà amb l'actual recinte logístic del Logis Empordà. La terminal es dissenyarà amb una capacitat per a 300.000 contenidors i 300.000 vehicles anuals. La inversió estimada per a aquest projecte és de 117,9 milions d'euros, de la qual es preveu que el 26% sigui inversió privada.

Actualment estan en procés de redacció dels projectes dels accessos ferroviaris i els estudis ambientals. En les properes setmanes es licitarà la redacció del projecte bàsic de l'àrea terminal.

Per al desenvolupament d'aquest projecte s'ha constituït la societat Terminal Intermodal Empordà SL (TIE) participada en un 52% per CIMALSA i en un 48% pel Port de Barcelona.

La terminal intermodal Empordà com aeroport de connexió ferroviari transfronterer
La terminal intermodal Empordà com aeroport de connexió ferroviari transfronterer.

L'Autopista Ferroviària Ibèrica

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, DPTOP i el Port de Barcelona a través d'TIE, han signat un conveni de col·laboració amb l'Autoritat Portuària Badia d'Algesires, l'Agència Pública de Ports Andalusos, Lorry Rail i Renfe per fer un estudi de desenvolupament de l'autopista ferroviària, des del Port d'Algesires (Cadis), fins al Far d'Empordà (Girona), i la seva connexió amb l'autopista ferroviària fins Bettembourg (Luxemburg).

El projecte, anomenat Autopista Ferroviària Ibèrica (AFI), té l'objectiu d'oferir al mercat del transport i de la logística de carretera un nou servei de transport intermodal de semiremolcs per ferrocarril a la Península Ibèrica que, en connexió amb les autopistes ferroviàries franceses actuals i futures, permeti descongestionar les carreteres, els passos fronterers i incrementar la participació del ferrocarril en el transport de mercaderies d'una manera eficient.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades