Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Condorchem combate la legionella con el primer biocida formulado en base a dióxido de cloro estabilizado en agua
El bacteri de la legionel pot sobreviure en un ampli rang de condicions físico-químiques

Condorchem combat la legionel amb el primer biocida formulat sobre la base de diòxid de clor estabilitzat en aigua

Redacció Interempreses12/07/2010

12 juliol 2010

Condorchem ha llançat al mercat Condorcide Duo, el primer biocida contra la legionel formulat sobre la base de diòxid de clor (ClO 2) estabilitzat en aigua que s'ha registrat a Espanya. L'ús d'aquest biocida juntament amb l'aplicació de diferents mesures higienicosanitàries a les instal·lacions de risc (torres de refrigeració, condensadors evaporatius, etc.) Permet assegurar el control del bacteri de la legionel.
El bacteri de la legionel pot sobreviure en un ampli rang de condicions físico-químiques. En general, en el seu medi natural, el bacteri es troba en baixes concentracions, però en nombre suficient per contaminar circuits d'aigua artificials, en els quals troba condicions favorables per la seva multiplicació i disseminació. Aquestes instal·lacions, de vegades, afavoreixen l'estancament d'aigua i l'acumulació de productes que serveixen de nutrients per a la bacteri, com fangs, matèria orgànica i material de corrosió, formant una biocapa. La presència d'aquesta biocapa, juntament amb una temperatura propícia (20-45 ° C), explica la multiplicació de legionel fins concentracions infectantes per a l'ésser humà. Si hi ha en la instal lació un mecanisme productor d'aerosols, el bacteri pot dispersar en l'aire. Les gotes d'aigua que contenen el bacteri poden romandre suspeses en l'aire i penetrar per inhalació a l'aparell respiratori.
El diòxid de clor mata els microorganismes per la interrupció del transport de nutrients a través de la membrana cel lular

Què és el diòxid de clor?

El diòxid de clor és un biocida oxidant, no un biocida tòxic. Això significa que mata els microorganismes per la interrupció del transport de nutrients a través de la membrana cel lular, no per interrupció del procés metabòlic. El diòxid de clor estabilitzat (ClO 2) és un oxidant molt més selectiu que el clor o l'ozó, només reacciona amb compostos de sulfur reduïts, i amines secundàries i terciàries, i algun altre reactiu reduït orgànic actiu. Això permet molta menor dosificació de diòxid de clor per aconseguir un residual més estable que l'ozó i el clor.

L'eficàcia biocida del diòxid de clor és almenys tan elevada com la del clor o el lleixiu (hipoclorit sòdic) enfront de la legionel, encara que en concentracions més baixes. Però el seu ús presenta a més altres avantatges molt importants:

1. És un desinfectant i biocida de gran abast, a diferència del clor, l'eficàcia bactericida no es veu afectada en un rang de valors de pH entre 4 i 10.

2. El diòxid de clor té una eficàcia clarament superior al clor en la destrucció d'espores, bacteris, algues, fongs, virus i altres organismes patògens.

3. Destrueix eficaçment el biofilm que serveix de protecció a virus i bacteris, i evita la seva reproducció (el que no aconsegueix per exemple el lleixiu).

4. El temps requerit de contacte per obtenir la seva acció biocida del ClO 2 és més baix.

5. El diòxid de clor té una millor solubilitat

6. Cap corrosió associada al seu ús, fins i tot a altes concentracions de diòxid de clor (es redueixen costos de manteniment a llarg termini).

7. El diòxid de clor no reacciona amb NH 3 o NH 4 +.

8. No produeix trihalometans (THM), ni clorofenols, ni AOX.

9. El ClO 2 destrueix els fenols i no deixa cap olor residual.

Imagen
Com s'obté el diòxid de clor i com s'usa?

El diòxid de clor a temperatura ambient és un gas soluble en aigua. El diòxid de clor pur no pot ser adquirit en forma líquida, sòlida ni gasosa. De fet, pel fet que el diòxid de clor és un producte químic de tan alta efectivitat i reactivitat, el transport de diòxid de clor pur no està permès. Per tant, el diòxid de clor s'obté normalment mitjançant producció i aplicació in situ en reactors específics que utilitzen almenys dos reactius, A (clorit o clorat) i B (àcid o un altre).

També sol ser produït i usat en el lloc de la seva aplicació mitjançant cel electroquímiques també anomenats generadors de diòxid de clor, aquests estan automatitzats i són segurs. El problema sempre és que ha de ser usat al moment i diluït en aigua, atès que és inestable i es perd en poc temps.

Els avantatges del Condorcide Duo respecte a la generació in situ del diòxid de clor

Per a la seva aplicació com biocida en circuits de refrigeració on s'usa a poques ppm, no és pràctica ni econòmica la seva producció in situ. Condorcide Duo representa una solució òptima per a l'ús en aquests sistemes, ja que es subministra en forma líquida, a punt per al seu ús mitjançant bombament dosificat, sense mescles prèvies ni reaccions. La seva elevada concentració el converteix en un biocida molt econòmic, ja que cal una dosificació molt petita. D'altra banda, Condorcide Duo està estabilitzat, el que permet un llarg període d'ús sense perdre propietats, fins a sis mesos.

Condorcide Duo és molt fàcil de controlar, es fa amb un simple test de gotes (DPD). És compatible amb els productes químics habituals utilitzats en els circuits de refrigeració, com ara inhibidors d'incrustació, de corrosió, i biodispersants. Forma un potent equip juntament amb els productes de la sèrie Scalehibit, Condorhibit i Cleaner Plus per mantenir en perfectes condicions els circuits de refrigeració, amb torre d'evaporació o condensadors evaporatius, humidificadors i sistemes d'aigua contra incendis.

Condorcide Duo també s'usa en piscines públiques, fonts ornamentals, per a desinfecció de superfícies, desinfecció d'aigües depurades i com a agent de prevenció del 'biofouling' en processos de dessalatge d'aigua de mar mitjançant membranes d'osmosi inversa, i no afecta a les membranes com el clor.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de ZaragozaProfei, S.L.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis