Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lo + avanzado en: Sistemas de depuración

El + avançat en: Sistemes de depuració

Redacció Interempreses17/02/2010
Si alguna cosa hem après en aquests últims anys és que l'aigua és un bé preuat que hem de tractar amb el màxim respecte. Per això hem dedicat la primera edició de 'El + avançat en ...' d'aquesta revista als sistemes de depuració. Tan important és que l'aigua que utilitzem i que va a parar al mar estigui neta, com que la que pugui tenir més d'un ús pugui estar en les òptimes condicions. A continuació presentem diversos sistemes d'última generació destinats a ambdues funcions, totalment vitals avui en dia.

Biometsa s'introdueix el sector hospitalari i funerari

Inoxfune, empresa espanyola dedicada al disseny i fabricació de productes per al sector hospitalari i funerari i BIOTRIT han decidit integrar els coneixements dels seus respectius sectors, per donar resposta a les necessitats de depuració i desinfecció d'aigües residuals, que es produeixen en l'àmbit de la medicina legal i forense: instituts de medicina legal, hospitals, tanatoris, etc. Els tractaments, en funció de les característiques i necessitats de cada centre, s'han dividit en dues línies diferenciades: esterilització química i esterilització tèrmica.

A les sales d'autòpsies es generen efluents procedents de les taules d'autòpsies, que requereixen d'un tractament de desinfecció previ al seu abocament a la xarxa de sanejament. Per als casos de petites sales, donada la petita quantitat d'abocament produït, s'ha optat per un sistema de tractament d'aigües mitjançant esterilització química, mitjançant l'addició d'un agent biocida, que garantirà un perfecte control de tot el procés d'esterilització i que per facilitar la seva integració en el entorn es construirà integrat dins de les pròpies taules: Bioesteril.

Taules d'autòpsia amb el sistema de tractament Bioesteril de BIOTRIT
Taules d'autòpsia amb el sistema de tractament Bioesteril de BIOTRIT.

La tecnologia de membranes MBR revoluciona el tractament de les aigües residuals

L'ús de les membranes submergides per a la construcció de reactors biològics ha experimentat en els últims anys un gran avenç que ha permès modificar radicalment la concepció que fins ara es tenia de les plantes tradicionals del tractament d'aigües residuals. Estacions Depuradores SA presenta aquesta revolucionària tecnologia amb la seva línia de depuradores d'aigües residuals amb tecnologia de membranes MBR. La tecnologia de membranes per a la depuració d'aigües residuals es basa bàsicament en l'existència de dos tipus de membranes submergides: membrana de fibra buida i membrana plana. L'ús de casset de membrana d'un o altre tipus de membrana permet obtenir una gran qualitat del permeat. Així, no és necessari instal lar un decantador després del reactor biològic, ja que s'obté una aigua lliure de sòlids en suspensió que, al seu torn, poden reutilitzar directament. El reactor biològic opera a altes concentracions de fangs. El seu volum és de 3 a 10 vegades menor que el reactor que es precisa en una planta tradicional de fangs activats, SBR, etc. Com a resultat de l'elevada concentració bacteriana en el reactor, es produeix un volum menor de fangs. Així mateix, la separació del temps de retenció hidràulic i el temps de retenció de fangs possibiliten assolir elevades edats de fangs. El procés MBR es defineix pel seu baix consum energètic: només entre 0,1 i 0,3 kWh per metre cúbic d'aigua tractada.

Estacions Depuradores utilitza la tecnologia de membranes MBR per a la regeneració d'aigües
Estacions Depuradores utilitza la tecnologia de membranes MBR per a la regeneració d'aigües.

Un sistema de regeneració totalment revolucionari

Hidrolution FMF (Filtre de macròfits en Flotació), és un eficaç sistema integral de regeneració d'aigües residuals que aporta solucions pràctiques, robustes i sostenibles a la depuració industrial i urbana de qualsevol població.

Els seus importants avantatges, marquen diferències significatives respecte a altres tractaments convencionals, especialment pel seu estalvi, i eficiència energètica, ja que ni consumeix energia, ni produeix fangs, ni genera olors, i el seu manteniment escàs i senzill, el que evita, a mig i llarg termini, l'abandonament de les depuradores pel problema generat de finançament dels costos d'explotació.

Ja fa més de 10 anys, tant la Universitat Politècnica de Madrid com l'empresa macrofites SL (Hidrolution) van començar a investigar i desenvolupar aquesta eficaç tecnologia de depuració d'aigües la base tècnica és convertir en flotants plantes que habitualment estan arrelades en els sòls dels aiguamolls, conegudes tradicionalment com bogues, bogues, joncs, etc.,. Un cop les macrofites emergents estan en flotació, es crea un tapís fitoremediador lliure sobre la làmina d'aigua a depurar. Aquest somni ecològic és possible ja que en créixer les macrofites, s'uneixen unes amb altres teixint una catifa auto-flotant (de menor densitat que l'aigua).

Hidrolution (macròfits SL) com a baula fonamental de la tècnica, ha desenvolupat un innovador sistema que permet de forma segura la conversió a flotants d'aquestes plantes ampliant el rang d'aplicacions de la depuració FMF a mitjans fins ara impensables o arriscats. Aquest gran avenç tecnològic ha estat una realitat gràcies a la creació de la peça EFE, que per la seva estructura i característiques ha permès la implantació del FMF dins de reactors biològics creant un sistema de depuració combinat amb els sistemes convencionals, que suposa un importantíssim estalvi en el consum energètic i en la producció de fangs, augmentant notablement d'aquesta manera l'eficiència i sostenibilitat del procés combinat.

Hidrosolution disposa d'un sistema innovador de regeneració, que permet la implantació del FMF dins de reactors biològics...
Hidrosolution disposa d'un sistema innovador de regeneració, que permet la implantació del FMF dins de reactors biològics.

Aigües grises que no acaben desaprofitades

Una utilització racional de l'aigua ens permet l'estalvi d'aquest recurs que és la base de la vida. Per això és molt important aconseguir el seu màxim aprofitament i reutilització, destinant l'aigua amb la qualitat i característiques que siguin necessàries per a cada ús a què es destini.

Les plantes Cilit-GWR permeten, mitjançant un tractament complet, recuperar les aigües grises d'un edifici (procedents de la dutxes) i obtenir una aigua amb una alta qualitat que compleix àmpliament amb els més estrictes paràmetres del RD 1620/2007 (annex IA) sobre aigües regenerades. L'aigua recuperada s'utilitza per a aplicacions com el reg, neteja, ompliment dels dipòsits dels inodors, etc. Disposa d'una àmplia gamma: des de 0,6 m³ / dia fins a 45 m³ / dia, amb una reducció de la matèria orgànica en l'etapa de tractament biològic. Les plantes disposen d'una membrana d'ultrafiltració per una eliminació òptima de la terbolesa de l'aigua i el seu consum energètic és reduït.

Les plantes de Cilit permeten recuperar aigües grises d'edificis per a la seva reutilització
Les plantes de Cilit permeten recuperar aigües grises d'edificis per a la seva reutilització.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.Ecofira - Feria ValenciaAWA Show2beSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis