Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Smagua 2010 llega para animar la industria del agua
Promet ser el millor aparador per conèixer les tecnologies més avançades per a la gestió integral de l'aigua

Smagua 2010 arriba per animar la indústria de l'aigua

Redacció Interempreses09/02/2010
Smagua 2010, el Saló Internacional de l'Aigua i del Reg i trobada internacional de referència, obrirà les seves portes entre el 2 i el 5 de març pròxim a Fira de Saragossa. Les empreses més importants de la indústria de l'aigua i del reg aprofitaran la celebració del certamen per llançar els seus nous productes i presentar els seus últims avenços tècnics en tots els sectors d'exposició que acull la fira, que s'ha convertit en la millor plataforma de difusió de les tecnologies més punteres en matèria d'aigua.

Smagua 2010, la fira de l'aigua i del reg més important del panorama nacional i internacional, serà aparador un cop més d'algunes de les innovacions tècniques més punteres. Les empreses de la indústria de l'aigua han prioritzat la R + D + i dins dels seus negocis i van a Smagua 2010 amb un bon nombre de novetats i avanços tecnològics, conscients que el certamen representa una ocasió immillorable per al llançament dels seus nous productes . Per això, i com ja és tradicional, Smagua 2010 promet ser el millor aparador per conèixer les tecnologies més avançades per a la gestió integral de l'aigua, des de la captació i la distribució al tractament i depuració, passant pels equips de mesura més sofisticats i els sistemes i equips més moderns per a control de reg.

Imagen

Instal·lacions ràpides, senzilles de muntar i estalviadores de recursos

Entre les novetats que es presenten en el sector de la captació, el transport i la distribució de l'aigua destaca, per exemple, un sistema complet de canalitzacions en fosa dúctil per a la distribució d'aigua potable, en diàmetres petits i perfectament compatibles amb els plàstics. El sistema, que consta de canonades, accessoris, valvuleria i productes complementaris, és de fàcil i ràpida instal lació i combina els avantatges de la fosa dúctil amb les dels plàstics.

Veiem també noves generacions de canonades de PVC orientat (PVC-O) fabricades amb una nova tecnologia que permet integrar en una única instal lació el sistema per produir canonada orientada i conformar la copa. Amb aquest sistema d'acoblament conformat en motlle durant l'orientació s'aconsegueix igualar les propietats mecàniques del tub i de la copa, que és habitualment una zona crítica. Amb això s'evita, a més, l'ús d'una màquina encopadora de tubs al final de la línia de producció, amb l'estalvi en costos i en espai que això suposa.

Imagen

En registres es presenta una altra solució innovadora en fosa dúctil: un registre de calçada per trànsit mitjà d'avançat disseny que ofereix avantatges com comoditat d'obertura i tancament, més seguretat, durabilitat i ergonomia. Per això, el registre està dotat de bloqueig automàtic mitjançant apèndix elàstic a la tapa, tapa articulada, obertura a 130 ° i bloqueig de seguretat de 90 ° al tancament, accessori antirobatori i junta antisoroll en composite, el que confereix una major vida útil a la mateixa. Un altre producte relacionat, aquest per a fixació de reixetes, cridarà igualment l'atenció. Es tracta d'un enginyós sistema, totalment manual que permet fixar la reixeta al cos del canal, per pressió i de forma ràpida, segura i gairebé sense esforç. Disposa de 8 punts de fixació que actuen de forma conjunta proporcionant una millor estabilitat i distribució de les forces al llarg de tota la reixeta i el canal, de manera que s'elimina a més l'efecte rebot produït pel pas de vehicles. El sistema estalvia temps i diners en la instal lació i en el manteniment.

En valvuleria destaca una vàlvula amb maniguets electrosoldables integrats, de senzill i ràpid muntatge, de fins a un 50% menys de temps. A més el seu disseny monobloc ofereix major estabilitat i fiabilitat d'ús al costat d'un estalvi de costos de materials, espai i pes. Nous dissenys també per vàlvules de bola de polietilè, en aquest cas monocasc d'una sola peça, per a aigües, gas, desguassos i sistemes industrials, que garanteix seguretat i durabilitat. És una peça lleugera i fàcil de manejar la instal lació pot realitzar-se mitjançant electrosoldadura o soldadura a topall. Resistent a l'alta pressió i d'ajust perfecte, sense línies de soldadura ni espais morts, és de fàcil obertura i tancament i porta sistema de protecció contra inserció de partícules estranyes. També entre les bombes es veuran noves aportacions a Smagua 2010, com bombes centrífugues autocebants dissenyades per al bombament de combustibles. Aquestes bombes, a més de resoldre el problema de l'desencebat de les bombes convencionals, serveixen per a la purga de gasos de l'aspiració i en règim continu de funcionament i es poden considerar dues bombes en una. O també les noves bombes autoaspirants de dues etapes, amb capacitat per a líquids contaminats amb sòlids de fins a 75 mm de diàmetre, amb trapa frontal per a l'extracció de cossos estranys que puguin quedar encallats en l'impulsor, facilitant així el manteniment de la bomba i garantint una major seguretat laboral.

Imagen

Tecnologia punta en dissenys compactes

En les innovacions relacionades amb el tractament i reutilització d'aigües també impera l'estalvi, tant energètic com d'aigua i materials. És el cas, per exemple, d'un equip compacte que combina l'acció de filtració a baix micratge amb la desinfecció per llum UV, que s'autogoverna mitjançant un sistema d'autoneteja tant de la xarxa de filtrat com de les làmpades. Es tracta d'un sol equip disminueixen tant l'espai de la instal·lació com els costos d'implantació, augmentant alhora la senzillesa del sistema. També en equips per a tractament d'aigües es veuran filtres de gran cabal, autonetejants, amb funcionament a baixa pressió (0,1 bar) el que afavoreix l'estalvi energètic, un estalvi que es veu incrementat encara més per la baixa pèrdua de càrrega deguda a seu alt perfil hidrodinàmic.

Per tractament d'aigües residuals es mostren nous dissenys de mòduls de membranes d'autofiltración d'alt rendiment, formats per fibres de 7 capil lars, el que confereix major durabilitat al conjunt, que a més incorpora un additiu en la seva estructura que no es degrada amb el temps, millora la seva hidrofilicitat i disminueix les incrustacions.

En el mateix àmbit es presenta també un birreactor de membranes (BRM) compacte, amb membrana plana, per regeneració d'aigües residuals, basat en tecnologia de membranes de microfiltració, que ofereix un efluent apte per a la seva reutilització com a aigua de reg i neteges. Permet a més telecontrol i teleoperació, de manera que no necessita de la presència constant d'un operari de manteniment. Pel seu disseny, baix cost, fàcil maneig i mínim manteniment aquest equip posa a l'abast dels petits nuclis urbans d'aquesta avançada tecnologia.

Imagen

En el terreny de la potabilització es dóna a conèixer una nova tecnologia per a l'eliminació de nitrats en aigües mitjançant resines d'intercanvi iònic amb reutilització de l'eluat residual com a fertilitzant. A diferència d'altres productes similars, en què el residu obtingut conté clorur sòdic, el que condiciona la seva gestió final, en aquest cas es modifica la forma iònica de la resina regenerant amb productes que interessen per la seva composició en elements nutritius per als organismes autòtrofs . Això permet l'aprofitament del cent per cent de l'aigua tractada i la recuperació dels nitrats (valorització del residu) per fertilitzant, fertirrigació o aportació de nutrients en processos de depuració biològica, amb un cost reduït. En la mateixa línia, destaca també un nou producte per a l'eliminació de sulfats de l'aigua per precipitació química, amb el qual, a diferència d'altres sals utilitzades fins ara, s'aconsegueixen valors propers al zero independentment de la seva concentració inicial. Aquest nou reactiu no és tòxic ni contaminant i la quantitat necessària a utilitzar és menor que en el cas d'altres sals utilitzades habitualment.

Imagen

Equips portàtils, modulars i versàtils

Els equips portàtils segueixen sent protagonistes, especialment en el sector d'instrumentalització, anàlisi i automatització. Un exemple d'això és el d'un equip portàtil mesurador de terbolesa i clor amb sistema d'identificació de TAGS (etiquetes) que permeten la gestió organitzada i simple de les dades obtingudes durant els mesuraments. En aquest mateix segment destaca un mesurador muiltiparamétrico portàtil, capaç d'analitzar la qualitat de les aigües a través d'onze paràmetres de formes simultània, gràcies a la seva sonda multisensor, a més d'això aquest instrument és la funció de calcular la posició a través d'un GPS de totes les mostres que s'hagin pres en el temps.

Per la seva banda, les tecnologies per al control de reg, en permanent evolució, tenen de nou un gran pes en el certamen. Així, entre altres dispositius es poden veure nous aspersors de turbina estalviadors d'aigua, gràcies al retorn automàtic de l'arc a la seva orientació inicial, que evita mullar àrees no desitjades. També es presentaran versions avançades de controladors de reg, amb el seu programari associat, cada vegada més complets per a una gestió integral del reg, amb complet registre d'esdeveniments, acumulats, històrics i sensors per assegurar la màxima traçabilitat de la seva aplicació.

Aprofitant totes les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) tampoc falten les noves aplicacions i eines informàtiques dirigides a fomentar el consum d'aigua racional i sostenible per a gestió via Internet, dirigit tant a usuaris com a administradors de xarxes, o una plataforma de programari per al telecontrol del regadiu basada en un protocol estàndard i obert, el que permet l'existència i compatibilitat d'un nombre il limitat de configuracions d'accés.

Imagen

A Smagua 2010 es presenten també altres equipaments innovadors que vénen a aportar solucions a la gestió de l'aigua des de totes les vessants. Entre ells, solucions avançades per a reparació de canonades, sistemes modulars, intercanviables i versàtils, com una gamma completa de robots indicats per a diferents especificitats i dimensions de tubs. Així, des robots fresadores que netegen les canonades i en general xarxes de sanejament a vehicles de control dotats del material indicat parteixi la reparació de cada zona danyada i segons el tipus de conducte a rehabilitar.

Finalment, la possibilitat d'extreure aigua arreu del món és el principal avantatge d'un altre dels equips que crida l'atenció entre les innovacions presentades. Es tracta d'una cosa tan senzilla com l'aplicació de tecnologia solar a un motor per bombament, la qual cosa permetrà la seva ubicació en qualsevol lloc, i d'utilitat per exemple per a l'extracció d'aigua en zones desèrtiques i en altres llocs on no es disposi de xarxa elèctrica. Amb aquest equip es poden extreure 500 litres per hora a una profunditat màxima de 95 metres i per poder seguir extraient aigua en les hores en què no hi ha llum solar admet també la incorporació de bateries.

Noves iniciatives per a aquesta edició

Smagua és única en la seva especialitat. Ha sabut evolucionar exemplarment, sent actualment l'única fira que aglutina tot el cicle de l'aigua, incloent el reg, tractament, depuració, reutilització i dessalació. Per això, després de 18 edicions, Smagua s'ha consolidat definitivament com un referent internacional del sector de l'aigua. Per mantenir està progressió cap a l'exterior s'estan desenvolupant diverses noves propostes que fomentaran l'afluència de visitants estrangers, tant per a aquesta edició com per a les següents. Una d'aquestes noves aportacions ha estat la incorporació de la paraula "reg" a l'enunciat de la fira, amb el que es reflecteix amb més amplitud l'enfocament d'esdeveniment. També cal destacar l'èmfasi renovat cap a les jornades purament tècniques, que es diferenciaran de manera clara de les activitats promocionals que decideixi realitzar qualsevol expositor. Així, les jornades tècniques s'organitzaran de manera coordinada sota l'auspici de Smagua. Per la seva banda, la presentació d'innovacions tècniques manté el mateix format de l'última edició, així com el filtre que asseguri la innovació en el presentat.

Imagen

Pel que fa a les presentacions comercials s'habilitaran sales dotades per a la fi proposat, mentre que el programa de les presentacions serà publicitat per la Fira i la difusió anirà a càrrec de les empreses que les proposen. En definitiva, s'ha apostat per aconseguir que aquesta edició del certamen sigui millor que l'anterior potenciant les activitats paral·leles, augmentant la promoció internacional d'expositors i visitants (sobretot a Europa, Nord d'Àfrica i Orient Mitjà), millorant l'accessibilitat del recinte firal i intentant amb tot això, en definitiva, seguir creixent en expositors i visitants.

Smagua 2010, centre de debat de la problemàtica sectorial

Els reptes futurs de la dessalació, la reutilització d'aigües en l'entorn domèstic i industrial, el Pla Nacional de Regadius, els avenços tecnològics o la depuració i les sequeres seran alguns dels temes sobre els quals versaran les ponències que es celebren a Smagua.

Durant la primera jornada destaca la celebració d'un ponència sobre la 'Reutilització d'aigües en l'entorn domèstic i industrial', que compta amb la coordinació tècnica de l'Associació Espanyola d'Empreses de Tractament i Control d'Aigües. En relació amb aquest tema, hi intervenen diversos ponents que seran els encarregats de donar a conèixer experiències concretes relatives a l'avaluació de costos, l'estat actual de l'aprofitament d'aigües pluvials o la reutilització d'aigües depurades.

Mentrestant, el segon dia, 3 de març, el tema central serà la 'Innovació i transferència tecnològica en la cooperació al desenvolupament en matèria d'aigua', així com l'anàlisi del Pla nacional de regadius i el Reial Decret sobre la Sostenibilitat d'aquests, a més de la repercussió en la indústria. A la tarda, les aigües subterrànies i les energies renovables i la innovació en la gestió de depuració i fangs centraran el debat.

En el programa del 4 de març tindrà lloc la sessió sobre la gestió de residus i l'estalvi de qualitat de l'aigua, mentre que l'agenda d'aquesta jornada es completarà, en la sessió de tarda, amb l'anàlisi dels avenços tecnològics en el servei de distribució urbana d'aigües.

Finalment, el dia de la clausura del certamen, la dessalació i els seus reptes de futur serviran per posar el colofó a quatre dies d'intens debat en el qual, com és habitual, participen alguns dels grans experts mundials.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis