Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los usuarios se preocupan por la ‘tecnología verde’, pero confunden el concepto
Només el 46% dels enquestats sap que la despesa en paper és el major contaminant mediambiental

Els usuaris es preocupen per la 'tecnologia verda', però confonen el concepte

Font: Lexmark Internacional01/07/2009

1 juliol 2009

La majoria d'usuaris se sent culpable per la contaminació mediambiental provocada per l'ús de dispositius tecnològics a la llar oa l'oficina. Així es desprèn d'una enquesta encarregada per Lexmark Internacional , proveïdor de solucions d'impressió, i realitzada per Ipsos entre 10.000 persones de 21 països diferents.

Les conclusions de l'estudi revelen que la majoria dels enquestats no són capaços d'identificar els hàbits que més contaminen a l'hora d'imprimir. A més, les dones coneixen aquestes pràctiques millor que els homes, i se senten una mica més culpables que el gènere masculí quan el seu comportament no és tot el ecològic que podria ser.

Segons l'estudi, la majoria dels enquestats no són capaços d'identificar els hàbits que més contaminen a l'hora d'imprimir

Les principals conclusions són:

- El 91% dels enquestats preferiria arreglar un dispositiu en garantia abans de desfer d'ell.

- El 85% triaria sovint l'opció d'impressió més ecològica si està disponible amb un sol 'clic' o prement un botó.

- El 84% estaria més disposat a comprar un producte si el fabricant mostra més respecte pel medi ambient i es preocupa del reciclatge.

- El 75% se sent culpable d'imprimir pàgines innecessàries.

- El 64% pensa erròniament que el rebuig dels cartutxos és la principal causa de contaminació derivada de la impressió.

Només el 39% dels enquestats creu que les companyies tecnològiques són prou responsables a l'hora de reciclar
Només el 39% dels enquestats creu que les companyies tecnològiques són prou responsables a l'hora de reciclar

Els ciutadans demanen una responsabilitat compartida

Encara que les tres quartes parts dels enquestats se senten culpables sobre els seus hàbits d'impressió, molts consideren que els fabricants podrien aportar més ajuda i educació, així, només 39 de cada 100 enquestats creuen que les companyies tecnològiques són prou responsables a l'hora de reciclar.

En canvi, els resultats suggereixen que una actitud ecològicament responsable per part dels fabricants exerceix una gran influència en la decisió de compra dels consumidors, amb un 84% dels enquestats afirmant que estarien més disposats a comprar productes d'una marca preocupada pel reciclatge.

En general, la majoria dels europeus (un 69%) es preocupen pels efectes negatius de la despesa en paper sobre el medi ambient

Els europeus s'impliquen, però es preocupen menys que els nord-americans

En general, la majoria dels europeus (un 69%) es preocupen pels efectes negatius de la despesa en paper sobre el medi ambient, encara que es senten menys culpables que els nord-americans (un 78%) d'aquesta despesa i del rebuig de dispositius.

No obstant això, els usuaris europeus confien menys en els programes de reciclatge dels fabricants, en contrast amb els Estats Units i la resta del món. Només un 37% dels enquestats a Europa creu que els fabricants fan prou en qüestions de reciclatge, davant gairebé la meitat (46%) dels nord-americans americans i la mitjana global del 39%.

Les dones han mostrat una major preocupació que els homes per l'impacte dels seus hàbits sobre el medi ambient
Les dones han mostrat una major preocupació que els homes per l'impacte dels seus hàbits sobre el medi ambient.

Les dones tenen major consciència ecològica

En els 21 països implicats en l'estudi les dones han mostrat una major preocupació que els homes per l'impacte dels seus hàbits sobre el medi ambient, a més de saber reconèixer millor els perills que suposa una mala pràctica d'impressió. Igualment, les dones són més proclius a adquirir productes de fabricants que reciclen.

A més, el 71% de les dones es mostren culpables quan rebutgen un dispositiu en comptes de reparar, enfront del 63% dels homes. El gènere femení és també més conscient de la despesa de paper: el 79% se sent culpable en imprimir pàgines innecessàries, comparat amb el 71% dels homes.

Dues terceres parts es confonen pel que fa a la despesa de paper

La gran majoria d'enquestats (un 64%) creuen erròniament que la tinta i el tòner constitueixen la principal amenaça per al medi ambient pel que fa a la impressió.

No obstant això, menys de la meitat dels usuaris (un 46%) entenen que, de fet, la despesa en paper suposa el major contaminant mediambiental. Aquest és l'apartat que més formació i informació requereix, a fi que els consumidors reforcin els seus hàbits per contribuir cap a una major sostenibilitat.

Per la seva banda, l'Anàlisi del Cicle de Vida de Lexmark conclou que la majoria de la contaminació mediambiental generada per una impressora es deriva de la despesa en paper (47%), enfront del 10% de contaminació que pot atribuir-se al consum energètic i el 11 % dels cartutxos de tinta. De manera semblant, la majoria d'emissions de CO2 té lloc durant la fase d'ús dels equips: 68% en el cas d'impressores multifunció d'injecció de tinta.

Sobre l'estudi

L'estudi de Lexmark va ser realitzat per Ipsos entre el 12 de març i el 6 d'abril de 2009. Es va consultar a 10.507 persones en 21 països amb edats a partir de 15 anys que utilitzen ordinador a casa seva. Hi va haver almenys 500 entrevistes per país, incloent mostres nacionals representatives per a l'objectiu de l'estudi i dutes a terme a: Àustria, Canadà, Dinamarca, EUA, França, Austràlia, Alemanya, Brasil, Itàlia, Xina, Països Baixos, Mèxic, Noruega , Rússia, Polònia, Sud-àfrica, Romania, Turquia, Espanya, Unió dels Emirats Àrabs Units (EAU) i el Regne Unit.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Profei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis