Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nace en el País Vasco el primer centro de transformación de energía inteligente
Hi treballaran 40 investigadors que invertiran més de 70.000 hores de treball

Neix al País Basc el primer centre de transformació d'energia intel ligent

Redacció Interempreses27/02/2009

27 febrer 2009

El Projecte ciat (Centre de Transformació Intel ligent per a l'Automatització de la Distribució), emmarcat en el Programa Etorgai del Govern Basc, aportarà els desenvolupaments i tecnologies necessaris perquè, per primera vegada, es pugui dur a terme l'automatització de la distribució de la energia elèctrica de mitjana tensió i la detecció remota i intel·ligent d'avaries en aquesta xarxa sigui una realitat. El projecte està desenvolupat per un consorci de set empreses i tres centres tecnològics del País Basc.

Un centre de transformació és un tipus d'instal lació elèctrica que rep l'energia en mitjana tensió i el lliurament en baixa tensió per al seu ús final. Hi ha més de 300.000 centres a la xarxa elèctrica espanyola i, en la seva gran majoria, no disposen d'automatització alguna.

El nou centre serà capaç de detectar i avançar-se als errors i avaries en el subministrament elèctric

El nou Centre de Transformació Intel ligent serà capaç de detectar i avançar-se als errors i avaries en el subministrament elèctric, monitoritzant i automatitzant la seva solució i aportant dades que fins ara no es coneixien. Els participants en el projecte subratllen que da farà possible contribuir a la millora de la qualitat del subministrament als usuaris finals, facilitarà l'explotació de la xarxa de distribució, reduirà els costos de manteniment dels centres de transformació i contribuirà a la reducció del consum d'energia.

Logo del nou centre
Logo del nou centre.

Amb un pressupost de 4,47 milions d'euros

Amb un període d'execució previst per al bienni octubre 2008-desembre 2010 i un pressupost d'execució de 4.470.000 d'euros, el projecte d'R + D s'emmarca en el Programa Etorgai de SPRI i el Departament d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern Basc. El Projecte ciat XXI està liderat per les empreses ZIV P + C i Incoesa Consultors. Participen, a més, les companyies: Usyscom, ZIV Mesura, Incoesa, Trafodis, Guascor, Enginyeria i Asiris, així com els centres tecnològics Labein, Gaiker i ZIV R + D. Treballaran en el mateix 40 investigadors que invertiran més de 70.000 hores de treball.

Els integrants del consorci subratllen: "Fins ara s'havia parlat molt de la automatització de la distribució però no s'havia invertit en això. Amb aquest projecte pretenem traslladar a la xarxa de baixa tensió l'automatització ja existent a les subestacions d'alta tensió. Ho fem en un moment, a més, en el qual cada vegada van a existir més generadors d'energia en els edificis i llars, de manera que els centres aniran creixent i s'aniran complicant cada vegada més. Cal no oblidar que, anteriorment, els usuaris érem només consumidors, però ara hem passat a ser també generadors d'energia ".

Entre altres beneficis, el nou centre contribuirà a la millora de la qualitat del subministrament dels usuaris finals; facilitarà l'explotació de la xarxa de distribució; reduirà els costos de manteniment dels nous centres, i contribuirà a la reducció del consum d'energia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Ecofira - Feria ValenciaSmagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beProfei, S.L.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis