Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pertenezco al sector del reciclado de plásticos y tengo la duda de si la granza reciclada debe registrarse como sustancia conforme al Reglamento Europeo Reach. En cualquier caso, ¿cuál es el plazo para realizar el registro?

Pertanyo al sector del reciclatge de plàstics i tinc el dubte de si la gransa reciclada s'ha de registrar com a substància acord amb el Reglament Europeu Reach. En qualsevol cas, quin és el termini per fer el registre?

Cicloplast15/10/2008

15 octubre 2008

Fotografia: Alexandre Jaeger Vendruscolo
Fotografia: Alexandre Jaeger Vendruscolo
El dubte està en si la gransa reciclada s'ha de considerar com una substància o un preparat.

Al juny, la Comissió va publicar un esborrany de document guia (està pendent el document definitiu) que proposa el següent criteri per a la distinció:

• Plàstics amb una quantitat d'additiu 'indesitjat' inferior al 20 per cent s'ha de considerar substància,

• Plàstics amb una quantitat d'additiu 'indesitjat' superior al 20 per cent s'ha de considerar preparat.

En el cas de considerar substància i d'acord amb la normativa europea Reach, els fabricants i importadors de substàncies químiques tenen l'obligació de registrar davant l'Agència Europea per a Químics, amb seu a Hèlsinki, abans de l'1 de desembre.

L'objectiu de Reach és obligar a les empreses que produeixen substàncies químiques a obtenir informació sobre les seves propietats fisicoquímiques i els seus efectes en la salut i el medi ambient. Amb això es pretén millorar la seguretat en el seu ús i deixar d'utilitzar les més perilloses. Tots els fabricants i importadors hauran de presentar a l'Agència un expedient de registre que documenti les dades i les avaluacions.

Brussel estima que es presentaran al voltant de 180.000 expedients de registre per a unes 30.000 substàncies químiques actualment en ús (com àcids, metalls, solvents, surfactants o cues). Les empreses que no hagin preregistre abans de l'1 de desembre d'aquest any una substància no podran importar ni fabricar després d'aquesta data fins haver realitzat el seu registre complet. En canvi, les que duguin a terme el registre podran beneficiar-se d'una ampliació de terminis, fins al 2018, en el millor dels casos, per aportar la informació completa.

Totes les empreses que preregistre la mateixa substància es convertiran en membres d'un Fòrum d'Intercanvi d'Informació sobre Substàncies la finalitat d'evitar la duplicació dels assajos als quals s'han de sotmetre les substàncies. En aquests fòrums, les empreses estan obligades a fer un ús comú dels estudis obtinguts mitjançant l'experimentació amb animals, per tal de reduir al mínim absolut aquest tipus d'assajos. Així mateix, poden posar en comú altres dades.

Empreses o entitats relacionades

Cicloplast, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    24/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis