Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Construir aprovechando la energía del Sol
L'empresa treballa en el desenvolupament de nous sistemes que permetin transformar l'energia solar en calor útil

Construir aprofitant l'energia del Sol

Redacció Interempreses10/07/2008
L'aprofitament de les energies naturals és un dels objectius que s'ha marcat Rehau , una signatura que aposta pel respecte i el compromís amb el medi ambient. En aquests últims anys, l'empresa ha fet un gran esforç per desenvolupar tecnologies que permetin estalviar energia i aprofitar els recursos naturals. Entre els seus avenços destaquen els sistemes Rehau Solect que permeten aprofitar l'energia del Sol i convertir-la en calor útil.

10 juliol 2008

El sector immobiliari i el energètic es troben en un moment de profunda transformació i desenvolupament. Els agents que depenen d'aquest sector estan prenent consciència de la responsabilitat que comporta l'edificació en el desafiament mediambiental. Arquitectes, enginyers, promotors, entitats públiques i polítiques són cada dia més conscients que han de generar mecanismes de suport perquè es construeixi de manera eficient.

En aquest sentit, 2007 es va caracteritzar per una forta conscienciació dels diversos organismes governamentals, tant nacionals com europeus, per evolucionar en el sector de la construcció i mirar cap a un futur energèticament sostenible.

Els paquets solars Rehau-Solect són el complement idoni per reforçar la calefacció de baixa temperatura com el terra radiant...
Els paquets solars Rehau-Solect són el complement idoni per reforçar la calefacció de baixa temperatura com el terra radiant.

Un punt de partida és el nou Codi Tècnic d'Edificació, on s'especifiquen les propietats tècniques per aconseguir edificis eficients. Amb totes les seves virtuts i defectes, el CTE suposa un gran avanç pel que fa a eficiència energètica i les seves exigències troben respostes a les solucions constructives innovadores. Per això, empreses com Rehau s'han posicionat en el mercat com una referència d'evolució constructiva.

El 'sector edificació' comprèn els serveis que tenen un major pes sobre el consum energètic dels edificis: les instal lacions tèrmiques (calefacció, climatització i producció d'aigua calenta sanitària) i les instal·lacions d'il luminació interior, tant del sector domèstic com del terciari. Com a indicador més directe d'aquest sector s'assenyala el creixement de la superfície construïda en edificis a Espanya, en el període 1990-2005, ha estat del 143 per cent, és a dir, una taxa mitjana anual del 9,5 per cent.

En el cas de l'energia solar, la normativa estableix una exigència relativa al fet que la producció d'aigua calenta sanitària es realitzi amb una aportació obligatori d'energia solar tèrmica que variarà en un 30 i un 70 per cent en funció del volum diari previst d'aigua calenta demandat.

Rehau fa possible l'aprofitament de l'energia del Sol gràcies als equips d'energia sola tèrmica, uns sistemes que generen calor amb un rendiment molt alt i constant, aconseguint reduir les emissions de diòxid de carboni.

Seguint l'estela de la legislació

2007 es va iniciar amb l'aprovació del Reial Decret 47/2007 que estableix l'obligatorietat d'una Certificació d'Eficiència Energètica en els edificis de nova construcció i els que es rehabilitin o la reforma es projecti a partir del 2007. Posteriorment, el juliol del mateix any es va aprovar el nou pla d'acció, per al període 2008-2012, en què es detallaven un seguit de mesures per a l'aprofitament d'energies renovables i també incentius econòmics per garantir la sostenibilitat en la construcció. Aquest pla va ser aprovat pel Consell de Ministres i es va integrar en el Pla d'Acció d'Eficiència Energètica a nivell comunitari, contribuint amb això a donar una resposta des d'Espanya, no només a la consecució del compromís establert en la Directiva 2006/32 CE, que defineix un marc d'esforç comú per aconseguir un estalvi energètic d'un 9 per cent l'any 2016, sinó també a l'objectiu molt més ambiciós, inclòs en la decisió del Consell europeu de nou de març de 2007: assolir nivells d'estalvi del 20 per cent en l'horitzó del 2020.

Amb aquest nou impuls cap a la construcció sostenible s'assentaven les bases estratègiques que el sector havia de perseguir: en primer lloc consolidar la posició d'Espanya en l'avantguarda de l'estalvi i l'eficiència energètica. Per arribar a complir aquest objectiu s'ha de donar un canvi de mentalitat molt important que és reconèixer en l'estalvi i l'eficiència energètica un instrument del creixement econòmic i del benestar social. En aquest sentit, una empresa com Rehau, especialitzada en construcció sostenible i en aprofitament d'energies naturals, pot donar resposta a les noves exigències del sector.

Rehau aposta per l'R + D que li permeti perfeccionar les seves solucions constructives i aprofitar les energies renovables

Un programa complet de solucions per a cada necessitat

Amb el propòsit d'adequar a les necessitats energètiques vigents, l'empresa ha incrementat la seva gamma d'equips solars forçats-sistemes que, a diferència dels compactes, contenen una bomba que provoca la circulació de l'aigua-. Atenent a criteris d'ubicació geogràfica de l'immoble, nombre d'habitants de l'habitatge i aportació calorífica requerida, l'energia solar tèrmica Rehau-Solect contempla les múltiples possibilitats per a la confecció de sistemes adequats a cada cas.

L'empresa distingeix entre els equips solars exclusius per a instal·lacions d'aigua calenta sanitària i els que són també per a suport a la calefacció. En aquest sentit, els paquets solars Rehau-Solect són el complement idoni per reforçar la calefacció de baixa temperatura com el sòl radiant. Aprofitant la sinergia entre els dos productes, s'aconsegueix proporcionar un alt rendiment energètic-hi.

A més, aquests paquets solars presenten una interessant avantatge en termes de comoditat perquè compten amb tots els components indispensables per al correcte funcionament del sistema. Així doncs, el client adquireix aquests paquets solars amb la garantia de tractar amb un únic proveïdor i sense necessitat d'haver de procurar elements accessoris a través d'altres firmes.

Així mateix, les instal·lacions dels sistemes solars presenten un òptim rendiment gràcies a la qualitat de tots els seus components, tenen una llarga vida útil sense pèrdua de prestacions i poden ubicar tant en habitatges nous com rehabilitats. Igualment, aquests paquets solars-el més gran dels quals està pensat per a un consum de nou persones-requereixen un manteniment mínim i permeten aprofitar al màxim l'energia solar disponible.

Al marge de les nombroses possibilitats de confecció dels paquets solars, el programa de sistemes Rehau-Solect també s'adjunta un llistat de preus d'accessoris complementaris. Grups hidràulics, vasos d'expansió, suports de fixació i unitats de control proporcionen a l'equip un valor afegit en termes d'eficiència i practicitat.

L'energia solar tèrmica es complementa amb un equip d'alt rendiment: el termosifó Rehau-Solect, un nou sistema de plaques solars concebut per cobrir la demanda d'aigua calenta sanitària d'ús domèstic.

Aquest sistema està integrat per un reduït nombre de components: un col lector solar d'alt rendiment, un acumulador i un suport d'acer galvanitzat. La placa d'absorció del col està fabricada amb coure i presenta un recobriment de selectivitat alta que reforça el rendiment. A més, compta amb un vidre solar que permet un coeficient d'absorció del 91 per cent. L'acumulador de doble envoltant-recentment millorat a nivell tècnic i estètic-està tractat amb un esmalt vitrificat i proveït d'un aïllament de 50 mm de poliuretà d'alta densitat.

El termosifó és un sistema de plaques solars dissenyat per cobrir la demanda d'aigua calenta sanitària d'ús domèstic
El termosifó és un sistema de plaques solars dissenyat per cobrir la demanda d'aigua calenta sanitària d'ús domèstic.

El funcionament del termosifó Rehau-Solect es basa en el senzill principi del termosifó: la circulació en el circuit primari es fa per convecció natural gràcies a les diferències de densitat entre el fluid calent i el fred. El fluid del col ascendeix a mesura que es va escalfant com a conseqüència de la radiació solar. En arribar al acumulador, el fluid transfereix la seva calor i torna refredat cap al col lector a través de les canonades de retorn. L'equip funciona sense necessitat d'energia auxiliar i per tant pot utilitzar-se en emplaçaments desproveïts de corrent elèctric.

Empreses o entitats relacionades

Industrias Rehau, S.A. - Sede Central

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.Smagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis