Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ainia y Aqualogy crean una línea de trabajo conjunta en huella hídrica

Ainia i Aqualogy creen una línia de treball conjunyeix en petjada hídrica

19/04/2013

19 d'abril de 2013

Ainia centro tecnològic i la Fundació Aqualogy han mantingut una reunió de treball per avançar en l'acord marc subscrit el passat mes d'octubre a la seu d'Aqualogy a Madrid, entre Sebastián Subirats, director d'Ainia, i Arsenio Olmo, vicepresident de la Fundació Aqualogy. Aquest acord, que neix per impulsar la recerca científica i tècnica en la gestió del cicle integral de l'aigua, amb la finalitat de potenciar la sostenibilitat del recurs en els sectors alimentari, medi ambient, energia, farmàcia i cosmètica, s'ha concretat en diverses línies de treball. D'una banda, Ainia i Fundació Aqualogy, a través d'Aqualogy, la marca global de solucions integrades de l'aigua per a un desenvolupament sostenible, van a treballar junts en projectes de petjada hídrica per a empreses del sector alimentari aprofitant les seves capacitats i experiència.

La petjada hídrica o petjada d'aigua és un indicador de l'ús de l'aigua i es defineix com el volum total d'aigua dolça usat per produir els béns i serveis produïts per una empresa. L'ús de l'aigua es mesura en el volum d'aigua consumida, evaporada o contaminada per unitat de massa generada. Generalment, la posada al mercat d'aliments porta associada el consum d'un gran volum d'aigua per unitat de producte. Diversos estudis han calculat la petjada hídrica d'alguns aliments: 13.000 litres d'aigua són necessaris per produir 1kg de carn de boví, 3.000 litres d'aigua per produir 1 kg d'arròs; o 140 litres d'aigua per a una tassa de cafè són exemples representatius.

Imagen
Ainia dóna suport a les empreses del sector agroalimentari a millorar la seva gestió integral de l'aigua. Per a això, compta amb experiència i mitjos tècnics per realitzar estudis de caracterització de consums i mapa de corrents, plantes pilot per investigar la trazabilidad (potabilització, depuració i/o regeneració per a la seva reutilització). A més, una de les seves especialitats és la minimització en origen, és a dir, la reducció en les activitats productives, tant del volum d'aigua consumit com del nivell de contaminació de les aigües residuals. Destaca la seva labor la implantació de Millors Tècniques Disponibles en els diferents subsectores agroalimentaris o el desenvolupament de tecnologies netes.

Per la seva banda, CETaqua, el Centre de Recerca de l'Aigua d'Aqualogy, és un referent a Espanya i Europa en l'elaboració de projectes per al desenvolupament de les millors tecnologias del sector i pioner a Espanya en l'aplicacion de les metodologias de la Water Footprint Network de la qual és membre, i disposa dels coneixements necessaris per al càlcul de petjada hídrica segons estàndard. Participa també en projectes d'innovació sobre petjada hídrica relacionats amb el seu càlcul en el sector del cicle urbà i està duent a terme casos pràctics en el sector de begudes.

En la reunió mantinguda també es va signar un acord específic de col·laboració per a la realització conjunta de programes de formació en l'àmbit de la gestió integral de l'aigua. Fruit del mateix, s'ha materialitzat una primera activitat consistent en un Curs d'Especialització en la Gestió Integral de l'Aigua en la Indústria Alimentària, dirigit a tècnics d'empreses alimentàries d'Espanya o Llatinoamèrica i que es llançarà durant l'últim quadrimestre de 2013.

Empreses o entitats relacionades

Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beEcofira - Feria ValenciaProfei, S.L.

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis