Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Revestimientos poliméricos para la protección de cubetos de retención
La legislació relativa a l'emmagatzematge de productes químics exigeix la instal·lació de sistemes de contenció i recollida de vessis

Revestiments polimèrics per a la protecció de cubetos de retenció

Marta Marco, Màrqueting Executive, Belzona Polymerics Limited12/02/2013
La prevenció de la contaminació mediambiental és un assumpte de vital importància per a qualsevol indústria. Referent al magatzematge de substàncies químiques, les empreses han d'ajustar-se a la normativa de magatzematge i prevenció de fugides o abocaments mitjançant la instal·lació de cubetos de retenció, que han de ser capaces de resistir l'atac dels productes químics. Per a això, el mercat dels revestiments industrials ofereix productes que protegeixen el sòl i parets dels cubetos contra l'atac químic, evitant així altes sancions econòmiques per contaminació mediambiental.

Les activitats de magatzematge i maneig de substàncies químiques són comunes a molts dels sectors industrials, com la indústria química i petroquímica, la generació elèctrica, el tractament d'aigües residuals, el processament de metalls i la fabricació de productes com a paper, en els quals s'utilitzen substàncies químiques com a part dels processos. A causa de la naturalesa tòxica i corrosiva d'aquestes substàncies, la legislació relativa a l'emmagatzematge de productes químics presta especial atenció a la prevenció de fugides o abocaments que puguin danyar el medi ambient, exigint la instal·lació de sistemes de contenció i recollida de vessis.

Cubeto de retenció protegit amb un revestiment Belzona
Cubeto de retenció protegit amb un revestiment Belzona.

La legislació exigeix que els cubetos de retenció, sovint fabricats de formigó i morter, assegurin l'estanqueïtat dels productes emmagatzemats durant el temps necessari previst per a la seva evacuació. No obstant això, els vessis de productes químics danyen amb facilitat el formigó i es filtren a través del mateix contaminant el sòl i les àrees subterrànies. Actualment, existeix al mercat una àmplia varietat de revestiments que ofereixen una solució a aquest problema, proporcionant un recobriment integral de les parets i sòl del cubeto. La resistència química i adhesió al formigó d'aquests revestiments són punts clau a tenir en compte a l'hora de seleccionar un revestiment de protecció. Els revestiments de la sèrie 4000 de Belzona, formulats a partir de resines epoxi, permeten protegir el cubeto de retenció a llarg termini, gràcies a la seva excel·lent resistència a una àmplia varietat de productes químics en altes concentracions i una forta adhesió a superfícies de formigó, morter, rajola i metall.

Els revestiments de Belzona són comunament utilitzats per empreses de diferents sectors industrials, moltes de les quals acudeixen a Belzona després de la fallada del revestiment antic del cubeto. Est va ser el cas d'una central tèrmica en el nord d'Espanya, que experimentava problemes en els cubetos de dos dels tancs en la planta de dosatge químic. Rodator, distribuïdor oficial de Belzona en el nord i centre d'Espanya, va oferir una solució ràpida i duradora a aquest problema.

En aquest cas, els cubetos de retenció de formigó pertanyien a dos tancs d'emmagatzematge d'hipoclorit sòdic NaClO i àcid sulfúric, en concentracions del 13% i 98% respectivament. El revestiment de tipus polimèric aplicat durant la realització de l'obra de construcció estava danyat a les àrees on s'havien produït vessis dels productes químics continguts en els tancs. A més, a causa de la mala qualitat de morter de fabricació dels cubetos, aquests presentaven danys i despreniments.

Danys en el revestiment de la base del cubeto
Danys en el revestiment de la base del cubeto.
Despreniment del morter en la paret del cubeto

Despreniment del morter en la paret del cubeto.

El primer pas de la reparació va consistir en la retirada del revestiment antic i la reparació de les àrees danyades amb Belzona 4301 (Magma CR1 Hi-Build), un material epoxi d'alt rendiment dissenyat per reconstruir superfícies afectades per atac químic, evitant-se els inconvenients i el llarg període necessari per realitzar aquest tipus de reparacions amb morters tradicionals. L'excel·lent adhesió d'aquest producte al morter i formigó existent assegura una reparació duradora i minimitza les necessitats de manteniment.

Una vegada que els danys en el morter van estar reparats, les parets i sòl dels cubetos es van recobrir amb Belzona 4311 (Magma CR1), un revestiment epoxi resistent a les altes concentracions d'hipoclorit i àcid sulfúric per períodes de temps perllongats, fins i tot en situacions d'immersió completa. A les àrees d'accés i escales dels cubetos, es va incorporar Belzona 9211 (Supergrip Aggregate) al revestiment, un agregat que permet crear superfícies antilliscants i facilita un accés més segur a l'àrea.

Cubeto revestit amb Belzona 4311 (Magma CR1)
Cubeto revestit amb Belzona 4311 (Magma CR1).
Superfície antilliscant amb Belzona 9211 (Supergrip Aggregate)
Superfície antilliscant amb Belzona 9211 (Supergrip Aggregate).

Aquesta aplicació mostra com els revestiments de Belzona creen una barrera protectora que aïlla el formigó, morter, rajola o metall de l'atac dels productes químics vessats en cubetos de retenció, la qual cosa es tradueix en una major seguretat en la prevenció de la contaminació mediambiental i estalvi en costos per manteniment.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Industria del Agua

    18/09/2024

  • Newsletter Industria del Agua

    04/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaProfei, S.L.AWA Show2beEcofira - Feria Valencia

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis