Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Se acabó la crisis. Pásalo

S'ha acabat la crisi. Passa-ho

Albert Esteves, editor de Interempreses01/04/2009
Imagen

1 abril 2009

Alguns ja ho saben. De moment, molt pocs. El rumor ha començat a circular en alguns fòrums d'Internet i es va expandint discretament a través de missatges de mòbil, o de boca a orella, sempre extremant la cautela. La gent és previnguda per naturalesa. Ningú vol ser titllat de frívol i menys de boig de lligar. Però el rumor avança inexorablement. Encara són molt pocs els que estan en el secret. Se'ls veu pels carrers o al metro, creuant les seves mirades amb un somriure de complicitat. Però cada vegada són més. Arribat a aquest punt ja no es pot amagar per més temps. Senyors, es va acabar la crisi.

Naturalment en el Govern no saben res. Què sabran? Van trigar mesos en assabentar-se que la crisi havia arribat i uns quants més en admetre-ho, quan ja era un clam en tota la societat. Tampoc ho saben els economistes i si ho saben l'ocultaran, presoners de les seves prediccions apocalíptiques. És de sobres conegut que els economistes van pronosticar nou de les últimes tres recessions. I, és clar, tampoc ho saben, encara, la immensa majoria de ciutadans, empresaris i treballadors, que segueixen ingènuament convençuts que la crisi persisteix i pateixen amarga i innecessàriament els letals efectes de la seva falsa convicció.

Però els fets són els fets. I el que avui és només un murmuri, un murmuri contingut entre iniciats, amb prou feines alguns missatges gairebé clandestins que es propaguen en el món virtual, aviat serà un estrèpit. I els diaris, que per ara ho amaguen convençuts que els titulars alarmistes venen més, no tindran més remei que obrir les seves portades amb la notícia. S'ha acabat la crisi. S'ha acabat.

I llavors, per fi, renaixerà la confiança. I començarem de nou a consumir. I la borsa no deixarà de pujar. I s'ompliran els concessionaris amb tots els que des de fa mesos aguantaven amb els seus vells cotxes perquè tenien por al futur. I els fabricants de cotxes veuran augmentar les seves comandes. I les empreses subcontractistes tornaran a tenir feina. I ja no hi haurà més expedients de regulació d'ocupació. I, com això farà baixar la morositat, els bancs tornaran a obrir l'aixeta de crèdits i hipoteques. I llavors molts aprofitaran els baixos preus del mercat immobiliari per canviar de pis o d'oficina. I es tornarà a construir. I ningú dimitirà perquè mai res és perfecte. Però ja tots, tots pensaran que es va acabar la crisi. I llavors, de veritat, s'acabarà la crisi.

És així de senzill. N'hi ha prou que el rumor es propagui. Faci-ho córrer.

Comentaris de l'article/notícia

#3 - liebherr
22/08/2011 23:21:48
La verdad que creo que nos hace falta un empujon como este, y tenia que haber alguien que diera el paso, vamos a difundirlo, que podemos perder? Gracias Albert.
#2 - Justo
01/04/2011 10:04:57
Excelente artículo. Irónico pero con un trasfondo ciertamente real. Felicidades.
#1 - Normando Vicente Jiménez Cesati
25/12/2010 20:12:53
A no joder hombre, que la crisis sigue y por mucho, que haremos sino los lobos con las ovejas, si estas se convencen que unidas son mas fuertes que mi jauría, que haremos los de portar colmillo si todo el bosque entusiasmado con la vida, nos hace pito catalán cuando los oteamos desde el alto, para ver cual se aparta y caerle a corte y desgarro. Si no hay pánico paralizante en la liebre ni me le acerco, a velocidad y esquive me ganaría siempre.

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    19/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    16/09/2024

Enllaços destacats

III Congreso Gestión Sostenible del SueloFima Ganadera - 2025Sant Miquel-2024Nebext - Expo AgritechAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis