Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Agragex presentó en FIMA su memoria anual y organizó sus exitosas Misiones Inversas

Agragex va presentar en FIMA la seva memòria anual i va organitzar les seves reeixides Missions Inverses

Redacció Interempresas20/02/2014

Agragex va tenir una rellevant presència en la passada edició de FIMA, on a més d'acompanyar amb un espai propi en la fira a les nombroses empreses associades que van participar en la mateixa, va formar part fonamental del programa d'activitats del certamen organitzant una nova edició de les seves Missions Inverses. Segons les dades presentades, les xifres d'exportació espanyola del sector d'equipament agropecuari durant 2013 van créixer al voltant d'un 10% respecte a l'any anterior.

Imagen

Les Missions Inverses, exemple d'ajuda a l'exportació

Exemple palès de les facilitats que Agragex ofereix als seus associats és l'organització de les seves conegudes Missions Inverses, que en FIMA 2014 van arribar a la seva dotzena edició. Les empreses entenen que “es tracta d'una excel·lent oportunitat de visitar virtualment uns quants de països sense sortir d'Espanya i conèixer les seves demandes i necessitats, fonamental per adaptar els productes que fabrica a les singularitats d'aquests mercats. Tot això es veu reforçat per la presència en FIMA, ja que en el stand de la fira s'acaben de concretar aspectes tècnics i comercials, i sobretot, s'estableix una relació de confiança amb els participants estrangers que és necessària per a una bona relació comercial”, segons Agragex.
El sopar anual amb els socis i els participants en les seves Missions Inverses va ser uns dels moments àlgids
El sopar anual amb els socis i els participants en les seves Missions Inverses va ser uns dels moments àlgids.

Les Missions Inversions, que van comptar amb 61 empreses estrangeres procedents de 27 països i 50 fabricants espanyols del sector agropecuari, es van tancar el primer dia de fira amb un sopar en el famós restaurant saragossà El Cachirulo. Allí Jaime Hernani, director general d'Agragex, va tornar a dirigir-se als presents per agrair l'esforç realitzat per tots els actors de l'exportació espanyola i per demanar una vegada més un esforç a les nostres administracions perquè segueixin apostant per la internacionalització i no continuïn retallant de forma gradual els fons per a promoció exterior, entenent l'exportació com un dels grans motors que ens han ajudat a sortir de la crisi.

Xifres d'exportació que conviden a l'optimisme

Durant la celebració de FIMA, i després de la jornada de trobades internacionals entre empreses exportadores i distribuïdors estrangers, Agragex va presentar un breu avanç sobre les xifres de l'exportació en el sector, que considera “molt positives, ja que mantenen a l'alça les expectatives”. Així, les exportacions d'equipament agropecuari des d'Espanya van aconseguir en 2013 els 2.000 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement d'un 10% respecte als 1.800 registrats en 2012. La tendència és positiva, després de dos exercicis anteriors en què només van créixer un 8%.

Un de les dades més cridaneres és la important pujada de les vendes al mercat francès, més d'un 70% respecte a 2012, que Agragex vincula amb l'esforç promocional que ha realitzat amb l'organització de la participació dels seus associats en diverses fires locals. A França, les vendes van aconseguir a final de 2013 els prop de 400 milions d'euros en maquinària i equipament agropecuari des d'Espanya, la qual cosa suposa prop del 20% del total de les exportacions del sector.

Ránking d'exportacions del sector. Font: Estacom
Ránking d'exportacions del sector. Font: Estacom.

En aquest sentit, cal remarcar que Europa és el primer receptor de les exportacions espanyoles del sector, amb més del 50% del volum de negoci, rondant els mil milions d'euros en vendes per 2013. Altres zones que experimenten creixement en les exportacions espanyoles són el Magrib, on pugen un 3%, respecte a les vendes en 2012.

En el continent americà, no obstant això, només s'han mantingut, la qual cosa té de per si mateix un gran mèrit, donada la fortalesa de l'euro enfront del dòlar, la qual cosa dificulta les nostres exportacions allí, que van aconseguir els 282 milions d'euros. A Àsia, aquesta mateixa fortalesa de l'euro subjeu en la caiguda d'un 18% en les vendes espanyoles. En aquests països, un euro fort dirigeix als clients a compres locals, en lloc d'importar maquinària europea.

Empreses o entitats relacionades

Agragex

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    09/05/2024

  • Newsletter Agrícola

    06/05/2024

Enllaços destacats

AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis