Kineo Ingeniería del tráfico, S.L. - Sistemes d'identificació i control de vehicles

Aforament i classificació vehicular: mitjançant sistemes elevats

Fotografia de Aforament i classificació vehicular
Kineo presenta sistemes per col·locar elevats sobre la calçada (a distàncies entre 5 m i 12 m) per a determinació i identificació vehicular en les principals tecnologies: làser infraroig actiu, detector infraroig passiu, radar a hiperfrecuencia, radar a efecte doppler, detector ultrasònic, detector d'imatge per a generació de llaços inductius virtuals, detectors de vídeo d'ús general i per a aplicacions especials, etc.. Tyssa pot adaptar qualsevol d'aquestes tecnologies a l'aplicació particular que es requereixi, desenvolupant en espanyol el programari de propòsit especial que calgui.

Aquests sistemes són preferentment d'ús urbà, i permeten determinar sense necessitat de ranurar les calçades magnituds tals com a nombre de vehicles (aforaments), velocitats mitjanes o de cada vehicle, classificació en funció de la longitud o altura del vehicle, determinar les dimensions (alt, llarg, ample) dels vehicles en circulació i capturar el nombre de la placa. Es pot combinar la detecció d'unes magnituds amb uns altres: es pot per exemple capturar el numero de placa del vehicle que passa un semàfor en vermell, o que excedeix la velocitat limiti, o que té unes determinades dimensió (com a camions o tràilers que circulen per vies no autoritzades).

Altres detectors es col·loquen més propers a la calçada, com els quals s'utilitzen per classificar els vehicles en funció del nombre d'eixos, o per capturar els nombre de placa, o per llegir els tags d'un vehicle a l'efecte d'identificació.

La transmissió de les dades fins al centre de control es pot fer de molt variades formes, i protocols: cables de coure o de fibra òptica i sistemes de transmissió radio en freqüències des de 900 MHz fins a 5.8 MHz normalment, i protocols seriï RS 232, RS 422 i RS 48, encara que actualment s'aquesta estenent para tot aquest tipus de senyals la utilització del protocol TCP/IP, que permet connexió directa a Internet mitjançant mòdems fixos o telefònics.