Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fundación Entorno-BCSD España entrega los Premios Europeos de Medio Ambiente a 12 empresas españolas

Fundació Ajusto-BCSD Espanya lliura els Premis Europeus de Medi ambient a 12 empreses espanyoles

13/03/2012

13 de març de 2012

Els Prínceps d'Astúries van presidir el passat 8 de març en el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) de Madrid l'acte de lliurament dels Premis Europeus de Medi ambient a l'Empresa que bienalmente atorga, en la seva Secció Espanyola, Fundació Ajusto-BCSD Espanya i que reben aquelles empreses que demostren un ferm compromís amb el desenvolupament sostenible.
Imagen
En paraules de la presidenta del Jurado i directora de la Fundació Ajusto, Cristina García-Orcoyen, “els líders empresarials són ara els agents de canvi més importants del món i la societat espera d'ells que liderin, al costat dels Governs, aquesta etapa crítica del nostre desenvolupament”.

Els guardons d'aquesta edició espanyola dels Premis Europeus de Medi ambient 2011-2012, han recaigut, per categories, en:

· Gestió per al Desenvolupament Sostenible:

Secció Gran Empresa:

- Abengoa, pel seu projecte: Sistema de gestió d'emissions i plans de reducció. En aquesta mateixa categoria ha obtingut accésit Foment de Construccions i Contractes (FCC), pel seu projecte Dissenyo i implantació d'un protocol per a la quantificació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en construcció.

Secció Pime:

- Grup Matarromera, pel seu projecte Matarromera sostenible al Planeta Terra. L'accésit en aquesta categoria ha estat para UDAPA Societat Cooperativa, pel seu projecte La innovació al servei del cicle natural.

· Producte/Servei per al Desenvolupament Sostenible:

Secció Gran Empresa:

- Tècniques Reunides, pel seu projecte Investigació en tecnologies de líquids iònics per a aplicacions industrials.

Secció Pime:

- Adocrin, pel seu projecte Adocrin i el consum de cicle curt.

· Processo per al Desenvolupament Sostenible:

Secció Gran Empresa:

- Sener Enginyeria i Sistemes, pel seu projecte Gemasolar, la catedral del sol. L'accésit en aquesta categoria ha estat concedit a Cepsa, pel seu projecte Processo innovador de conversió d'olis vegetals, nous i usats, en biocombustible ecològic d'altes prestacions.

Secció Pime:

- Teaxul S.A, pel seu projecte Sistema Sanux-2113-SX de neteja de tonyina. L'accésit en aquesta categoria ha estat para Shuton S.A, pel seu projecte Mecanitzat en sec, una aposta guanyadora enfront del rectificat de rosques.

· Cooperació Empresarial Internacional per al Desenvolupament Sostenible:

Secció Gran Empresa:

- Grup Tragsa, pel seu projecte Desenvolupo Sostenible en les comunitats camperoles i indígenes del Districte de Carlos A. López (Itapúa, Paraguai) amb activitats econòmiques i socioambientales compatibles amb la conservació del Bosc Atlàntic de l'Alt Panamà.

Secció Pime:

- Col·legi Calasancio Bilbao, pel seu projecte de Formació pràctica en construcció de biodigestores anaerobis entre grangers de Camerun per a la valorització de fem de porc.