Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La fiebre del limaco, la del cerdo y la fiebre por depresión

La febre del llimacs, la del porc i la febre per depressió

Ibon Linacisoro. Director12/05/2009

12 maig 2009

Els porcs han optat per transmetre als humans alguna cosa més que els seus modals i s'han posat mans a l'obra en la propagació del seu grip. És curiós, la grip porcina afecta a Espanya, amb dades del 12 de maig, a menys de 100 persones i no només està bastant controlada sinó que el seu efecte sobre els malalts és lleu. A Espanya, a mitjans de maig, no hi havia cap malalt greu per aquesta grip i cap hospitalitzat, i això que Espanya és un dels països europeus amb més fiebreporcinizados. Tot i això, la grip porcina ocupa un espai enorme en els mitjans de comunicació, una cosa totalment desproporcionat si poséssim sobre la taula les dades d'altres malalties contagioses, els seus efectes i el nombre de malalts afectats per elles.

La febre per depressió no està encara quantificada en els mitjans, però és més que probable que haguem passat del nivell d'alerta 5-prepandemia-al nivell d'alerta 6-pandèmia. El canvi en el nivell d'alerta, igual que succeeix amb la grip dels molt porcs, no depèn de la quantitat de contagiats, sinó del tipus de transmissió. És a dir, si nombrosos humans han estat contagiats i pateixen febre per depressió perquè han volat de la seva empresa a causa de la seva falta de rendiment o incapacitat manifesta, es manté el nivell 5-prepandemia-no és preocupant... encara. Si, per contra, nombrosos humans pateixen febre per depressió perquè han volat de la seva empresa per causes del tipus "ho sento, ets un magnífic treballador i ho has donat tot per l'empresa, però no et puc pagar", estaríem ja en plena pandèmia. Com es diu ara, jo per a mi que això serà pandèmia.

Una PRECONCLUSIONS, per tant, és que la tipologia i la quantitat de fiebreporcinizados situen aquesta afecció en nivell de prepandemia, i que la quantitat i tipologia de fiebrepordepresionizados situen aquesta afecció en nivell de pandèmia.

Menys mediàtica, però no menys important, és la febre del llimacs. Resulta que ja s'estan utilitzant llimacs que viuen en entorns miners com mesuradors de la salut dels sòls. L'assumpte té el seu què, perquè a la UPV / EHU han observat que la contaminació altera l'ADN mitocondrial, però no així el mòbil. Pot la contaminació dirigir l'evolució? Un assumpte metafísic.

Molt més terrenal i fàcil de comprendre és la possible febre del pobre llimacs quan babosea per sòls contaminats. ¿Com no li donarà febre? La pena és que a algú no se li ocorregués això abans, perquè el llimacs hauria servit per detectar sòls poc sòlids, fangosos, perillosos, com el sòl de les hipoteques subprimes, que van ser les desencadenants del procés que va desembocar en la pandèmia dels fiebrepordepresionizados. Si hem après alguna cosa és que el llimacs, avui, encara seria bo per a col·locar sobre determinats sòls. ¿Que ho posem en un sòl requalificat en un ajuntament de per aquí i el llimacs ens agafa febre? Dolent. Febre de llimacs, igual a situació compromesa per a algú.

Donem al llimacs les seves oportunitats. Relativitzi la gravetat dels fiebreporcinizados, centrem-nos a curar l'origen de la pandèmia dels fiebrepordepresionizados i vigilem de prop si al nostre llimacs li puja la temperatura.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.