Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a No me toquen las bocinas

No em toquin les botzines

Ibon Linacisoro15/05/2007
Entre els molts indicadors comunament acceptats per prendre la temperatura al progrés social, al benestar, el de la botzina és probablement el que més s'aproximi l'estimació a la crua realitat. Un viatja per l'Europa del benestar i percep silencis, tranquil litat, hi ha ciutats amb zones on l'automòbil no és el rei. Sí, sí, hi ha aquestes ciutats. Són les que encapçalen el rànquing del bon viure, les que permeten passejar pels carrers amb nens sense perill de morir en l'intent, sense por a l'infart causat per toc de botzina. També hi ha les ciutats de les botzines, en les quals ningú dubta a utilitzar-les per saludar, per acomiadar-se, perquè juguin els nens, com a substituta d'un insult per al caníbal que s'ha saltat un stop, o per al que no ens ha cedit el pas tenint nosaltres un stop... En fi, la botzina ens obre un món de possibilitats en la comunicació no verbal.

A Alemanya, que sempre ens ha servit d'exemple per a tot fins al punt que encara avui el "mad'in Germany" és símbol de qualitat, les botzines estaven ja mal vistes, però ho estan molt més des que algun espavilat que estiueja a Espanya s'ha volgut inventar la migdiada "mad'in Germany". Polítics alemanys van fer fa un parell de mesos una proposta revolucionària: que el costum de la migdiada es legalitzi en aquest país, igual que l'horari d'estiu. Desconeix el que subscriu si semblant idea continua discutint o si ha estat descartada, però de ser aprovada, el nostre país de botzines quedaria en ridícul. Pioners en això de la migdiada, exportadors del concepte en si, i no obstant això sense haver regularitzat aquesta becaina de després de les mongetes. Sempre ens agafa el toro, no despertem ni amb botzines. Se'ns han anticipat i segur que ara les normes les posen altres, estandarditzen les mesures del llit en què dormisquejar, la qualitat dels llençols, la duresa del matalàs i del coixí. I nosaltres, que sabem que la migdiada cau al sofà amb les notícies, el Tour o la Volta a Espanya a la tele, haurem d'acceptar la migdiada en llit de 90x1, 90, de 14:30 a 15:00. Sense clàxons. Les botzines estaran permeses de 15:00 a 15:15, en el trajecte a la feina. Fora d'aquest horari, Senyors, no em toquin les botzines, que la norma està per a alguna cosa i si en els països del benestar regulen botzines i migdiades, per alguna cosa.

Ben pensat, però, potser és millor seguir projectant aquesta imatge de migdiada, botzines i negres d'estiu, de tal manera que, mentre alguns vulguin traslladar aquesta forma de vida a les seves pròpies carns, nosaltres seguim amb un creixement del PIB per sobre de tots els "envejats".

foto

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.