G.i.k.c, S.A. - Comdiflex - Altres juntes

Kempchen Linea Equipos

Juntes d'estanqueïtat metaloplásticas: enchaquetadas

Fotografia de Juntes d'estanqueïtat metaloplásticas
Són les clàssiques juntes enchaquetadas utilitzades en la construcció de motors, instal·lacions de descàrrega, indústries químiques i construcció d'aparells i bescanviadors de calor. Es componen d'un embolcall metàl·lic i d'un farciment tou.

L'embolcall metàl·lic se selecciona en funció de la seva aptitud per suportar la corrosió del fluid i la seva temperatura; la missió del farciment tou és compensar les irregularitats de la superfície de contacte de la brida, proporcionant un efecte "moll". L'usual és l'ocupació del clàssic perfil F8, que és l'habitual junta enchaquetada composta d'un embolcall i d'una tapa metàl·lica de tancament.

Com a materials metàl·lics es poden emprar: acer al carboni, acer inoxidable, coure, llautó, níquel, monel, alumini, etc. Per al farciment s'utilitzen materials lliures d'amiant.

Per a la col·locació de la junta metaloplástica en l'equip, cal tenir en compte la disposició de l'embolcall i la tapa en la caixera encadellada. Segons l'anterior, el costat de l'embolcall haurà d'instal·lar-se cap al mascle i el costat tapa cap a la caixera (femella); cas de no realitzar-se així, podria danyar-se irreversiblement la junta en enfonsar-se prematurament la tapa.