G.i.k.c, S.A. - Comdiflex - Altres juntes

Kempchen

Junta convexa d'estanqueïtat: màxima efectivitat

Fotografia de Junta convexa d'estanqueïtat
La junta convexa és una junta nascuda com a evolució de la junta dentada còncava. Consta d'un nucli metàl·lic especial massís com a suport i d'un recobriment tou. La junta està proveïda de dues cantonades o graons (en els extrems de l'àrea d'estanqueïtat de la junta) metàl·lics per evitar l'extrusió o lliscament lateral del recobriment. La zona metàl·lica superficial de contacte està dissenyada sense el perfil dentat, de forma descendent, per així proporcionar garanties addicionals de màxima efectivitat per a l'adequada actuació dels esforços superficials de tancament.

La junta pot incorporar anell exterior de centrat, que pot ser boig per evitar elevats esforços tèrmics i/o altes diferències de temperatura entre tots dos externs de la junta.

El recobriment tou es munta fàcilment i de forma segura amb un adhesiu o cua de contacte. En aquest cas no hi ha perfil dentat a encolar, amb la qual cosa l'operació és mes senzilla que en el cas de les juntes dentades.

El recobriment tou està en contacte amb tota la superfície metàl·lica. L'adherència entre el recobriment i la part metàl·lica és mes segura que amb el perfil dentat a causa que les cantonades de la junta manté el recobriment sempre en la seva posició inicial.