Iberfluid Instruments, S.A. - Espectròmetres per a d'altres usos

Thermo Scientifics Prima PRO

Espectròmetre de masses: analitzador de gasos per a la indústria siderúrgica

Fotografia de Espectròmetre de masses
Iberfluid Instruments de la mà de la seva representada Thermo Scientifics, llança al mercat siderúrgic la nova versió del seu reconegut espectròmetre de masses de la sèrie Primera PRO.

Aquest equip té com a finalitat optimitzar els processos productius que s'executen en les diferents etapes d'obtenció de l'acer. Dissenyat com a solució online, realitza una anàlisi dels gasos involucrats en el procés, proporcionant una resposta immediata, precisa i comprensiva.

Aquest equip, igual que les sèrie Primera anteriors, s'implementa en els diferents processos i aplicacions siderúrgiques tals com a producció primària i secundària d'acer, forns d'arc elèctric, forns de coke, etc. El seu principal objectiu és millorar aquests processos reduint i optimitzant la generació de gasos i el consum tant de matèria primera com dels gasos involucrats en aquests processos.

El sistema, realitza el mesurament de la concentració molar dels elements, així com el registre i emmagatzematge dels valors mesurats. Al costat d'aquests indicadors, el sistema està capacitat per al càlcul de variables necessàries per al control del procés tals com a valor calorífic (CV), densitat, gravetat específica (SG), índex Wobbe (WI), SAR, CATRI, etc. Aquesta informació és de gran valor a l'hora d'augmentar el rendiment del procés sobre el qual l'analitzador actua. Comparat amb solucions calorimétricas, el MS proporciona una 10 vegades millor precisió (0,1% relativa comparada amb un 1% típica del sistema calorimétrico) i un factor de 10 vegades millor temps de resposta (15 segons per al Primera PRO davant un temps mitjà benvolgut de 2,5 minuts del calorimétrico).

Mitjançant la tecnologia implementada en el Primera PRO, s'analitzen tots els components inclosos en el fuel gas (incloent H2, CH4, CO, N2, O2, C2H6, CO2, C3H8, C4H10 i C6H6), completant l'anàlisi en un temps inferior a 30 segons i amb una precisió típica inferior al 0,1% relativa o 0,01% molar absoluta.

Els principals beneficis d'adoptar aquesta tecnologia per a l'anàlisi de gasos es poden resumir en els següents punts:

Minimitzar el consum d'O2, coc, gas natural, etc.

Reduir consum d'energia

Millorar el control tèrmic del forn i la qualitat del producte final

Augmentar la seguretat en els processos

Assegurar compliment de requeriments mediambientals

Etc.