Tipsa, S.L. - Dades de contacte

Ubicación y datos de contacto
Tipsa, S.L.
Pintor Rosales, Nº 7. bajo
26007 Logroño (La Rioja) Espanya

Cómo llegar

☎:  +34‑941202069  
🖷:  +34‑941213828
w:  www.tipsa.net
Solucions de Gestió i Informàtica per al sector de la Indústria Alimentària.

NOTA: Encara que hem fet esforços raonables per comprovar la correció de la ubicació de l'empresa/entitat, no podem garantir-la al 100%

Presentación
Tipsa, S.L.

La companyia va ser constituïda l'any 1992 per persones provinents de l'empresa privada i amb dilatada experiència en el desenvolupament de Solucions de Gestió i Informàtica en general. En la seva primera etapa, estesa fins a finals de la dècada dels noranta, va actuar com a agent d'IBM, especialitzant-se en la venda de solucions empresarials tant de programari com de Maquinari.
En 1995 Tipsa va entrar a formar part de la Xarxa de Distribuïdors de la companyia danesa Navision Programari, més tard  adquirida per  Microsoft Business Solutions (2002) i actualment recolzada per l'estratègia de Microsoft Dynamics.
Tipsa és una consultoria informàtica per a empreses experta en la implantació i optimització de solucions de gestió empresarial dedicada a la intermediació, adaptació i desenvolupament de solucions informàtiques avançades.
En el seu treball diari se serveix de sistemes integrats que tenen com a objectiu l'optimització dels recursos disponibles i l'augment de la competitivitat de l'empresa client.
Tipsa va néixer amb el propòsit de proporcionar al mercat de La Rioja i de les províncies limítrofes serveis de Programari de Gestió Empresarial, així com altres productes i serveis complementaris que simplifiquessin la gestió i el control de les empreses i milloressin els seus parcs informàtics. La seva missió podria sintetitzar-se en dos punts:
1. Ajudar i afavorir a les pimes, organismes i persones en el correcte ús de les noves tecnologies de la informació com a via per ser competitius i no  perdre el tren de futur; tot això sense oblidar el component humà com a autèntic protagonista de l'èxit de tot procés empresarial.
2. Ser reconeguts per les empreses com un punt de referència i de qualitat a l'hora d'implantar un sistema informàtic de gestió.
Per aconseguir tal ambiciosa meta Tipsa proposa als seus empleats, amb independència del seu càrrec, responsabilitat i funció, els següents valors:
Desig d'aprenentatge constant en tecnologia.
Flexibilitat.
Respecte i confiança en les persones.
Servei orientat al client: qualitat i velocitat de resposta a la demanda dels clients.