Soltekin, S.L. - Altres elements de seguretat industrial

amGard

Enclavamientos amb solenoide: per a funcions d'alt risc

Fotografia de Enclavamientos amb solenoide
Fortress Interlocks subministra enclavamientos amb solenoide amGard a l'empresa alemanya ThyssenKrupp, per a ús en la seva planta de producció siderúrgica, situada en Duisburg, Alemanya.

Els commutadors de seguretat amGard AutoLok controlen l'accés a l'àrea de la planta de nous forns Schwelgern per a la fosa del mineral de ferro. Aquests forns, part de les instal·lacions de KBS GmbH i la seva empresa associada ThyssenKrupp Steel AG, produeixen aproximadament 2,5 milions de tones a l'any.

L'enclavamiento AutoLok és un producte de la gamma de commutadors resistents per a portes de seguretat que ofereix amGard per a ús industrial. Compta amb una forta llengüeta d'acer que manté tancada la porta d'accés quan les màquines estan en funcions. La llengüeta s'opera per mitjà d'un sistema de solenoide situat a l'interior de la unitat, i no es retira de l'enclavamiento fins que els operaris hagin detingut la màquina i hagi passat el temps de desacceleració necessari, la qual cosa interromp els conductes del circuit de seguretat. S'activa el solenoide, que forma part integral del sistema, encenent-se en la unitat un díode lluminós groc per indicar que es pot desactivar l'actuador, i que l'operari pot obrir la porta de seguretat. En retirar la llengüeta, s'encén un díode lluminós vermell.

El sistema AutoLok és especialment apropiat per a màquines a les quals és necessari tenir accés ràpid i freqüent per mitjà de portes de frontissa o corredizas. Incorpora un resistent mecanisme a prova de manipulació que roman intacte, encara en ambients molt exigents. Tant el capçal com la llengüeta poden girar en 90° alhora, i la llengüeta tolera errors d'alineament de ± 12 mm. Els enclavamientos AutoLok són apropiats per a funcions d'alt risc, categoria 4.