Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Santiago Alsina, director de PharmaProcess
“Si els comparem amb els pressupostos, els resultats en investigació al nostre país són espectaculars”

Entrevista a Santiago Alsina, director de PharmaProcess

Javier García26/02/2013
La primera edició de PharmaProcess, que se celebrarà els dies 29 i 30 d'octubre en Fira Barcelona, convocarà als experts més importants de la indústria farmacèutica que donaran a conèixer els últims avanços tècnics del sector. L'esdeveniment comptarà amb un programa de ponències que s'articularan a partir de dues sessions plenàries i diverses conferències entorn de la conceptualització natural dels processos, que van des del desenvolupament fins a la distribució. El fòrum, dirigit principalment a tots els actors que intervenen en el procés de posada a la disposició dels pacients de medicaments sostenibles, neix, segons explica el president de la Comissió Científica i director PharmaProcess, Santiago Alsina, amb la clara vocació de “crear un espai de debat, inèdit a Europa, que permeti l'intercanvi de coneixement i experiències”.
Santiago Alsina, president de la Comissió Científica i director PharmaProcess
Santiago Alsina, president de la Comissió Científica i director PharmaProcess.

La investigació en la indústria farmacèutica avança a un ritme espectacular. Quins desenvolupaments destacaria dels últims anys?

És una indústria especialment activa. En aquest sentit, cada dia presenta, diria jo, una novetat. En aquest cas, destacaria medicaments amb menors efectes secundaris, productes sanitaris per a un diagnòstic prematur i test genètics. La indústria ha desenvolupat medicaments ‘diana’ molt més precisos i menys agressius per al pacient.

Quins aspectes dins del procés de creació, producció i distribució d'un medicament plantegen majors reptes? Per què?

Sens dubte, la creació és el major repte al que ens enfrontem. El maneig de la tecnologia per fer-ho administrable i la seva posada a disposició a l'hospital o oficina, sense deixar de ser complicats, no són crítics. Perquè la creació d'un medicament comporta temps, diners i sort.

La seguretat és un aspecte determinant en la indústria en general però cobra especial importància en el sector farmacèutic. Què oferirà el congrés en aquest sentit?

En PharmaProcess, es plantejaran i discutiran les últimes tendències i normatives respecte a excipients, noves tecnologies de fabricació, registres i distribució tant en el que fa referència als processos de medicaments tradicionals com als obtinguts a través de la biotecnologia.

Foto: Jeroen Belen
Foto: Jeroen Belen.

I quant a eficiència energètica i la sostenibilitat dels laboratoris?

La gran majoria de laboratoris estan compromesos tant amb el medi ambient com amb la seguretat. La sostenibilitat és un compromís amb la societat que abasta tant els aspectes econòmics propis de l'empresa, com els relacionals de medi ambient i seguretat.

Com lluita el sector contra la falsificació de medicaments? Quines propostes recollirà el congrés?

La posada en escena dels esforços que s'estan duent a terme a Estats Units i en la Unió Europea és un tema que es tracta en una de les dues sessions plenàries del fòrum. La fi comuna i principal és la lluita contra la falsificació tant pel risc que suposa per a la salut com pel cost econòmic que representa per a les empreses.

Segons el que ha pogut observar entorn de les novetats dels expositors i al treball dels ponents del congrés, quins creu que seran les tendències que marcaran l'esdevenir del sector en els propers anys?

La biotecnologia ens està obrint el camí a una nova medicina, una nova forma de tractar al pacient, abans i després de la malaltia. Noves formes de produir el medicament, de distribuir-ho i d'administrar-ho estan canviant acceleradament.

Quin creu que és la relació i interactuación entre empresa, centre tecnològic i universitat al nostre país en matèria oncològica?

El nostre país és capdavanter en el procés d'interconnexió entre empreses que necessiten nous productes i centres d'investigació i desenvolupament, tant privats com a públics. La innovació oberta és la via utilitzada amb major assiduïtat per tots els laboratoris. En aquest sentit, els centres tecnològics i les universitats, per exemple, són generadors de productes als quals els laboratoris han d'acabar de donar forma per llançar-los al mercat. La investigació ‘només pròpia’ està vetada a uns pocs.

Situï a Espanya en el context mundial en investigació farmacològica, biofarmacéutica i biotecnològica, Som competitius?

Centres tecnològics, hospitals i universitats del nostre país han estat pioners en la investigació i desenvolupament d'innombrables solucions per a la salut. Si comparem resultats amb pressupostos, podríem dir que els resultats són espectaculars.

Què ofereix Espanya com a mercat per a les companyies estrangeres d'equipament i tecnologia de laboratori?

La gran majoria de laboratoris, centres tecnològics, hospitals i universitats espanyols estan dotats amb tecnologia punta per a l'obtenció dels millors resultats. El procés de millora contínua que apliquen comporta la renovació d'equips i tecnologia, la qual cosa es tradueix com una oportunitat de negoci per a les companyies proveïdores.

Quina espera d'aquesta primera edició de PharmaProcess?

El fòrum neix amb la clara vocació de crear un espai de debat, inèdit a Europa, que permeti l'intercanvi de coneixement i experiències sobre la innovació organitzativa i tecnològica en els processos farmacèutics amb l'objectiu d'optimitzar al màxim els seus recursos. Espero, doncs, molt debat.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Farmacia

    14/05/2024

  • Newsletter Farmacia

    30/04/2024

Enllaços destacats

Sick Optic-Electronic, S.A.UFarmaforum 2024Cosmetorium

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis