Fresmak, S.A. - Mordasses

Mordasses: per a fresadores, rectificadores i centres de mecanitzat

Fotografia de Mordasses
Fresmak disposa d'una àmplia gamma de mordasses. El primer model fabricat va ser una mordassa Arnold hidràulica que, amb els anys, va ser incorporant característiques i elements complementaris com l'automatització mitjançant l'alimentació pneumàtica i reguladors de pressió. S'identifica per la seva facilitat de maneig, robustesa i fiabilitat.

El desenvolupament tecnològic de les màquines fresadores i, en particular, les exigències físiques i de qualitat imposades pels centres de mecanitzat, va impulsar a Fresmak el desenvolupament d'una nova generació de mordasses les quals prevalen l'aprofitament de l'espai, la precisió en la repetibilidad d'amarri i robustesa. Així va sorgir la mordassa Arnold Mat; compacta, totalment rectificada i dissenyada per a centres de mecanitzat.

La mordassa Arnold Twin, per la seva banda, possibilitava l'amarri simultani de dues peces tant en posició horitzontal com a vertical.

La característica universal de les mordasses Arnold és la seva fiabilitat, robustesa i precisió. Les mordasses s'ofereixen amb accessoris opcionals per a la fixació d'una gran gamma de peces.

En molts casos, la mordassa és un element d'amarri suficient però, en uns altres, es requereixen sistemes d'amarri alternatius a causa de la irregularitat de la peça a amarrar. El sistema idoni per a la fixació d'aquestes peces és per mitjà de bridas i, especialment, de cilindres hidràulics que faciliten la col·locació i amarri de forma simple i precisa.

Fresmak compta amb: cilindres d'embranzida, cilindres de simple efecte que empenyen cap a fora; cilindres de tracció, cilindres de simple i de doble efecte i cilindres giratoris; cilindres de suport antivibratorio, amb un suport ferm i adaptable per evitar la vibració en el mecanitzat de peces en volada o primes.