Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SIL 2011: la logística, ¡más importante que nunca!

SIL 2011: la logística, més important que mai!

Enrique Lacalle, president del Comitè Organitzador del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció, SIL 201106/05/2011

6 maig 2011

L'any 2011 està sent difícil on tots els sectors sense excepció estan patint l'actual crisi econòmica. Alguns més que altres, però el cert és que ningú s'ha escapat de les conseqüències de la desacceleració econòmica. No obstant això aquesta situació també ha portat coses positives ja que ha obligat a les empreses a emprar a fons utilitzant al màxim la imaginació per optimitzar costos. És per això que cal aguantar l'envestida de la crisi com sigui perquè quan aconseguim superar aquest període, que ja està durant massa temps, sortirem tots reforçats.

Imagen
Avui en dia és més fonamental que mai la celebració d'esdeveniments de la qualitat del SIL que permeten activar les vendes i realitzar contactes i negocis

El sector de la logística, com també li passa al sector de les fires, està vivint situacions complicades però cal afrontar-les amb molta feina, esforç, imaginació i optimisme. El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL) és un Saló que té credibilitat perquè ha anat evolucionant de la mà del sector i està superant aquesta situació, no sense dificultats però amb coratge, treball i il·lusió. Aquest any hem hagut de redoblar l'esforç, visitat les principals fires internacionals del sector, inundat el món d'informació i e-mails, presentant solucions a mida ...

El SIL, com Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció líder a Espanya i segon d'Europa, és un bon indicador de la realitat del sector. És per això que avui en dia és més fonamental que mai la celebració d'esdeveniments de la qualitat del SIL que permeten activar les vendes i realitzar contactes i negocis. Per això, trobar-se una vegada a l'any a Barcelona és positiu i necessari per al sector.

Els objectius cal fixar en funció de la situació econòmica de cada moment. Aquest any tindrem unes dimensions quant a metres quadrats i d'empreses participants molt similars a les de l'any passat. Encara que jo sempre vull més, perquè sóc un inconformista per naturalesa, crec que fer més que el que estem fent és difícil. La situació general dóna per al que dóna. Vivim un moment en què hi ha retalls de despeses en les empreses, algunes han desaparegut, altres s'han fusionat, han baixat les vendes, han baixat els marges, els beneficis ... han baixat moltes coses. Donada la conjuntura econòmica actual, si hagués de posar nota al SIL de l'any passat i al d'aquest, li posaria per sobre del notable.

Imagen

Pel que fa als visitants, anem bé. El SIL suposa una gran concentració de milers de professionals. La qualitat dels visitants ha millorat molt, però el més important és que hem aconseguit que el SIL es converteixi en la cimera anual del sector.

En aquest entorn complicat per a l'economia mundial cal reinventar permanentment el SIL i adaptar-lo a la situació de cada moment. Una fira de les característiques del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció és un esdeveniment molt rendible si se sap treballar i perquè si no estàs el mercat pensa que potser has desaparegut. D'altra banda, el SIL és un bon lloc per escoltar i aprendre en tots els actes i reunions que se celebren, veient el que fan els altres. En resum, un instrument molt eficaç, comercial, de coneixement, de contactes, d'internacionalitat ... que permet a molts dir: tot i la crisi aquí estic, donant la cara i lluitant ... i els que hàgim resistit, i poso el plural, sortirem molt enfortits.

Un saló que no sigui internacional no té sentit. És per això que una de les principals característiques del SIL és la seva elevada internacionalitat

Un dels principals reptes de futur de les empreses espanyoles segueix sent l'exportació, ja que només 30.000 empreses espanyoles exporten regularment. En temps de crisi és quan precisament es fa més necessari que mai la recerca de nous mercats. Extrapolant aquest comentari al sector de les fires sempre dic que un saló que no sigui internacional no té sentit. És per això que una de les principals característiques del SIL és la seva elevada internacionalitat. Aquest any afrontem la nostra tretzena edició, que tindrà lloc del 7 al 10 de juny de 2011, amb la mateixa il·lusió que el primer dia, atents a la situació econòmica, buscant l'objectiu que el nostre saló segueixi sent el punt de trobada, negocis i contactes nacionals i internacionals cada any, creant el marc i els ambients necessaris sense oblidar el parlar del present i futur del sector amb les principals figures. Un saló necessari i útil per a les empreses al servei del sector des de fa 13 anys. Ens veiem al SIL 2011!

Empreses o entitats relacionades

Meeting y Salones, S.A.U. - Salón Internacional de la Logística

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades