Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a José Blanco firma el protocolo para la integración ferroviaria en Ourense

José Blanco signa el protocol per a la integració ferroviària a Ourense

15/04/2011

15 abril 2011

El ministre de Foment, José Blanco, l'alcalde d'Ourense, Francisco Rodríguez, el president d'Adif, Antonio González, i el president de Renfe, Teófilo Serrano, van signar el protocol de col·laboració per a la integració ferroviària en el municipi. L'objecte del protocol és establir el marc general, les pautes i la metodologia que han de regular les relacions recíproques entre el Ministeri de Foment, Adif, Renfe i l'Ajuntament d'Ourense per a la integració urbana del ferrocarril a la ciutat i l'adaptació de les instal lacions per a la incorporació d'Ourense a la xarxa d'alta velocitat.

El disseny d'aquestes actuacions serà compatible amb l'accés ferroviari de la línia Orense-Santiago. La solució adoptada, presentada al febrer pel secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, opta pel corredor que permet alliberar els terrenys entre Seixalvo i l'estació, millorant la permeabilitat i acabant amb l'actual ruptura que la infraestructura ferroviària provoca en el territori Així , es planteja un traçat en variant amb paràmetres d'alta velocitat ferroviària que donarà servei als trànsits de viatgers i de mercaderies, que circularan per vies independents, el que potenciarà l'ús de la via existent per a les mercaderies.

El ministre Blanco juntament amb les altres autoritats que van signar el protocol de col·laboració
El ministre Blanco juntament amb les altres autoritats que van signar el protocol de col·laboració.
L'alternativa seleccionada també inclou tres ramals d'enllaç amb la línia Orense-Monforte-Lugo, dues corresponents a la via doble d'ample internacional i un tercer per la via única d'ample Beric existent. La via d'ample ibèric mantindrà també l'accés al apartador de l'empresa Coren ia l'estació de Taboadela.

L'estudi informatiu inclou a més una proposta de racionalització d'activitats i espais que permetria aprimar en gran mesura l'espai ocupat actualment, de manera que es pugui utilitzar l'espai sobrant a banda i banda de la futura platja de vies per integrar l'estació a la ciutat d'una manera efectiva.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades