Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SIL 2010, “una bocanada de moral” para el sector logístico
El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció tanca la seva última edició amb 'bones sensacions'

SIL 2010, "una alenada de moral" per al sector logístic

Redacció Interempreses07/06/2010

7 juny 2010

El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció va tancar les seves portes el passat 28 de maig de 2010 amb "èxit de visitants", tal com assenyala Enrique Lacalle, president del Comitè Organitzador del SIL. "El SIL ha representat una alenada de moral i aire fresc per a la logística (...) he pogut parlar amb moltes de les empreses expositores i estan satisfetes perquè han fet negocis i han obert nous mercats".
La representació empresarial i institucional estrangera de 2010...
La representació empresarial i institucional estrangera de 2010, una de les claus per reafirmar el SIL com a espai per al 'saber fer' i els negocis de referència.

Segons les dades de l'organització, la xifra de negoci estimada es va situar per sobre dels 2.000 milions d'euros a pesa del moment actual.

Dades del saló

  • Visitants professionals 50.600
  • Empreses participants 615
  • Empreses nacionals 55%
  • Empreses internacionals 45%
  • Països participants 68
  • Professionals de premsa acreditats 416

8 º Fòrum Mediterrani de la Logística i el Transport

Així mateix, Enrique Lacalle va destacar en finalitzar la fira que "aquest any hem celebrat més jornades tècniques que mai, un total de 20, i totes elles han comptat amb una magnífica participació". Un fet que reafirma el paper del SIL com a punt de trobada i de debat del sector.

VI Premis SIL de la logística

  • Millor empresari logístic nacional José Mestre, director general d'Tercat, SA
  • Millor empresa logística internacional Knapp AG
  • Millor Projecte Logístic Nacional Principat d'Astúries i places, SA
  • Millor Projecte Logístic Internacional Autorité Portuale Di Napoli
  • Premi Especial SIL Atòxica Sistemes d'emmagatzematge
  • Premi SIL de Periodisme Grup Tecnipublicaciones yGrupo Diari
  • Premi SIL Millor director de logística Juan Ramón Rodríguez, director de Fàbrica i Logística Operativa de Seat
El Saló Internacional de la Logística i la Manutenció líder a Espanya i al Sud d'Europa celebrarà la seva pròxima edició del 7 al 10 juny 2011

Més, i en paraules dels seus organitzadors, aquest any el SIL cunplió de nou un dels seus objectius prioritaris: "ser el saló més internacional dels celebrats fins ara". L'àmplia representació empresarial i institucional estrangera de 2010 va ser clau per reafirmar el SIL com el veritable espai per al 'know-how' i per als negocis de referència mundial. Entre els països amb major representació destacar Alemanya, Algèria, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Xile, Xina, Colòmbia, França, Grècia, Holanda, Itàlia, Japó, Holanda, Hongria, Líban, Luxemburg, Marroc, Mèxic, Rússia, Suïssa , Turquia, Panamà, Portugal i Regne Unit

I és que la 12 ª edició del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció també va ser un dels més grans espais d'Europa dedicat a l'intercanvi comercial i al coneixement amb una xifra de negoci estimada per sobre dels 2.000 milions d'euros.

Així mateix, el SIL 2010 va posar a disposició d'empreses expositores i visitants un saló sectoritzat en què els diferents àmbits relacionats amb la gestió logística van estar representats:

  • Sistemes de transport i logística, infraestructures i immobiliària
  • Emmagatzematge, equipaments i manutenció
  • Telemàtica, e-business, telecomunicacions, solucions de TI per posar el món en moviment
Sistemes de transport i logística, infraestructures i immobiliària, emmagatzematge...
Sistemes de transport i logística, infraestructures i immobiliària, emmagatzematge, equipaments i manutenció i noves tecnologies de donar cita en aquesta edició.

Els més de 3.157 professionals que van assistir com congressistes a les diferents sessions paral·leles al Saló avalar de nou l'aposta del SIL per difondre coneixement sobre diferents àrees de la Logística.

Per la seva banda, el Delegat Especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Manuel Royes, va assenyalar "la satisfacció del Consorci per haver posat un any més el seu gra de sorra per convertir Barcelona en la capital europea de la logística gràcies el SIL que va fundar El Consorci de la Zona Franca de Barcelona fa 12 anys amb aquest objectiu ".

Enrique Lacalle, president del Comitè Organitzador del SIL, va anunciar també que la 13a edició del Saló tindrà lloc del 7 al 10 de maig de 2011 en el recinte firal de Gran Via de Fira de Barcelona. De la mateixa manera, Lacalle desvetllant que "s'han mantingut converses perquè Itàlia i Uruguai siguin els països convidats del SIL 2011".

Finalment, Lacalle va voler "donar les gràcies a totes les autoritats, associacions nacionals i internacionals que col·laboren amb el saló, ponents, patrocinadors, expositors, participants nacionals i internacionals, visitants i mitjans de comunicació ia la ciutat de Barcelona per la seva col·laboració i entusiasta participació que ha fet possible l'èxit d'aquest 12 º Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció ".

Italia mostra el seu potencial logístic

Itàlia va ser un dels protagonistes del segon dia de celebració del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció. El país transalpí va presentar tot el seu potencial logístic a través d'una sèrie de conferències: la seva completa oferta logística, la seva extensa xarxa de ports, el paper de les autopistes del mar per a la integració Euromediterrània, projectes de futur. En aquestes presentacions van participar diferents organitzacions com Assoporti (Associació dels Ports Italians), el UIR (Unió de les Plataformes Logístiques Italianes), la RAM (Xarxa Autopistes Mediterrànies), la Alot (l'Agència de la Llombardia Oriental per al Transport i la Logística ) i la Universitat de Càller.
Itàlia va presentar tot el seu potencial logístic al SIL a través d'una sèrie de conferències
Itàlia va presentar tot el seu potencial logístic al SIL a través d'una sèrie de conferències.
Un altre dels aspectes destacats del segon dia va ser la gran presència de professionals que van abarrotar els passadissos del saló. De la mateixa manera, un total de 9 jornades tècniques de gran nivell debatre i abordar aspectes de màxima actualitat, comptant amb grans personalitats del sector com és el cas del director general de Transports Terrestres del Ministeri de Foment, Juan Miguel Sánchez, el secretari de Mobilitat del departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Manel Nadal, el president de Ports de l'Estat, Fernando González Laxe, o el president de Renfe Operadora, Teófilo Serrano. Tots ells van participar en la 6 ª Jornada del Ferrocarril, que va presentar les claus per impulsar el transport ferroviari de mercaderies a Espanya, i que va viure una intensa jornada amb l'assistència de més de 200 professionals del sector.
Gran activitat en el Cercle Logístic SIL

Una de les grans novetats del SIL 2010 va ser la creació del Cercle Logístic, un espai dedicat a acollir els principals directors de logística del país, prèvia invitació per part del Comitè Organitzador del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció. Nombroses empreses participants van mantenir reunions de negocis amb els directors de logística membres del Cercle de Logística. Una edició més, i malgrat l'actual moment econòmic, el Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció es va caracteritzar per la gran quantitat de negoci i contactes comercials generats.

Èxit de les jornades tècniques

Un dels plats forts del SIL van ser les nombroses jornades tècniques, com la 3 ª edició del Supply Chain Outsourcing Forum (SCOF), organitzat pel Idom Consultoria i el SIL i patrocinat per Gefco, que va abordar els temes de l'eficiència i la sostenibilitat. En tan sols 3 edicions aquest fòrum s'ha convertit en una plataforma de reflexió de referència per als operadors logístics. En la present edició van participar com a ponents representants d'alguns dels principals operadors logístics a nivell mundial, com és el cas de Gefco, Norbert Dentressangle, Kuenhe + Nagel, DHL, Ceva Logistics, Agility i Ochoa.
Una altra de les sessions que ha presentat una sala plena de gom a gom va ser la dedicada a 'Les claus de l'èxit d'un Tender', organitzada pel Centre Espanyol de Logística (CEL) i el SIL. En aquesta sessió, diferents agents del sector van apuntar les claus a tenir en compte a l'hora de negociar un contracte logístic, conegut en el sector com Tendir. Representants d'Unilever, Cadbury, Danone, Norbert Dentressangle, Carreras, Lògica, ALG, Everis i Fiege van participar en aquesta apassionant sessió.
Les jornades tècniques, unes de les protagonistes del SIL 2010
Les jornades tècniques, unes de les protagonistes del SIL 2010.
També va tenir lloc la 11 ª Jornada de zones i dipòsits francs, una de les jornades més veteranes del Saló Internacional de la Logística, organitzada per l'Associació Espanyola de Concessionaris de zones i dipòsits francs. Aquesta jornada va comptar amb la participació, entre molts altres ponents, de José Luis Rodríguez, director d'Àrea del Polígon Industrial i Zona Franca Duanera del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Joaquim Maria Tintoré, president del Col·legi d'Agents i Comissionistes de Duanes de Barcelona, i Alejandro Arola, president de l'Associació de Representants Duaners OEA.
Una altra de les jornades forts del saló va ser la 3a Ferrmed Conference que va presentar el nou concepte de material rodant per a mercaderies a la UE. En aquesta jornada han participat diferents personalitats de la Comunitat Econòmica Europea, així com dels governs d'Espanya i Catalunya. Ferrmed també va aprofitar aquesta jornada per presentar les conclusions de l'estudi 'Concepte de Vagó de mercaderies', així com les seves recomanacions.

Així mateix, l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE) va realitzar dos tallers, un dirigit al sector químic i un altre que ha tractat aspectes de sostenibilitat en la logística. Altres esdeveniments destacades van ser el primer workshop SIL Pharma & Health, la Jornada Corresponsables i una sessió organitzada per ITENE amb el títol 'Logística, Innovació i Tecnologies de la Informació'.

Aposta per les noves tecnologies

Les noves tecnologies també van ser un dels grans protagonistes del dia amb la celebració de la 2a edició de la Jornada de Sistemes de la Informació per a la Logística, un esmorzar de treball organitzador pel Centre Espanyol de Logística (CEL) i nombroses presentacions d'empreses dins del SIL Tech Àrea, la zona d'exposició dedicada a aquest sector.

La 2 ª edició de la Jornada de Sistemes de la Informació per a la Logística, organitzada per Idom Consultoria i el SIL, el patrocini de SAP i el copatrocini de TXT e-solutions, va presentar una sèrie de solucions avançades per detectar, analitza i respondre a les noves condicions del producte, mercat i client. Aquesta jornada ha comptat amb l'assistència d'un center de professionals i la participació de destacats ponents a nivell internacional. Al mateix temps, el Centre Espanyol de Logística (CEL), amb el patrocini de Zetes, va organitzar un esmorzar de treball amb el títol 'Noves tecnologies per a l'optimització de processos al llarg de la cadena de subministrament'.

Al llarg del dia, dins del SIL Tech Àrea, la zona del SIL 2010 dedicada a les noves tecnologies, s'han produït presentacions i demostracions de diferents empreses. En aquest sentit, 4G Flota, Ares Solucions d'identificació, SSI Schäfer, Zenatek, TomTom Work, IDAT, Vocollect i Daimler Fleetboard han presentat els seus productes, serveis i solucions tecnològiques.

Cal destacar que el Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL 2010) aposta per les noves tecnologies, com ho demostra que compta amb la tecnologia SATO Control Access que, per mitjà de les tecnologies RFID, permet identificar tots els visitants del Saló en un temps rècord.

Nombroses empreses van realitzar presentacions, rodes de premses...
Nombroses empreses van realitzar presentacions, rodes de premses, demostracions en viu i còctels o esmorzars per presentar les seves diferents i variades ofertes de productes i serveis.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades