Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los pedidos de máquina-herramienta alemana crecen repentinamente

Les comandes de màquina-eina alemanya creixen sobtadament

19/05/2010

19 maig 2010

Les comandes de màquina-eina alemanya créixer sobtadament durant el primer trimestre del 2010. En total, les comandes van créixer fins a un 43% anual en el període de gener a març. La demanda interna va créixer un 25%, mentre que les comandes estrangers ho van fer un 54%.
Continuant amb aquest fort rendiment de començaments d'any, queda per veure si aquests nivells de creixement poden mantenir-se a mesura que l'any progressa ", assenyala Wilfried Schäfer, director general d' VDW (Associació Alemanya de Fabricants de Màquines-Eina). "A més. el fet que el servei i sectors de recanvi s'hagin comportat tan bé és molt esperançador. nostres clients comencen a fer servir les seves màquines de nou. Abans o després això suposarà noves inversions ".
Hi ha un cert optimisme en el sector alemany. A l'abril, la utilització de les capacitats augmentar fins el 71,6%, dels 67,6% del mes de gener. Les comandes, d'una banda, també van augmentar un 6,6% al febrer del 2010, un 5,6% més que l'últim mes d'octubre. El nombre d'empleats es van consolidar en prop de 64.300 a principis d'any. Això representa una reducció d'aproximadament el 11% en comparació del mateix període de l'any anterior.
Segons indiquen des de l'associació, de cap manera el sector està fora de perill encara. Comparat amb el bec assolit l'any 2008, el volum de comandes està en un nivell baix. "Per a moltes empreses, la liquiditat suposa la major de les preocupacions, tant per a ells com per als seus clients", apunta Schäfer. Simplement no hi ha prou diners per prefinançar comandes. Un altre problema és el gran increment en les quotes per a les assegurances dels crèdits. En casos extrems, la manca de liquiditat pot portar a més acomiadaments, encara que s'estigui necessitant mà d'obra ".
Els llargs cicles de fabricació signifiquen que el temps requerit perquè una nova comanda es converteixi en benefici està entre tres mesos per a comandes d'enginyeries estàndard i dos anys per a maquinària feta a mida. 2010 serà un any de transició. "Fins i tot assumint que la demanda de màquines-eina es mantingui al mateix nivell que a principis d'any, no serà suficient per incrementar la producció. És per això que esperem una caiguda del 12% en la producció per a aquest any ", reconeixia Schäfer.
La indústria alemanya de la màquina-eina és una de les cinc grans especialistes en el camp d'enginyeria. Subministra tecnologia de producció metalmecànica a totes les branques de la indústria, fent una significativa contribució a l'increment de la productivitat. La seva importància per a la producció industrial significa que el seu comportament representa un indicador crucial de dinamisme econòmic per a tota la indústria en conjunt. El 2009 la indústria de la màquina-eina produir maquinària i serveis per un valor de 9.900 milions d'euros. Això representa una caiguda del 30% de la producció del pic històric assolit el 2008.