Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 7º incremento consecutivo del indicador de sentimiento económica de la eurozona

7 º increment consecutiu de l'indicador de sentiment econòmica de l'eurozona

30/10/2009

30 octubre 2009

L'ESI (en les seves sigles en anglès), o indicador de sentiment econòmic de l'eurozona va registrar a l'octubre una pujada de 3,4 punts, fins als 86,2 punts, mentre que en el conjunt de la Unió Europea es va incrementar també en 3 , 4 punts, fins a situar en un nivell de 86 punts, fet que suposa el setè increment mensual consecutiu en ambdues regions, segons les dades de la Comissió Europea.

La recuperació d'aquest indicador reflecteix principalment un increment en les expectatives de la indústria tant a la UE ampliada com a la zona euro en el marc d'una millora dels nivells d'estocs, i sobretot gràcies a unes expectatives de producció més optimistes.

Es van registrar millores en la major part dels països membres a l'octubre, encapçalades per Itàlia (3,8 punts), Alemanya (3,4), Regne Unit (3,2) i França (3), mentre que les pujades van ser més moderades a Polònia (2,3 punts), Espanya (1,9) i Països Baixos.

La confiança del consumidor, per la seva part, ha repuntat notablement, dos punts a la UE i un punt a la zona euro, gràcies a una previsió econòmica més optimista en general. La confiança en el sector serveis es va incrementar en 2 punts a l'eurozona, mentre que va romandre sense canvis a la UE a causa de la caiguda de la confiança en Regne Unit.

Pel que fa a la construcció, l'indicador segueix creixent de manera sostinguda (un punt parteixi ambdues regions), mentre que al sector de comerç minorista va romandre sense canvis a l'eurozona però va baixar un punt a la UE.