Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cuál es el perfil prototipo entre los prototipos
Abans de triar una de totes les tecnologies existents, cal definir quin és el fi

Quin és el perfil prototip entre els prototips

Nacho Sandoval, desenvolupament de producte i prototips prototipos@aiju.info. AIJU, Centre Tecnològic11/03/2011
Avui en dia no hi ha dubtes en pensar que durant el desenvolupament de qualsevol nou producte que es preï, s'ha de passar obligadament per la fase d'obtenció de prototips. Ja sigui per part de l'equip de treball que necessita centrar els seus idees conceptuals o bé per part del responsable final de donar llum verda i posar en marxa un projecte de fabricació, podem donar-nos suport per a tot això en un ampli ventall de possibilitats que el mercat ens pot oferir. Per això, abans d'escollir per defecte una de totes les tecnologies existents per a tal fi, cal definir quin és el fi.

Un dels factors inicials i principals que sempre es plantegen és el preu. Deixant una mica de banda què és car o què és barat en el pur significat de la paraula que per posar un exemple, errors de disseny que el prototip ens permeti detectar i eviti costos més grans que el seu preu, s'ha de tenir molt clar què és el que necessitem, perquè això pot arribar fins i tot a dissoldre les possibilitats d'èxit d'una gran idea ja que no s'ha plasmada en un model físic si el preu del prototip seria elevat.

Elèctrode
Elèctrode.

Un altre aspecte important a considerar és per a què anem a utilitzar un prototip. No serà adequada qualsevol tecnologia per a qualsevol tipus de prototip, és a dir, un prototip conceptual no ha d'aconseguir un nivell de detall i de precisió elevat si només ens servirà com una aproximació del nostre producte. En canvi, no podem pretendre exigir a un prototip un nivell de detall i precisió i de realització major a la que la pròpia tecnologia pot ser capaç d'oferir, per molt bona que sigui.

Un factor determinant pel qual les diferents tecnologies estan apostant per tenir una major repercussió, ve reflectit pels materials que ens permeten escollir. No només des del punt de vista del proveïdor de serveis de prototipat i fabricació ràpida, sinó més bé des de la pròpia demanda del mercat.

Així doncs i gràcies a la pròpia competència entre tecnologies, s'està avançant molt en aquest sentit, tant en els materials plàstics com metàl·lics. Per això, no és difícil trobar-nos amb tecnologies de fabricació additiva que ens permeten realitzar productes totalment personalitzats per a, per exemple el sector mèdic, i utilitzant a més materials biocompatibles amb total garantia.

Prototips
Prototips.

Per a altres sectors no tan elitistes, com pot ser el de béns de consum, es poden fer prototips visuals, fins i tot en color, amb una similitud molt propera al nostre projecte digital, o bé amb propietats que s'apropen cada vegada més al material que anem a utilitzar en el nostre producte final i fins i tot per peces compostes de diversos materials tant opacs com transparents, rígids com flexibles, que ens permetran simular aspectes com muntatges o bé peces tipus sobreinyección. En aquest sentit la tecnologia d'impressió digital està avançant d'una manera sorprenent.

El que realment necessita l'usuari final és obtenir prototips amb un aspecte, acabat, precisió i propietats com el que tindrà el seu producte final, però lògicament abans de començar a fabricar-lo i en el menor temps possible.

Malauradament i fins ara, trobar una tecnologia que reuneixi junts tots aquests factors i permeti a més plasmar-los en el nostre producte és complicat.

No obstant, des AIJU durant més de quinze anys intentant buscar solucions de prototipat i fabricació ràpida per als nostres clients, hem pogut observar com en algunes ocasions l'usuari final no coneix les capacitats que pot oferir-li el món del prototipat ràpid per poder usar-lo com ressort en el desenvolupament del seu producte.

Seu de AIJU
Seu de AIJU.

Així doncs, hi ha multitud de combinacions que ens permeten obtenir des d'una peça totalment personalitzada, a una per fabricació ràpida, a una sèrie curta d'un producte que necessitem testar a nivell experimental, a una peça model com mostra de tendències d'un determinat producte, així com la possibilitat de fabricació totalment flexible en funció de les necessitats del propi mercat.

En aquest sentit s'està estudiant per a diferents processos de fabricació additiva, nous materials alternatius que permetin a l'usuari final poder reflectir de la manera més real possible, la composició i comportament del seu producte final, com pot ser materials:

• Amb propietats específiques electromagnètiques

• Amb característiques ecològiques

• Que suporten processos industrials com banys electroquímics o bé processos d'electroerosió

• Amb comportament mineral específic per arrencada d'encenall

• Amb propietats òptiques determinades, etc.

En resum, ja sigui per a la seva validació interna de la viabilitat del projecte, o bé com a centre de discussió davant d'altres productes, o com a targeta de presentació davant d'altres opcions similars de la seva competència però amb un valor afegit diferenciador, és fonamental avui considerar el seu ús en qualsevol camp.

Per sort, cada dia més empreses coneixen i apliquen amb molta intel·ligència totes les eines que existeixen és aquest camp per impulsar d'una manera segura i dinàmic seves creacions, la qual cosa repercuteix d'una manera directa en els resultats de qualsevol projecte. En definitiva, el prototip ideal serà aquell que ens ajudi a canalitzar i depurar les nostres idees amb una disminució cada vegada major de la incertesa i en un menor temps.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Plástico

    19/09/2024

  • Newsletter Plástico

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEnfriadoras Inteco, S.L.U.Plastics & Rubber

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis