Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Expertos europeos mostrarán en Valencia nuevos envases que alargan la vida útil de productos frescos

Experts europeus mostraran a València nous envasos que allarguen la vida útil de productes frescos

23/09/2011

23 de setembre de 2011

El proper 6 d'octubre tindrà lloc a la seu de l'Institut Tecnològic de l'Embalatge Transporti i Logística (Itene), la conferència de clausura del projecte europeu Nafispack en la qual participaran gairebé un centenar d'experts. Es tracta de la major iniciativa europea dirigida al desenvolupament de sistemes d'envasament innovadors i assegurances per perllongar la vida útil d'aliments frescos com a salmó, pollastre i amanida, mitjançant la combinació de dues innovadores tecnologies d'envasament: envasos actius antimicrobianos i envasos intel·ligents.

La conferència analitzarà els resultats obtinguts per la incorporació d'aquests sistemes i la seva repercussió en la indústria agroalimentària, la cadena de distribució i el consum, des de la perspectiva científica, legislativa, industrial, sanitària i d'impacte social, després d'una investigació de tres anys.

Nafispack rep el suport del 7º Programa Marco de R+D de la Unió Europea i en el projecte participen 17 socis europeus, coordinats per Itene: CSIC, les universitats de Saragossa i Milà i les empreses Innventia AB, Nofima AS, SIK, VTT, ttz-Bremerhaven, Danisco AS, Metalvuoto SPA, Artibal SA, Envaflex SA, Nordiches Lackskontor GMBH, Verdifresh SL, Tommen Gran Folier AS i Nutreco Agriculture R&D.