Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los grados en Ingeniería Civil, Sistemas de Telecomunicación, Eléctrica, Mecánica y Química de la UPC, líderes en España

Els graus en Enginyeria Civil, Sistemes de Telecomunicació, Elèctrica, Mecànica i Química de la UPC, capdavanteres a Espanya

13/05/2014

13 de maig de 2014

El diari El Mundo publica anualment una classificació de les millors facultats i centres docents estatals on estudiar les 50 titulacions de Grau més demandades pels estudiants. En l'edició 2014-2015 d'aquest ranquin per titulacions, la UPC es posiciona en el primer lloc en cinc de les classificacions, una més que en l'edició anterior i dos més que fa dos anys. Concretament, lidera els graus en Enginyeria Civil, Enginyeria de sistemes de Telecomunicació, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Química.

D'altra banda, la UPC també es posiciona com a segona universitat de referència per estudiar els graus en Arquitectura, Cinecias i Tecnologies de Telecomunicació, en Enginyeria en Tecnologies Industrials i en Òptica i Optometria. Així mateix, és la tercera millor universitat per estudiar el grau en Ciències i Tencologías de l'Edificació i la quarta millor a impartir els graus en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Telemàtica.

Per la seva metodologia, aquest ranquin es tracta d'un informa periodístic que utilitza indicadors que s'agrupen en tres apartats: el primer apartat és un ‘Qüestionari al professorat’, el resultat del com suposa un 40% del pes total; el segon apartat es diu ‘Dades de la pròpia Universitat’ i, format per 25 indicadors, suposa el 50% del pes total; el tercer apartat es diu ‘Altres indicadors’ i suposa el 10% de la valoració final.

Primeres institucions estatals en el Ranquin d'Universitats d'El Mundo ‘Les 50 carreres’
Primeres institucions estatals en el Ranquin d'Universitats d'El Mundo ‘Les 50 carreres’.

En referència a les posicions i l'evolució de la Universitat en el ranquin per titulacions, s'inclouen canvis respecte a l'edició anterior solament en Enginyeria Civil, on la UPC passa del tercer lloc al primer, i en Enginyeria Telemàtica, on la Universitat avança de la tercera a la quarta posició en l'àmbit estatal; malgrat tot, la UPC ascendeix una posició respecte a la resta de politècniques.

A partir de les posicions obtingudes en les classificacions per titulacions, El Mundo realitza també un ranquin general d'universitats espanyoles, en el qual la UPC manté el seu posicionament respecte a les dues edicions anteriors com la sisena universitat d'Espanya, la segona politècnica estatal i la tercera del sistema universitari català.

Algunes de les característiques que fan que la UPS sigui, any rere any, una universitat de referència per a futurs estudiants en aquest ranquin són els i les docents de referència, la formació integren de caràcter científic i tecnològic que compten amb el suport d'unes instal·lacions adequades, les possibilitats de mobilitat internacional i la connexió contínua amb el món professional.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.