Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Desarrollan un sistema pionero para transferir archivos confidenciales en el entorno empresarial
Tranxfer: seguretat i control en l'entorn empresarial

Desenvolupen un sistema pioner per transferir arxius confidencials en l'entorn empresarial

Redacció Interempresas11/09/2013

Tranxfer és una eina innovadora que permet enviar fitxers grans i confidencials de manera còmoda i segura. A diferència d'altres suports d'ús domèstic o particular, està específicament desenvolupat per transferir informació confidencial des de l'ordinador o el smarthphone, sense necessitat de programari i amb accés 100% segur.

Bancs, assessories, consultores, operadores de telefonia, bufets d'advocats, etc., són algunes de les empreses que compten amb polítiques de confidencialitat regulades i que, no obstant això, envien major volum d'informació a tercers. En resposta a la necessitat de transferir informació de manera segura i confidencial neix Tranxfer, un sistema pioner que permet enviar fitxers grans i confidencials de forma còmoda i segura, sense necessitat de descarregar cap tipus de programari.

A diferència d'altres sistemes d'ús domèstic o particular, Tranxfer és una nova eina que permet la compartició d'arxius tant de la pròpia empresa com amb signatures externes (partners, clients, proveïdors, etc.), i controla i elimina el risc de fugida d'informació entre les mateixes. Tranxfer, projecte desenvolupat per l'holding empresarial ISIS per a la creació de productes innovadors per a corporacions (B2B), controla el cicle de vida de l'intercanvi d'arxius, reduint al mínim els ‘forats’ de seguretat propis d'entorns empresarials amb polítiques de confidencialitat regulades com a asseguradores, bancs, operadors de telecomunicacions, bufets d'advocats, consultores i assessories, etc.

Tranxfer

Tranxfer.

El funcionament de Tranxfer és senzill i diferent a altres solucions utilitzades fins ara: per realitzar l'enviament, l'usuari que necessita transferir documentació a una persona pot facilitar el nombre de mòbil del receptor, que rep un mail amb el link per a la descàrrega i un codi d'autorització en el mòbil. “El desenvolupament de Tranxfer respon a una necessitat clara de gestionar els arxius de dades sensibles, al mateix temps el seu ús facilita qualsevol tipus d'auditoria i control dels processos d'enviament i recepció”, explica Miguel Planas, co-fundador de Tranxfer. De fet, s'estima que rebem una mitjana de 3.500 mails amb fitxers adjunts a l'any. “Aquesta xifra pot convertir-se en una activitat d'alt risc si tractem amb informació confidencial protegida pròpia de sectors que generen una gran quantitat d'informació”, recorda Planas.

Tranxfer permet disposar a tot moment de la informació referent a on es troben les dades i execució dels passos dins d'aquest mateix procés: emissor, destinatari, nom del fitxer, grandària, data, hora d'enviament, hora de descàrrega, etc. L'objectiu de la utilització de Tranxfer és reduir l'ús del mail com a sistema d'enviament no segur i reduir costos, centralitzant i controlant tots els arxius que surten i entren per part de les empreses.

Un sistema pioner a la recerca de grans aliances

El desenvolupament del sistema Tranxfer, que ja disposa de patent, ha comptat amb una inversió inicial de capital de 100.000 euros i preveu convertir-se en l'eina de referència de la transferència d'arxius de la mà de potents aliances amb empreses de serveis. Per a l'exercici 2013, els seus impulsors i socis –Miguel Planas, Pedro Fontana i Ángel Márquez- preveuen aconseguir els 284.000 euros, i fregar els 2 milions d'euros en 2015.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.