Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Carlos del Piñal, director general Husqvarna, División Consumer, Península Ibérica
“Avui el repte és saber adaptar-se a l'evolució dels clients”

Entrevista a Carlos del Piñal, director general Husqvarna, Divisió Consumer, Península Ibèrica

Irene Relda30/05/2014

Gardena disposa d'un ampli catàleg de productes per a la cura i manteniment del jardí, productes que, segons Carlos del Piñal, director general Husqvarna, Divisió Consumer, Península Ibèrica, es caracteritzen pel seu “fàcil maneig i l'ergonomia dels seus dissenys, que s'adapten a tot tipus d'usuaris”. A més, en el seu compromís amb el medi ambient, més de la meitat dels articles del seu catàleg estan destinats al consum intel·ligent de l'aigua i a l'estalvi d'energia.

Carlos del Piñal, director general Husqvarna, Divisió Consumer, Península Ibèrica
Carlos del Piñal, director general Husqvarna, Divisió Consumer, Península Ibèrica.

El seu catàleg de productes compta amb prop de 800 referències…

Sí, treballem un assortiment molt ampli que cobreix totes les necessitats del consumidor. Tenim una presència molt destacada referent a tot tipus de sistemes de reg, però també disposem de tot el necessari per a la cura de la gespa, la poda, maquinària elèctrica i de gasolina...

I quin producte és avui el més demandat?

Dins dels productes de reg, en la campanya de primavera, els més utilitzats són els connectors, pistoles i mànegues, però no podem oblidar-nos dels programadors de reg, en els quals hem estat líders des de la seva implantació a Espanya en 1985, i que resulten imprescindibles per a l'automatització del reg de superfície. En aquesta família, Gardena ofereix una gamma molt completa i de molt fàcil ús.

Què altres productes destacaria?

La gamma de maquinària elèctrica sota la marca Gardena són productes d'alta rotació. A la tardor, per descomptat, destaquen les eines de poda, tisores, recortaramas...

Com i on distribueixen aquests productes?

Tenim una distribució multicanal. Treballem amb pràcticament la majoria de les xarxes de distribució a Espanya, tant als canals tradicionals com amb les grans superfícies, tendes de bricolatge, ferreteria i gardens. Els proveïm des del nostre magatzem central europeu situat en Ulm (Alemanya), que ens garanteix, gràcies a la seva logística, un percentatge de lliurament de més d'un 95% d'efectivitat.

Imagen

I quin és el perfil dels seus clients al nostre país?

Els nostres clients presenten diferents perfils. La majoria són persones que busquen un producte de confiança, persones “enamorades” del seu jardí i amb un coneixement alt de la nostra gamma a causa de la nostra llarga trajectòria de distribució a Espanya. En l'acte de compra són fonamentalment masculins, encara que existeix una variació segons el tipus de producte i ús que se li va a donar. En la maquinària tèrmica el perfil és més masculí, mentre que en la poda el perfil és més femení. En el cas del reg, la balança s'inclina també del costat masculí.

Què creu que li demana l'usuari a un equip o eina per a jardineria? Quins aspectes valora més a l'hora de decidir-se per un model o un altre?

Qualitat, durabilitat i facilitat d'ús. Així mateix, els clients valoren molt la seguretat que li pot aportar una marca per donar-los una solució ràpida i eficaç si apareix qualsevol incidència de producte.

L'automatització ha conquistat ja molts sectors industrials. Ocorre així amb el seu sector?

Sí, el client busca productes d'ús cada vegada més fàcil i que requereixin menor esforç. El nostre treball en innovació va en aquesta adreça. El client vol comoditat i gaudir del jardí sense haver d'estar treballant en ell. Per això, alguns dels nostres productes més demandats són els programadors per a l'automatització del reg del jardí, que eviten haver d'estar pendents dels regs. Un altre exemple clar ha estat el llançament dels robots cortacésped, un producte el concepte principal del qual és tenir una gespa perfecta dia a dia sense realitzar el menor esforç.

Imagen

I l'estalvi energètic, és un valor a tenir en compte?

Creiem que a més d'un valor és una obligació mediambiental. Cada vegada més el nostre desenvolupament de producte es focalitza cap a aquest àmbit (bateries amb major capacitat i menor despesa energètica, bombes de pressió intel·ligents que s'adapten a les necessitats sense gastar energia innecessària). En la nostra companyia és una de les prioritats. De fet, estem enquadrats dins de les 100 companyies millors del món en sostenibilitat.

Com ajuda la seva empresa a la gestió eficient de l'aigua?

Des de l'any 1985, Gardena ha apostat per l'estalvi de l'aigua amb llançaments com el sistema Micro Drip, gamma de degoteig que portem desenvolupant 29 anys, recolzant i promocionant el gran estalvi d'aigua que aconsegueix, i intentant conscienciar als nostres clients que amb una petita inversió estalviarà any a any una gran quantitat d'aigua. També en aquest tema hem recolzat als nostres distribuïdors amb formació i intentat conscienciar-los perquè ho transmetessin al seu torn als usuaris d'aquest tipus de gammes. A més, la qualitat dels nostres productes fa que les pèrdues d'aigua en el reg siguin insignificants.

En quina mesura ha influït la crisi generalitzada en la demanda d'articles per al jardí?

En el nostre cas, la crisi ha influït sobretot que un aspecte fonamental a l'hora de comprar un producte sigui el preu, encara que sense perdre la perspectiva de la seguretat que aporta la marca. El que sí hem detectat és que els usuaris fidels, recolzant-se en les noves tecnologies, comparen cada vegada més els preus per buscar la millor oferta.

Per favor, parli'ns de les tendències en el disseny i fabricació d'aquest tipus d'equips i eines.

Quant a l'esquema de la nostra oferta, una tendència aquests últims anys ha estat la voluntat d'organitzar les línies de productes assegurant l'existència d'articles “entrada de gamma” a un preu atractiu però, per descomptat, assegurant el seu servei postvenda. D'altra banda, vam seguir apostant pel llançament d'un gran nombre de novetats any rere any. Quant als productes en si, els seus dissenys busquen sobretot eficàcia, ergonomia, practicidad, lleugeresa i facilitat d'ús.

Quins són al seu entendre els reptes als quals s'enfronta el sector en l'actualitat?

Creiem que avui el repte és saber adaptar-se a l'evolució dels clients. L'usuari és cada vegada més exigent i en part gràcies a l'aparició de les noves tecnologies, està més i millor informat. Això fa que el nostre principal objectiu sigui aconseguir que tota la informació i els requeriments que l'usuari ens exigeix siguin pertinents i estiguin ben canalitzats. Creiem que pensant solament en termes de “venda” no serà possible afrontar el futur.

Com s'ha d'afrontar el futur llavors?

Amb una actitud activa de les companyies que es recolzi en un conjunt global que reuneixi producte, informació, màrqueting, servei postvenda i les opinions dels usuaris.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Evolution - Buzón rojo

    Evolution - Buzón rojo

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    08/05/2024

  • Newsletter Ferretería

    24/04/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis