Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria papelera cree necesario que el Consejo de Competitividad aborde los costes del gas

La indústria paperera creu necessari que el Consell de Competitivitat abordi els costos del gas

27/05/2013

27 de maig de 2013

Segons el comissari europeu Oettinger, els preus del gas natural per a la indústria són un 241% més alts als països de la UE membres de l'OCDE que a Estats Units (amb dades de l'Agència Internacional de l'Energia del primer trimestre de 2012). Mentre el preu del gas a Europa s'ha duplicat en els últims 10 anys i sembla que seguirà creixent, el gas d'esquist ha portat els preus del gas a Amèrica del Nord a nivells bajísimos.

La creixent diferència de preus aviat farà que la major part de les inversions a Europa -incloent les realitzades en tecnologies de baixa emissió de carboni– resultin poc atractives. De fet, alguns sectors de la indústria europea de base ja s'estan traslladant a Amèrica del Nord.

La indústria paperera europea té la ferma voluntat de romandre a Europa i mantenir l'ocupació i la creació de valor aquí. No obstant això, els costos del gas a Europa, són insosteniblement poc competitius. El gas natural és juntament amb la biomassa, component essencial del mix de combustibles del sector paperer a Espanya i a Europa. Moltes de les plantes d'energia més eficients funcionen amb gas natural i el sector necessita una energia assequible.

És necessària una Estratègia Europea de Gas, per la qual cosa la indústria paperera espanyola i europea fa una crida als Caps de Govern i Ministres d'Energia i Medi ambient, a la Comissió Europea i als membres del Parlament Europeu per debatre amb urgència aquesta qüestió i adoptar mesures concretes amb terminis definits.

L'Estratègia Europea de Gas ha de prendre com a punt de partida, els següents aspectes clau:

Un veritable mercat paneuropeo de gas. Recents informes d'ACER i de la CE confirmen que encara estem lluny de l'objectiu d'un mercat únic de gas. Més competència i la supressió dels drets transfronterers de transport de gas dins de la UE són condicions necessàries sine qua non. Instem a la Comissió a iniciar una recerca sectorial renovada en el sector del gas per detectar tot el que obstaculitza la reducció dels preus del gas a Europa.

Desacoblar els preus de gas natural dels preus del petroli. Pot ser que hi hagi hagut raons històriques per vincular el gas als preus del petroli, però aquestes raons ja no existeixen. El gas natural és avui un producte comercialitzat en un mercat líquid i ha de ser tractat com a tal. Demanem a la CE i als estats membres que estableixin les condicions polítiques adequades i eliminin les barreres a fi de permetre la materialització d'un autèntic mercat de gas.

Eliminar els colls d'ampolla en el subministrament de gas. Les plantes de GNL i els gasoductes són crucials per diversificar les fonts de subministrament de gas. Instem a la CE al fet que la lliure comercialització del gas d'EUA sigui prerrequisito per a un acord de lliure comerç transatlàntic.

Promoure un major accés als recursos de gas domèstic. Els governs han de prendre mesures concretes per garantir que el potencial de producció nacional de gas es maximitzi, per enfortir la posició d'Europa en la negociació dels preus del gas amb tercers països. Europa ha d'aprofitar la seva producció nacional de gas, inclòs el gas d'esquist on i quan sigui possible, i fer-ho de manera sostenible. Les autoritats han d'establir un marc propici per a això.

Els preus més baixos dels mercats mundials. Europa ha de posar tot la seva obstinació en què no només el gas d'EUA venja a Europa, sinó també permetre que el gas d'altres països productors entri amb preus més baixos.

La tributació inferior per a l'ús del gas natural o les exclusions totals a la indústria de la fiscalitat energètica i els costos de les polítiques energètiques són mesurades que han de ser permeses per la Directiva d'imposició energètica de la UE i les directrius d'ajudes estatals, mentre les diferències de preu amb Amèrica del Nord romanguin.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Plataforma de manipulación de productos - Syntegon con visión y xplanar

    Plataforma de manipulación de productos - Syntegon con visión y xplanar

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    09/05/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    02/05/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis