Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los buenos y los malos

Els bons i els dolents

15/03/2003
Els temps de les vaques grasses havien de passar. Era previsible, tenint en compte la més elemental teoria dels cicles, però potser no imaginéssim que a la situació d'incertesa econòmica s'uniria un atac a un país com l'Iraq, que desestabilitzaria encara més les coses i especialment les sensacions. Abans de l'atac, molts eren els que atribuïen les precaucions dels potencials compradors d'equips precisament a la incertesa. Que s'atacarà ja o que s'abandonés la idea definitivament, però que passés alguna cosa, així de senzill, així de frívol, d'inhumà fins i tot era el punt de vista de molts.

Però la barbàrie ha arribat ja i, com és lògic, les coses per al sector de la màquina-eina segueixen igual que abans. És clar que és de suposar que ningú esperés que l'anunciat atac arreglés res, però sí que reduís incertesa, si bé és cert que la presència o absència d'aquesta última de poc serveix. Perquè, per posar un exemple, segur que la caiguda en la venda de turismes en un 6,6% durant 2002, segons dades d'Anfac (Associació Nacional Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions) ha repercutit en la venda d'equipament i, sense això, no sembla creïble que una persona decideixi comprar el seu cotxe en funció de si es bombardejarà o no l'Iraq.

El terrible és que sempre hi ha veus interessades a confondre, complicar, deixar almenys la sospita en l'aire. Fa no gaire AFM, l'Associació de Fabricants de Màquina-Eina, va emetre un comunicat negant que tingués coneixement de les exportacions a l'Iraq de dos dels seus associats. Era la resposta a la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació dient el contrari, participant en aquest joc innoble les regles suggereixen que el simple fet d'exportar a l'Iraq el converteixen a un poc menys que en una de les claus de l'eix del mal. Però tot i no ser certa la informació, va poder ser l'avantsala de futures acusacions. Perquè el famós eix del mal s'estén qual epidèmia als ulls del totpoderós, i països com l'Iran i Síria ja han començat a sonar com a membres dels 'dolents'. Iran, per exemple, ha estat objecte de missions comercials de fabricants espanyols. Sense anar més lluny, l'octubre de 2002 AFM organitzar una missió comercial a aquest país en col·laboració amb l'Icex.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU.UU. Units. i els seus aliats decideixen ampliar els seus objectius, les bones relacions de l'Administració espanyola amb la nord-americana serveixin per convèncer-los que ens situïn entre els 'bons'. Perquè bons som, també fent màquines.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones
Asociación Española de Fabricantes de Máquinas-herramienta, Accesorios, Componentes y Herramientas, AFM

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.