Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Alimentaria reúne a más de 140.000 operadores del sector
L'assistència internacional va arribar als 36.000 visitants, el 25% del total

Alimentària reuneix més de 140.000 operadors del sector

Redacció Interempreses31/03/2010

31 març 2010

Alimentaria 2010 va tancar les seves portes amb un bon gust de boca. El saló va aconseguir congregar més de 140.542 professionals, un 8% més que les previsions inicials, ja prop de 4.000 empreses expositores. Aquestes xifres cobren especial importància en aquest entorn econòmic i firal. Després d'una setmana de frenètica activitat firal al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, Alimentària va revalidar la seva condició de certamen espanyol de referència per al sector agroalimentari i la seva posició entre les tres fires alimentàries més importants del món.

Alimentària 2010 va superar les expectatives tant per la quantitat com per la qualitat dels professionals assistents a l'esdeveniment, el que en paraules dels organitzadors suposa una "injecció d'optimisme" per a un sector com l'agroalimentari de gran transcendència econòmica en el futur.

Les empreses participants, unes 4.000 firmes procedents de 75 països, van valorar molt positivament la gran afluència de professionals internacionals, més de 36.000 persones procedents de 155 països, un 9% més dels previstos inicialment. Els visitants estrangers van suposar el 25% del total, el que significa que un de cada quatre visitants va venir de fora del nostre país.

Més de 140.000 persones van omplir el recinte firal en els quatre dies de durada d'Alimentaria 2010
Més de 140.000 persones van omplir el recinte firal en els quatre dies de durada d'Alimentaria 2010.

Una valoració molt positiva

Josep Lluís Bonet, president d'Alimentaria i de Fira de Barcelona, va destacar que Alimentaria 2010 havia complert amb escreix les seves expectatives gràcies a un gran esforç de dos anys de preparació. "Un èxit així no s'improvisa", va dir després de mostrar la seva satisfacció sobre com havia transcorregut el saló en una edició que es preveia "especialment decisiva". "Alimentària ha constatat el vigor i l'energia del seu model firal i d'un sector estratègic per a l'economia del país", va subratllar Bonet.

Bonet també va destacar la "magnífica plataforma d'internacionalització que Alimentaria ha demostrat ser per a milers d'empreses agroalimentàries que tenen en el saló la seva única via de promoció exterior". Així mateix, el president d'Alimentaria va agrair el suport i la presència dels Prínceps d'Astúries, que van inaugurar la 18a edició d'Alimentaria al costat de la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, entre altres autoritats.

Alimentària 2010 va complir amb escreix les seves expectatives, gràcies a un gran esforç de dos anys de preparació

Per J. Antonio Valls, director d'Alimentaria i director general adjunt d'Alimentaria Exhibitions, Alimentaria 2010 s'ha consolidat com "la gran oportunitat per al sector alimentari espanyol de fer contactes i negocis a través dels projectes internacionals, entre altres instruments que el saló ha posat a disposició dels expositors ". Més de 8.000 reunions van tenir lloc en aquestes trobades empresarials organitzats com a resultat de la col·laboració entre l'organització del saló, FIAB (Federació d'Indústries d'Alimentació i Begudes) i Icex. A ells es van sumar nombroses reunions bilaterals dutes a terme per ACC1Ó de la Generalitat de Catalunya i altres rellevants institucions del sector. A l'èxit d'aquestes reunions entre fabricants espanyols i distribuïdors internacionals contribuir sens dubte l'increment en un 30% del pressupost d'Alimentaria destinat a la promoció internacional, el que és "clarament beneficiós en temps de crisi i extremadament útil per construir el futur", conclou Valls.

Més de 4.000 firmes procedents de 75 països van omplir els vuit pavellons del recinte Gran Via de Fira de Barcelona
Més de 4.000 firmes procedents de 75 països van omplir els vuit pavellons del recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Més de 400 empreses participen en el programa impulsat per ACC1Ó

Més de 400 empreses van participar en el marc d'Alimentaria en el programa d'activitats dissenyat per ACC1Ó, l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu d'acostar-les a noves oportunitats de negoci en el món.

Una de les activitats estrella va ser la primera edició del 'Alimentaria 2010 Brokerage Event', celebrat el 23 i 24 de març, que va comptar amb 430 entrevistes entre més de 200 empreses, centres tecnològics i universitats de deu països europeus. Els contactes, promoguts des ACC1Ó-Enterprise Europe Network Catalonia, es van fer amb l'objectiu de trobar socis comercials i tecnològics europeus.

A més, els directors dels Centres de Promoció de Negocis (CPN) d'ACC1Ó van mantenir durant el 25 i 26 de març al voltant de 100 entrevistes amb empresaris per assessorar-los en els seus projectes d'introducció als mercats exteriors de Japó, Alemanya, Golf Pèrsic, Sud-àfrica , Àustria, Suïssa, Austràlia, Nova Zelanda, Canadà, Taiwan, Xina (Hong Kong), Regne Unit, Irlanda, França, els Emirats Àrabs i els Estats Units.

El sector on es van detectar més oportunitats de negoci va ser el gourmet, seguit pel del vi i el cava, els productes ecològics i biològics, els embotits halal, els ingredients, additius i preparats i la fruita dolça.

ACC1Ó intentar apropar les empreses a noves oportunitats de negoci en el món
ACC1Ó intentar apropar les empreses a noves oportunitats de negoci en el món.

La marca com a bandera

A més de la internacionalització, si alguna cosa va definir aquesta edició d'Alimentaria va ser l'èmfasi que es va fer sobre el rol de les marques com a instrument fonamental per a la projecció de les empreses alimentàries a l'exterior. La marca, apareix, doncs, com a bandera en la necessària i urgent internacionalització d'una agroindústria com l'espanyola amb una producció de primer nivell i qualitat reconeguda per tots.

Els valors i atributs de les marques i la percepció dels mateixos per part del consumidor protagonitzar el Fòrum Internacional de l'Alimentació amb un model que conjugar la teoria de l'estudi de Synovate 'Què espera avui el consumidor de les marques. El rol del fabricant com a gestor de marca ', amb la pràctica de casos reals d'èxit com els llançaments de Danacol (Danone), Nespresso (Nestlé), les pizzes individuals de Campofrío o les amanides i plats preparats d'Isabel-tots ells compilats per l'Institut Internacional San Telmo-i una taula rodona amb algunes de les principals marques alimentàries del país.

Per la seva banda, el Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, va desenvolupar diverses ponències sobre els principals aliments que la componen, així com la seva evolució i estat actual, encara que el més destacat va ser la reformulació de la tradicional piràmide nutricional.

Recalcar el valor de la marca va ser un dels reptes més importants d'Alimentaria 2010
Recalcar el valor de la marca va ser un dels reptes més importants d'Alimentaria 2010.

Aparador de tendències i novetats

Durant tota la setmana, Alimentària va presentar a Fira de Barcelona les últimes novetats de la indústria, des del vi sense alcohol al formatge de xocolata, passant pels escumosos amb or comestible, l'aigua amb oxigen o el caviar d'algues. També es van mostrar altres innovacions com cafès verds antioxidants, tapes amb algues, bombons de formatge cabrales, pernil per a sushi, nous asteques i una infinitat de nous productes que van debutar al saló. En aquesta línia, Innoval 2010 es va consolidar com l'observatori internacional de la R + D + i en Alimentària.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades