AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico - Planxes de plàstic

Primer heliport elevat d'Espanya realitzat en material compost

Fotografia de Primer heliport elevat d'Espanya realitzat en material compost
La problemàtica actual en la construcció d'heliports elevats en edificis ja existents o de nova planta consisteix en l'excessiva càrrega addicional que suposa per a l'estructura portante. Això obliga moltes vegades a afegir estructures addicionals a les pròpies de l'edifici, o bé a sobredimensionar àmpliament les estructures en el cas d'obres noves.

Aquest inconvenient es pot solucionar utilitzant un material lleuger, com el polièster reforçat amb fibra de vidre, de menor densitat que el formigó i l'alumini, i amb una major resistència a la corrosió i a un ampli grup d'agents químics. A més, la major resistència a càrregues d'impacte del polièster reforçat amb fibra de vidre permet una major seguretat durant l'aterratge de l'helicòpter.

D'aquesta manera es pot solucionar la construcció d'aquestes superfícies per a l'enlairament i aterratge d'helicòpters d'una forma senzilla, ja que aquestes estructures es poden construir en edificis que precisin un heliport elevat i, no obstant això, no disposin de cap altre espai a més de la seva coberta per a això.

En aquest sentit, Aimplas i les empreses Fibrotec, i Urjato han dissenyat i desenvolupat el primer heliport elevat en material compost d'Espanya.

El mercat potencial de la construcció d'heliports, davant la falta d'espai a les ciutats per situar-los, és ampli, podent anar destinats a hospitals, centres de negocis, centres d'investigació, serveis de transport regular de passatgers, hotels, serveis de seguretat ciutadana, i a ús privat.