Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Velux propone el ‘confort sostenible’ para afrontar las nuevas exigencias en la edificación
L'empresa va organitzar una conferència tècnica dirigida a arquitectes de la zona centre

Velux proposa el 'confort sostenible' per afrontar les noves exigències en l'edificació

Redacció Interempreses22/12/2008

22 desembre 2008

Velux va celebrar el passat 11 de desembre la conferència 'Confort sostenible: eficiència energètica, confort interior i energia solar' dirigida a arquitectes dels municipis de la zona centre d'Espanya, per aprofundir en els nous reptes que afronta l'arquitectura actual davant les noves mesures que planteja la UE per reduir el consum energètic i les emissions de CO 2 de tots els estats membres en un 20 per cent, de cara a 2020. Per a aquesta data, tots els països hauran de justificar que el 20 per cent del seu consum energètic prové de fonts d'energia renovables.

Els edificis són els més grans consumidors d'energia, representant el 40 per cent del consum energètic total de la UE. Europa desaprofita aproximadament el 20 per cent del consum energètic, una xifra que s'està incrementant. Els GEI (gasos d'efecte hivernacle), han augmentat un 48,5 per cent des de 1990, i es preveu que les emissions siguin un 58,64 per cent més altes entre 2008 i 2012.

Més de 80 arquitectes municipals es van donar cita per aprofundir en els nous reptes que afronta l'arquitectura actual i per a integrar les noves...
Més de 80 arquitectes municipals es van donar cita per aprofundir en els nous reptes que afronta l'arquitectura actual i per a integrar les noves exigències d'estalvi d'energia en els nostres edificis.

L'edifici concebut com un tot

És indubtable que les noves normatives relatives al balanç energètic dels edificis canviaran l'arquitectura del futur i les especificacions per als productes de construcció i els arquitectes espanyols es mostren interessats en conèixer noves solucions que permeten reduir el consum d'energia en els edificis augmentant el seu confort interior, el que Velux denomina 'confort sostenible', un objectiu que s'aconsegueix a través de "l'eficiència energètica, el confort interior i l'ús d'energies renovables".

Durant l'exposició es va fer especial èmfasi en la necessitat de maximitzar l'eficiència energètica i minimitzar les emissions de CO 2, objectiu que s'aconseguirà considerant l'edifici com un tot i no com una mera suma de components, incorporant l'eficiència energètica des del disseny inicial l'edifici i emprant components intel ligents capaços d'interactuar en funció de l'entorn.

Una estudiada col·locació de les finestres permet obtenir guanys solars tèrmiques i garantir una adequada ventilació, la qual cosa genera un estalvi energètic d'un 30%

El valor de les finestres en el confort sostenible

Pel que fa a l'ambient interior saludable o confort interior, els ponents de la conferència van insistir en la necessitat d'apostar pel desenvolupament d'una arquitectura imaginativa des de la perspectiva holística, en la qual l'elecció dels materials en funció de les condicions de l'entorn doni lloc a ambients interiors saludables i confortables. Dins dels múltiples elements que componen l'edifici, es va analitzar especialment el valor de les finestres com contribuïdors energètics. Un paràmetre molt important en aquest aspecte és la ubicació estratègica de les finestres en relació amb dues possibilitats: en primer lloc la seva situació respecte a l'orientació de l'edifici, de manera que permetin el màxim aprofitament dels beneficis de la llum natural i l'energia solar i en segon lloc l'optimització de la ventilació natural. Segons estudis corroborats per l'institut francès CSTB, una estudiada col·locació de les finestres permet obtenir guanys solars tèrmiques i garantir una adequada ventilació, la qual cosa genera un estalvi energètic del consum d'energia de l'habitatge d'aproximadament un 30 per cent.

Finalment, en relació a l'energia renovable, els ponents de Velux aposten per la integració de l'ús de l'energia renovable com a part essencial de l'edifici per garantir un futur amb menys dependència dels combustibles fòssils.

S'ha d'incorporar l'eficiència energètica des del disseny inicial de l'edifici i utilitzar components intel ligents capaços d'interactuar en funció...
S'ha d'incorporar l'eficiència energètica des del disseny inicial de l'edifici i utilitzar components intel ligents capaços d'interactuar en funció de l'entorn.
Gamma Velux per a l'eficiència energètica

Velux crea entorns habitables amb llum natural i aire fresc a través de la coberta. Presenta una àmplia gamma de finestres per coberta inclinada o plana. A més Velux ofereix una gran varietat d'elements de decoració com cortines d'enfosquiment, estors cortines prisades i gelosies venecianes i de protecció solar com persianes i tendals exteriors, productes per a control remot i equips solars tèrmics per a producció d'aigua calenta, amb captadors solars tèrmics integrats a la coberta.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis