Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Diseño con madera en el Festival Hay de Segovia 2012
La trobada comptarà amb una reproducció de l'Aqüeducte de Segòvia fabricada en fusta de tulipwood nord-americana

Disseny amb fusta en el Festival Hi ha de Segòvia 2012

Redacció Interempresas27/06/2012

27 de juny de 2012

Festival Hi ha, IE Universitat i la American Hardwood Export Council (Ahec) han presentat a la Sala Capitular del Campus de la IE Universitat a Segòvia les activitats entorn de l'arquitectura i el disseny de la propera edició del festival, la trobada internacional de literatura i idees que reunirà del 26 al 30 de setembre de 2012 a Segòvia a autors i artistes dels cinc continents.

L'American Hardwood Export Council -Ahec (l'associació americana per a la promoció de la fusta de frondoses nord-americanes) participarà en l'edició 2012 del Festival Hi ha de Segòvia el proper mes de setembre amb una reproducció de l'Aqüeducte de Segòvia fabricada en fusta de tulipwood nord-americana mitjançant el Sistema Lupo i amb l'exposició ‘Dissenyo amb fusta’ a la Casa dels Becs en la qual es podrà veure l'estructura porosa ‘L'Esponja’ i les maquetes dels projectes per a el ‘Parc del Vent’ dels alumnes de l'Escola d'Arquitectura de la IE Universitat de Segòvia.

D'esquerra a dreta: Martha Thorne, Miguel Larrañaga, Mª Sheila Cremaschi i David Venables
D'esquerra a dreta: Martha Thorne, Miguel Larrañaga, Mª Sheila Cremaschi i David Venables.

Aquests estudiants crearan, al costat de l'Aqüeducte, una rèplica de gairebé tres metres d'altura d'una secció del famós monument romà. El Sistema Lupo és una invenció de l'arquitecte Fermín González Blanc professor de la IE Universitat, que consisteix en la utilització combinada de peces de set formes diferents per crear qualsevol forma arquitectònica.

Les peces de fusta que constituiran les ‘pedres’ de la rèplica de l'Aqüeducte han estat fabricades a partir de taules encolades de fusta massissa de tulipwood nord-americana que, una vegada extretes deixen unes taules perforades o mòduls a manera de formatge gruyer que serviran per crear l'estructura batejada amb el nom de ‘L'Esponja’ que també es podrà contemplar en l'exposició ‘Dissenyo amb fusta’.

‘L'Esponja’ és una estructura lleugera en forma de galleda que serà construïda pels alumnes de IE Universitat utilitzant 90 mòduls perforats i sense emprar elements metàl·lics de fixació.

Cada anell de ‘L'Esponja’ reproduirà en planta les formes geomètriques de les marques dels picapedrers que encara a dia d'avui es poden observar llaurades en els blocs de pedra de l'Aqüeducte de Segòvia. Una vegada finalitzada la construcció, l'estructura podrà ser visitada per dins a través d'un recorregut laberíntico.

En el desmuntatge de la rèplica de l'Aqüeducte podran participar tots els segovianos que vulguin fer-ho formant una cadena humana des de la plaça de l'Aqüeducte fins a la Casa dels Becs on cada ‘pedra’ de fusta s'anirà col·locant en el seu buit corresponent de ‘L'Esponja’.

Arquitecte Fermín González Blanco, inventor del Sistema Lupo
Arquitecte Fermín González Blanco, inventor del Sistema Lupo.
En el desmuntatge de la rèplica de l'Aqüeducte podran participar tots els segovianos que vulguin fer-ho formant una cadena humana des de la plaça de l'Aqüeducte fins a la Casa dels Becs

Construir amb fusta

L'American Hardwood Export Council (Ahec) i l'Escola d'Arquitectura de Segòvia de la IE Universitat han treballat junts durant tot el curs acadèmic que ara acaba, perquè els alumnes del projecto fi de carrera, estudiants avui, futurs arquitectes demà, coneguessin en profunditat un material tan versàtil, bell i natural com és la fusta. Els alumnes van participar en tres tallers de treball en els quals se'ls van transmetre coneixements sobre la fusta com a matèria primera, les seves possibilitats per al disseny estructural i per al disseny d'interiors. També van visitar un centre de primera transformació de la fusta com és l'aserradero de l'Espinar a Segòvia i el centre d'investigació INIA a Madrid en el qual van aprendre sobre els assajos de resistència i durabilitat als quals se sotmet a les diferents espècies de fusta per caracteritzar-les.

Cada alumne ha aplicat els coneixements adquirits al seu projecte fi de carrera, consistent en una instal·lació en fusta per a un Parc del Vent. Les maquetes de tots els projectes, bellament elaborades en fusta de frondoses nord-americanes, s'exposaran a la Casa dels Becs durant el Festival Hi ha.

Algunes peces Lupo també s'utilitzaran perquè cada alumne dissenyi la base sobre la qual s'assentarà la seva maqueta en l'exposició.

Esquema de la rèplica de l'Aqüeducte de Segòvia que serà fabricada a partir de taules encolades de fusta massissa de tulipwood nord-americana...
Esquema de la rèplica de l'Aqüeducte de Segòvia que serà fabricada a partir de taules encolades de fusta massissa de tulipwood nord-americana.

Segons David Venables, director europeu d'AHEC, "tenim la responsabilitat d'equipar als dissenyadors i arquitectes del futur amb el coneixement i la confiança necessàries per dissenyar i construir amb fusta. El projecte dut a terme en aquest curs amb els estudiants d'arquitectura de la IE Universitat és una de les iniciatives apassionants en les quals AHEC està involucrada per estimular l'interès per la innovació en fusta”. “Gràcies al marc fantàstic de l'Hi ha Festival, els alumnes tindran l'oportunitat de mostrar el seu talent en públic i compartir amb la gent de Segòvia aquest aqüeducte de fusta”, va subratllar.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española del Comercio e Industria de la Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis