Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Costa del Sol acoge con éxito una nueva edición del BigMat Day
La cita d'aquest any va reunir a 120 proveïdors i a nombrosos associats, clients i convidats

La Costa del Sol acull amb èxit una nova edició del BigMat Day

David Muñoz10/05/2012

10 de maig de 2012

Els dies 25 i 26 d'abril, en un marc extraordinari com el qual proporciona el Port Esportiu de Benalmàdena (Màlaga), es va celebrar una nova edició del BigMat Day, considerada com “la fira de caràcter privat més important de l'àmbit de la construcció que se celebra al nostre país”. Sobre una superfície aproximada de 6.000 m2, BigMat, la tenda professional de la construcció implantada a Espanya des de l'any 1998, va aconseguir una vegada més, amb aquesta singular iniciativa, propiciar les relacions comercials cara a cara entre associats, proveïdors, clients i convidats.

Des de la seva constitució, el BigMat Day s'ha celebrat en paratges espanyols de gran bellesa que afavoreixen les relacions personals. En aquest sentit, el Port Esportiu de Benalmàdena, com un de les destinacions turístiques més importants de la Costa del Sol, reunia les condicions adequades per acollir l'edició 2012 d'aquesta ja tradicional cita.

El Port Esportiu de Benalmàdena oferia un marc incomparable per a la celebració del BigMat Day
El Port Esportiu de Benalmàdena oferia un marc incomparable per a la celebració del BigMat Day.

En roda de premsa, el president de BigMat, Lorenzo de la Vila, resumia les raons de triar Benalmàdena per a la celebració d'aquest BigMat Day: “Màlaga és, sens dubte, un dels llocs més bells de la nostra geografia, una terra en la qual nostres convidats es poden sentir a gust i gaudir d'aquests dos dies de fira. El Port de Benalmàdena ens proporciona la infraestructura adequada per a la celebració d'aquesta trobada i hem explicat en tot moment amb la col·laboració de les autoritats locals, la qual cosa ha facilitat l'organització. Evidentment Màlaga ha estat escollida també per la importància que té Andalusia dins de la signatura. La Regional Sud ha estat una de les zones que més ha crescut en nombre de socis en els últims anys i compte, per tant, amb una excel·lent projecció de negoci (59 punts de venda de BigMat estan en la Regional Sud, dels quals 16 estan a Màlaga)”.

En representació de l'ajuntament de Benalmàdena, el seu primer tinent d'alcalde, Francisco Sortit, va agrair les paraules de Lorenzo de la Vila així com la decisió de BigMat d'apostar per aquest municipi per celebrar l'esdeveniment.

Cort de cinta per a la inauguració del BigMat Day, a càrrec de Lorenzo de la Vila, president de BigMat, i de Fco...
Cort de cinta per a la inauguració del BigMat Day, a càrrec de Lorenzo de la Vila, president de BigMat, i de Fco. Sortit, primer tinent d'alcalde de Benalmàdena.

El BigMat Day és una de les convocatòries més demandes pel volum de negoci que es mou en només dos dies. Els convidats saben que, a més de gaudir durant aquests dies d'un espai privilegiat i de tot tipus d'atencions, la seva visita serà molt productiva. El BigMat Day combina la fórmula tradicional dels esdeveniments del sector, amb l'objectiu assegurat de realitzar comandes, tancar operacions, etc. Les presentacions i demostracions en directe dels productes més nous de signatures internacionals també és un altre dels plats forts.

El BigMat Day és una de les convocatòries més demandes pel volum de negoci que es mou en només dos dies

Saltar l'ona

Des que el projecte BigMat es va implantar a Espanya en 1998, ha aconseguit un sòlid posicionament i una indubtable aportació tecnològica i econòmica al sector i als almacenistas que pertanyen al Grup. Certament, i com a la gran majoria d'empreses d'aquest país, la irrupció de la crisi ha fet a BigMat ser més dinàmic que mai per adaptar-se a la nova situació. Com indicava Lorenzo de la Vila, “la crisi, aquest monotema que està pràcticament en el 70% de les converses dels espanyols, és com una ona geganta davant la qual et pots deixar arrossegar, amb el consegüent risc d'ofegar-te, enfront de la qual pots fugir cap a la platja o a la qual pots desafiar intentant saltar-la. BigMat ha apostat per aquesta última via, trobant la força necessària per escometre aquesta empresa en la unió de tots els seus socis”.

BigMat va organitzar una roda de premsa per als periodistes desplaçats des de diferents punts d'Espanya
BigMat va organitzar una roda de premsa per als periodistes desplaçats des de diferents punts d'Espanya.

Aquest “salt de l'ona” passa per l'engegada de noves iniciatives, les quals va resumir així el president de la companyia:

  • Creació d'una nova web, que posa una vegada més de relleu la voluntat de BigMat d'estar en constant renovació. En aquesta nova site la imaginació ha estat un factor clau.
  • Reorganització logística integral, amb l'objectiu de reduir l'estoc necessari.
  • Promocions especials en diferents tipus d'articles a través del que s'ha cridat “Quinzena de productes”.
  • Fomento de la gestió de compres conjuntes.
  • Creació d'un nou departament de marxandatge.
  • Major integració internacional amb la resta de filials de BigMat (present també a França, Bèlgica, Itàlia, República Txeca i Portugal).
  • Patrocini de l'equipo ciclista FDJ-BigMat.
  • Ampliació i reforç d'algunes línies específiques de producte, com les de jardineria, ferreteria o la de tancaments i finestres.
  • Potenciació del compromís ecològic de la companyia a través del 'Green Mat'.
Recorregut pels stands muntats per a aquesta edició del BigMat Day
Recorregut pels stands muntats per a aquesta edició del BigMat Day.

Gràcies a aquesta bateria d'iniciatives BigMat afronta el futur amb il·lusió, amb la voluntat de mantenir-se com un referent per als professionals de la construcció i amb la intenció de canviar l'etiqueta “joiosa” a la paraula crisi per la de “beneïda”. Així, ho reconeixia Lorenzo de la Vila parafrasejant a Albert Einstein: “La creativitat neix de l'angoixa, com el dia neix de la nit fosca. És en la crisi quan neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Qui supera a la crisi se supera a si mateix sense quedar superat (…). No pretenguem que les coses canviïn si seguim fent el mateix. La crisi és la millor benedicció que pot succeir-li a persones i països perquè la crisi porta progressos”.

Màlaga, capital de tendències en reformes i decoració

Coincidint amb la celebració del BigMat Day, la cadena de magatzems de construcció ha fet públic un estudi que recull les preferències dels andalusos a l'hora de reformar les seves cases. El clima, el Sol, la gastronomia, l'alegria de viure, etc. són moltes les característiques que fan d'Andalusia una de les regions amb més personalitat de la geografia espanyola. Aquestes singularitats també s'observen en el que a decoració i reformes es refereix. Per això el BigMat Day va mostrar, entre altres qüestions, quins són els gustos dels andalusos en reformes d'interiors i jardí.

En el que a rajoles ceràmiques es refereix, els andalusos mostren dos vessants estètics ben diferenciades. D'una banda prefereixen les rajoles amb motius de línies més clàssiques, però són molts també (normalment el públic més jove) els que s'atreveixen amb el més “cool”: taulells de gres porcelánico que imiten ciment o textures tèxtils. En la paleta cromàtica, ho tenen clar i prefereixen els tons neutres i beiges. El bany és l'espai on s'atreveixen amb colors més arriscats com a verds, blaus o taronges. En les grandàries, manen els formats rectangulars: 30x60, 60x60, encara que el tradicional 45x45 no passa de moda. En el mobiliari, els mòduls suspesos són els més desmandados, per l'aspecte lleuger que aporten a les composicions.

Hi ha una tendència molt marcada que té més que veure amb la funcionalitat que amb l'estètica. Els andalusos es decanten cada vegada més per aixeteries monocomandament amb economizador d'aigua (amb dos cicles d'obertura). Aquestes aixeteries estalvien litres d'aigua sense renunciar a l'estètica.

Coincidint amb la celebració del BigMat Day, la cadena ha fet públic un estudi que recull les preferències dels andalusos a l'hora de reformar les seves cases
El BigMat Day suposa una gran oportunitat per posar en contacte a proveïdors, clients i convidats
El BigMat Day suposa una gran oportunitat per posar en contacte a proveïdors, clients i convidats.

El jardí ha estat batejat com la cinquena estada de la llar. És en aquest àmbit de la casa on els andalusos no escatimen, i és que la climatologia mana. En els últims anys aquest espai de l'àmbit domèstic ha guanyat en importància; el sol andalús permet que siguin moltes les hores per gaudir del porxo o el jardí. La cadira d'exterior poc té ja que envejar a la del saló. Quant a materials, les resines, fustes exòtiques, fibres sintètiques que imiten a les naturals i l'acer inoxidable marquen la pauta. El jardí és també l'estada idònia pel relax; balancines, gronxadors, i la tumbona de tota la vida gaudeixen del seu millor moment.

En finestres, les oscil·lo batents i practicables li guanyen la partida a les corredisses tradicionals pel seu inferior grau d'estanqueïtat. Estèticament els andalusos opten per les perfilerías de PVC blanques, foliadas en color o imitant fustes. Aquest tipus de finestra té una excel·lent relació qualitat-preu, a més d'oferir elevats índexs d'aïllament. La tendència quant a vidres s'està dirigint als acristalamientos de càmera amb gas Argón i vidre baix emisivo, que redueixen la transmissió de calor (molt important tractant-se del Sud d'Espanya.).

En l'elecció de la porta els andalusos són més conservadors i encara que les tendències apunten cap a les portes enrasades sense tapajuntes, prefereixen les portes tradicionals però en format Block perquè la porta amb aquesta fórmula resulta econòmica, i sobretot de molt fàcil instal·lació. Molt demandades també són les portes corredisses ocultes, que no precisen espai per a l'obertura.

Als andalusos els agrada trepitjar amb força i enfront de paviments laminats que imiten fangs o gres, es queden amb els quals reprodueixen fusta amb absoluta fidelitat i sistema clic d'última generació. Aquests sistemes permeten que fins als més negats en qüestions de bricolatge o fusteria, puguin instal·lar-se ells mateixos el sòl que desitgen.

L'ambient mariner va ser una constant durant tota la celebració del BigMat Day
L'ambient mariner va ser una constant durant tota la celebració del BigMat Day.

Els assistents al BigMat Day van poder veure moltes d'aquestes tendències en els diferents stands muntats en el Port Esportiu de Benalmàdena, així com al complet programa de demostracions que es va organitzar per als dos dies de trobada.

L'edició d'aquest any va concloure amb una fira malaguenya, en la qual es van sortejar 16 regals entre aquells proveïdors, clients i socis que van realitzar operacions durant el BigMat Day.

“Per Imcoinsa, el BigMat Day suposa una gran oportunitat per introduir la nostra maquinària en el servei BigRent”. Egoitz Urreola, cap de Vendes de Zona en Imcoinsa

"Aquesta és la segona ocasió que acudim al BigMat Day. Ja vam estar l'any passat en la cita de Madrid i la valoració que realitzem d'aquesta trobada és molt positiva. Per Imcoinsa suposa, entre altres coses, una gran oportunitat per presentar detalladament les característiques diferenciadores dels nostres equips, fiabilitat i excel·lent rendiment, característiques especialment valorada en el servei de lloguer BigRent ofert per BigMat. Com a complement, per a aquesta segona cita de Benalmàdena, hem configurat una interessant oferta en compressors, oferint un finançament especial als clients que realitzin les seves comandes durant la fira”.

Imagen
“El BigMat Day ens proporciona una fira molt professional i un contacte directe amb el client”. Rosana Gallego, directora de Màrqueting de Knauf GmbH Sucursal a Espanya

“Portem treballant amb BigMat des de fa pocs mesos pel que aquesta és la nostra primera presència en el BigMat Day. Els nostres principals objectius en aquesta primera trobada passen per promocionar-nos com a nou proveïdor oficial i per mostrar la nostra varietat de plaques, que ofereixen elements clarament diferenciadors.

El BigMat Day ens proporciona una fira molt professional, amb un contacte directe amb el client. Aquí la gent que acudeix sap el que es va a trobar, per la qual cosa tots els contactes que fem són d'interès. Té unes dimensions perfectes i pots dedicar-los als assistents el temps que necessiten.

La idea és començar a treballar amb BigMat amb les nostres plaques para en els propers dos anys anar implementant la resta d'elements que componen el sistema de Knauf. Canviem el tradicional concepte del maó per un altre de tabiquería seca. Ajudem a crear façanes sostenibles energèticament”.

Imagen
“El BigMat Day ens ofereix una òptima plataforma perquè ens coneguin millor els socis de BigMat”. Alberto Lipperheide, channel manager d'Henkel Ibèrica

“Considerem que és una iniciativa interessant. Per Henkel aquesta és la nostra primera assistència al BigMat Day i, per la qual cosa estem apreciant, ofereix una òptima plataforma perquè ens coneguin millor els seus socis. Som proveïdors de BigMat des de fa menys d'un any per a tot tipus d'adhesius, silicones i impermeabilizantes i amb aquest contacte tan directe amb els clients podem presentar-los més en profunditat els avantatges de productes exclusius com a nostra silicona líquida (elasticitat, capacitat de farcit, garantia de 10 anys…). Es tracta d'un producte amb grans possibilitats en treballs de rehabilitació i reforma. En definitiva, el nostre objectiu és treballar amb el major nombre possible de socis BigMat i la veritat és que fins al moment la resposta està sent molt positiva”.

Imagen
“El Big Mat Day ens facilita arribar als 165 socis de Big Mat sense moure'ns del stand i en un contacte molt directe”. Jesús Ferro, responsable de Vendes Nacional d'Alttoglass

“Per a nosaltres és molt complicat arribar als 165 socis que conformen la xarxa Big Mat a Espanya, per la qual cosa el Big Mat Day ens facilita arribar a tots ells sense moure'ns del stand i en un contacte molt directe. Som l'únic proveïdor de mosaic vitri que ha acudit a Benalmàdena, per la qual cosa aquesta cita és una gran oportunitat perquè els assistents coneguin de primera mà els nostres productes, algunes novetats com la Sèrie Volcano (tacte de perles Majoricas), perquè vegin com ha evolucionat amb els anys la qualitat del mosaic (menys porositat), perquè comprovin com Alttoglass aposta per vidre 100% reciclat i perquè apreciïn que el mosaic no només es pot emprar per al recobriment de piscines (també s'empren en banys, cuines, dormitoris…). L'experiència ens diu que en aquesta trobada es fa negoci, per la qual cosa per incentivar les compres, durant aquests dos dies, hem creat una oferta especial consistent a doblegar la promoció vigent”.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis