Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El hundimiento del terreno motiva muchos de los siniestros de grúas y maquinaria de obras públicas

Dades del Grup RTS

L'enfonsament del terreny motiva molts dels sinistres de grues i maquinària d'obres públiques

Redacció Interempresas08/11/2011

8 de novembre de 2011

Un error en el càlcul del terreny o una defectuosa compactació del mateix pot portar a una caiguda de la grua en tenir lloc enfonsaments o deformacions en el sòl. Els danys en les grues poden aconseguir valors entre els 200.000 i els 2 milions d'euros. Són dades de el Grup RTS, empresa de peritatges i taxacions a Espanya i Llatinoamèrica que explica, des de fa més de 15 anys, amb un departament especialitzat en sinistres de grues autopropulsadas, de port i d'erugues, així com de maquinària pesada d'obra civil.
Grup RTS estudia el cost de les reparacions i les alternatives de substitució de components mitjançant tallers especialitzats...
Grup RTS estudia el cost de les reparacions i les alternatives de substitució de components mitjançant tallers especialitzats.

El departament de sinistres de grues autopropulsadas compta amb un equip de perits multidisciplinaris que, segons expliquen des de l'empresa, atén sinistres de maquinària amb especial atenció a l'anàlisi de la causa amb la finalitat d'evitar la repetició de dites sinistres, a més de determinar la responsabilitat civil per danys que aquests incidents o accidents puguin ocasionar a tercers.

Les seves intervencions es dirigeixen a estudiar el cost de les reparacions i aquelles alternatives, amb plenes garanties tècniques, de substitució de components mitjançant l'ús de tallers especialitzats i solvents, tant a Espanya com a l'estranger. En aquest sentit també s'ocupen del salvament o recuperació de restes gràcies al seu ampli coneixement del mitjà que els fa arribar, inclusivament en cas de sinistre total, a substituir la màquina per una altra de característiques i antiguitat similar amb plena acceptació de l'assegurat, disminuint, a través d'aquesta operació, el cost del sinistre.

Errors de càlcul

A Espanya, durant els últims anys, un alt percentatge dels sinistres de grues i maquinària d'Obra Pública es deu, segons Grup RTS, a un error de càlcul del terreny. En aquest sentit, quan s'estableixen els paràmetres sobre el lloc en què ha de situar-se la grua, en moltes ocasions no es té en compte el moviment o vibració del terreny que pot tenir lloc per les pròpies obres que s'estiguin realitzant o la quantitat de pes que suportarà la grua o maquinària.

Quan s'estableix el lloc en què ha de situar-se la grua...
Quan s'estableix el lloc en què ha de situar-se la grua, de vegades no es té en compte el moviment o vibració del terreny que pugui tenir lloc per les pròpies obres.

Encara que en qualsevol tipus de peritatge la presència immediata del perit és aconsellable, en el cas de les grues es fa del tot imprescindible amb l'objectiu d'analitzar amb la major objectivitat i garantia la causa que ha provocat el sinistre. El peritatge de sinistres en grues i maquinària d'obra pública es diferencia del peritatge en altres rams tècnics. Un punt destacable és el moment d'ajustar els danys, ja que en maquinaria els costos de reparació i/o substitució són diferents per a po de màquina i, en el cas de la construcció, on existeix una mplia varietat, pot afirmar-se que molts costos ja es troben tabulados i acceptats pel mercat, existint publicacions amb %estimes generalment admeses.

Danys per valor d'entre 200.000 i 2 milions d'euros

Segons Javier Ezcurra, president i director de la Divisió de Grues i Maquinària d'Obres Públiques del Grup RTS, “els danys en les grues poden aconseguir valors entre els 200.000 i els 2 milions d'euros. És, per tant, de crucial importància que el perit del sinistre en qüestió estigui qualificat i sigui especialista tant en el tipus de pòlisses d'aquest sector com que conegui les particularitats del propi sector”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis