Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ascer presenta los avances en sistemas de colocación en seco, fachadas ventiladas y pavimentos urbanos

Ascer presenta els avenços en sistemes de col·locació en sec, façanes ventilades i paviments urbans

18/01/2011

18 gener 2011

Ascer (Associació Espanyola de Fabricants de Rajoles i Paviments Ceràmics) va presentar als resultats de quatre innovadors projectes sectorials liderats per l'entitat executats pel Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), durant la celebració la jornada "Recobriments ceràmics, nous camps d'aplicació" el passat 13 d'enero.Los projectes es vinculen a les següents àrees d'aplicació de la ceràmica: de sistemes de col locació en sec, ús en fogons, façanes ventilades, i usos en paviments urbans.

Pel que fa als sistemes de col·locació en sec, l'associació explica que la instal lació i reposició de paviments ceràmics "ha plantejat tradicionalment elevats costos així com temps llargs d'execució a causa de les tasques típiques de col·locació, les quals inclouen la formulació i aplicació d'adhesius humits ". Així, el projecte ha abordat el disseny i desenvolupament de dos sistemes de col locació de material ceràmic en sec, un per a paviment i un altre per a revestiment, que podran ser utilitzats per les empreses del sector. Tots dos dissenys estan protegits amb patents que Ascer i ITC posen a disposició dels seus associats.

L'ús de la ceràmica en fogons ha estat molt comú tradicionalment en cuines, però s'ha vist desplaçat per l'aparició de nous materials. Per això, l'objectiu d'aquest projecte ha estat el determinar la viabilitat d'utilitzar la ceràmica com a material d'avantguarda per a la fabricació de taulells de cuines i banys. Els experts ha treballat en detectar solucions per als principals requeriments de disseny, analitzar els requisits aplicables (prestacions funcionals necessàries, requisits en reglamentacions, ergonomia, etc), així com estudiar la seva posada en el mercat, comercialització i difusió. El projecte inclou una sèrie d'estratègies de producció i comercialització dirigides a que les empreses ceràmiques puguin introduir el seu producte en el sector de les plaques.

Les façanes ventilades ceràmiques han experimentat un vertiginós creixement en els darrers anys. Un dels arguments comercials utilitzat ha estat la contribució mediambiental que reportava la seva utilització, tot i no existir estudis científics que donen suport mitjançant dades objectives aquests beneficis. Durant el 2008 i 2009, es va dur a terme un estudi per avalar que la façana ventilada ceràmica limita l'acumulació de la calor procedent de la radiació, i redueix la demanda energètica de refrigeració,. No obstant això, afirma Ascer, "no és possible estimar aquest estalvi energètic amb les eines informàtiques reconegudes, ja que no permeten integrar de forma correcta aquest sistema constructiu". Per aquest motiu s'està desenvolupant una segona fase del projecte amb l'objectiu de millorar aquestes eines per permetre evidenciar la contribució de la façana ventilada i utilitzar-les com a mitjà de promoció i desenvolupament del mercat de rehabilitació amb tancaments ceràmics.

L'objectiu d'aquest projecte sobre paviments ceràmics s'ha centrat en l'estudi de la viabilitat d'abordar amb garanties d'èxit el desenvolupament de sistemes constructius per a usos urbans basats en la utilització de materials ceràmics, i en trobar les vies de comercialització i promoció adequades per totes les solucions ceràmiques dirigides als espais públics. Així mateix s'han analitzat els factors que limiten la incorporació d'aquest tipus de solucions als entorns urbans, com ara la correcta instal lació de les peces.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis