Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tres de cada cuatro arquitectos ya tienen en cuenta el “nuevo clima” en el diseño de sus proyectos
D'acord amb l'estudi realitzat entre més de 300 arquitectes i enginyers

Tres de cada quatre arquitectes ja tenen en compte el "nou clima" en el disseny dels seus projectes

Fullflow Sistemes26/10/2010

26 octubre 2010

L'aïllament tèrmic, l'orientació de l'edifici, la integració d'energies renovables i la intensitat de les aigües pluvials són claus dels nous dissenys. Un 31% considera que el Codi Tècnic d'Edificació (CTE) no recull adequadament la problemàtica de la intensitat de les aigües pluvials.

Un 75% dels enginyers i arquitectes han tingut en compte de manera parcial o total el disseny "bioclimàtic" en els últims projectes realitzats. Així ho recull l'estudi 'Arquitectura i Nou Clima' elaborat per Fullflow Sistemes per una empresa independent entre més de 300 arquitectes i enginyers espanyols, que també confirma que un 86% dels professionals considera provada l'existència del canvi climàtic.

En aquest sentit, un 87% dels arquitectes i enginyers consultats assumeix majoritàriament que les noves construccions han de tenir present aquest "canvi". No obstant, per el 61% aquesta adaptació suposa un problema d'índole econòmic, mentre que per un 85% està unit a un canvi de mentalitat per part dels professionals.

Per això, el 78% considera el "disseny climàtic" com una opció de futur i un 22% com una realitat avui, encara que la majoria coincideix que "l'arquitectura bioclimàtica s'imposarà en els disseny futurs".

Impacte del disseny bioclimàtic en els nous projectes...
Impacte del disseny bioclimàtic en els nous projectes. Respostes a la pregunta: "En els seus projectes recents, va tenir vostè present el disseny bioclimàtic?".

L'aïllament tèrmic (86%), l'orientació de l'edifici (85%) i la integració d'energies renovables (68%) són els tres elements que més es tenen en compte a l'hora de dissenyar un nou projecte. Un 40% considera també la ventilació creuada, i un 20% l'adaptació a l'increment en la intensitat de les aigües pluvials.

"El sistema sifònica suposa un avenç tecnològic que permet adaptar-se a majors intensitats de pluja a un menor cost-en particular per a grans cobertes-i que va en línia amb els criteris ecològics i de sostenibilitat actuals", assegura el doctor en Enginyeria Hidràulica per la Universitat de Sheffiled, Martyn Bramhall.

Intensitat de les aigües pluvials

En relació a la planificació de sistemes per a l'increment de la intensitat d'aigües pluvials en les obres públiques, només un 5% dels enquestats admet que ho té en compte en els seus projectes, enfront del 32% que afirma que no té en consideració aquesta dada i al 63% que assegura que "a vegades".

Aquest punt està directament relacionat amb el Codi Tècnic d'Edificació (CTE). Per a tres de cada quatre arquitectes i enginyers consultats, el CTE no recull adequadament la problemàtica que suposa la intensitat de les aigües pluvials i, per aquest motiu, un 53% considera que aquest punt és una "assignatura pendent de les actuals edificacions".

En aquest sentit, Rafael Rojas, director general d'Fullflow Sistemes Espanya, advoca per "l'elecció responsable del paràmetre d'intensitat, considerant al CTE com un mínim no sempre suficient, en funció de zones i tipus d'edifici".

Sobre Fullflow Sistemes, SL

Fullflow Sistemes és una empresa líder en el mercat del drenatge sifònic amb més de 30.000 sistemes instal arreu del món i en gran varietat de mercats. Especialitzats en el drenatge d'aigües pluvials, el sistema es basa en la succió d'aigua a gran velocitat des de la coberta cap a la xarxa subterrània de drenatge. Entre els seus projectes més recents a Espanya, destaquen el complex esportiu de la Caja Mágica (Madrid), la T4 de l'Aeroport de Barajas o les Bodegues Protos a Peñafiel (Valladolid). En l'àmbit internacional, es troben la T5 de l'aeroport londinenc de Heathrow, l'estació de St Pancras, i la remodelació del fons Vauxhall l'estadi Oval de Londres.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis