Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Persianas inteligentes para generar sombra
Noves persianes que només deixen passar els raigs solars laterals, que transporten menys calor

Persianes intel ligents per a generar ombra

Redacció Interempreses25/05/2010
Les persianes transparents fetes a partir de plexiglàs protegeixen del sol i de la calor sense enfosquir l'ambient. Això redueix els costos energètics d'aire condicionat i il luminació. Per arribar a aquest interessant producte Prismaplex ha desenvolupat, en estreta col·laboració amb Evonik, un procés de producció en què es fabriquen estructures amb la màxima precisió.

Amb elevades temperatures en llocs de treball es torna difícil concentrar-se i és per això que s'intenta per diversos mitjans aconseguir ambients més frescos. Això queda de manifest, per exemple, en la forta demanda de sistemes d'aire condicionat. Segons estudis de la Unió Europea, la demanda de refrigeració es quadruplicarà per al 2020. Els habitatges i els ambients de treball s'escalfen molt ràpidament a causa especialment a la radiació solar que incideix sobre les façanes de vidre i amb finestres. Per evitar una calor excessiva, solen refrigerar els ambients amb l'aire fred del matí i més tard es tanquen les finestres i les persianes per a impedir l'entrada de calor. Al mateix temps, les persianes tancades impedeixen que el sol generi reflexos o brillantors sobre la pantalla de l'ordinador. Però això té també el seu costat negatiu: mentre fora brilla el sol i el bon temps, les vistes queden bloquejades i si es tanquen del tot les persianes, a l'interior ha d'encendre la llum. Així, s'originen costos d'electricitat addicionals.

El procés de producció permet fabricar estructures amb la màxima precisió
El procés de producció permet fabricar estructures amb la màxima precisió.

Sense raigs solars, però sense enfosquir l'ambient

Prismaplex ha desenvolupat en col·laboració amb Evonik una solució que protegeix de la llum solar directa i de la calor sense enfosquir per això els ambients: es tracta de les persianes fetes a partir del compost plexiglàs transparent. Mitjançant estructures lineals petites les persianes reflecteixen la llum solar directa a la superfície. "Només els raigs solars que incideixen lateralment entren en l'ambient. Aquests raigs, a diferència dels que incideixen de front, transporten menys calor, de manera que disminueix l'escalfament. A més, les persianes proporcionen una llum uniforme, de manera que el sol no provoca brillantors ", diu Peter Battenhausen, responsable de Desenvolupament de la línia de producte Acrylic Polymers de Evonik. Atès que les persianes de plexiglàs són transparents, permeten veure el cel blau i només deixen entrar la llum natural difusa. Per algunes activitats, la llum natural és indispensable, per exemple, quan es treballa amb colors. Els seus diferents matisos només poden percebre clarament amb llum natural.

Aquestes làmines són convenients també des d'un punt de vista econòmic: les persianes aconsegueixen una clara reducció en els costos de l'energia consumida en aire condicionat i il luminació. Mentre que un sistema d'aire condicionat convencional dispara els costos d'electricitat dia a dia, les làmines contraresten l'escalfament de l'ambient mitjançant la reflexió i disminueixen els costos de refrigeració. A més, ja no cal encendre la llum elèctrica perquè, fins i tot amb les persianes baixes, entra prou llum.

Les estructures prismàtiques de 90 graus de la superfície permeten que les tires transparents de plexiglàs produeixin una reflexió total. "Són elevacions i depressions menors a un mil·límetre, anomenades també microestructures òptiques", explica Battenhausen.

 Les estructures prismàtiques de 90 graus de la superfície permeten que les tires transparents de plexiglàs produeixin una reflexió total...

Les estructures prismàtiques de 90 graus de la superfície permeten que les tires transparents de plexiglàs produeixin una reflexió total.

Nou procés de fabricació per a la reproducció d'estructures

Prismaplex ha desenvolupat, en estreta col·laboració amb Evonik, un procés de producció en què es fabriquen estructures amb la màxima precisió. Per això, l'empresa necessita un compost d'emmotllament plexiglas especial i la corresponent tecnologia. Prismaplex empra aquí eines d'estampat especials que creen elevacions i depressions precises en la superfície. És important que durant el procés de producció les temperatures siguin les adequades. El tambor d'estampat s'escalfa en determinades seccions a més de 200 graus i, en el transcurs d'una mitja volta, l'hi refreda fins als 70 graus. L'elevada temperatura fa que el plexiglàs es funda de manera ràpida i senzilla i la baixa temperatura endureix després les estructures en la forma desitjada. Només així poden reproduir els prismes en forma uniforme i precisa.

No tots els compostos són adequats per a aquesta classe de processament. El material ha de ser de baixa viscositat i tenir propietats especials de fluïdesa. "Hem desenvolupat per aquest motiu un compost d'emmotllament que respon a aquestes exigències. Aporta una elevada transparència òptica i gran resistència a la intempèrie", diu Battenhausen. Les tires poden subministrar-se en qualsevol longitud: això és el nou. Succeeix que, fins ara, amb els mètodes existents, es podien produir amb una longitud limitada el que, a més, era molt més costós. Els productes estàndard d'aquest subministrador tenen un gruix d'entre dos i tres mil · límetres, l'amplada de les tires de PMMA arriba fins als 1.000 mm.

"Les persianes microestructurades simplement bloquegen els rajos solars directes i la calor sense enfosquir l'ambient, la qual cosa millora el clima de treball", diu Battenhausen. I ho fa en dos sentits: les temperatures ambient disminueixen i el treball amb llum natural és més agradable que amb il luminació elèctrica. En el llarg termini, amb costos energètics que segueixen augmentant, una protecció contra el sol tan efectiva es torna indispensable.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis