Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2010, día 4: El colofón final
SolidWorks World s'acomiada d'una edició en la qual les notícies ofertes són realment 'una bomba'

SolidWorks World 2010, dia 4: El colofó final

Joan Sánchez Sabé, des Anaheim, CA, EUA03/02/2010

3 febrer 2010

Han estat quatre dies intensos, dels de llevar d'hora i anar cap al llit més aviat tard. I no haver aturat entre una cosa i l'altra. Al final, vaig aconseguir comptar el nombre de cursos i tallers pràctics que aquí han tingut lloc: 231, amb 176 noms diferents. I un 'partner pavillion' en el qual han exposats els seus productes i serveis 110 empreses. La 'sessió general' del dia, com és costum, s'ha dedicat a les novetats que SolidWorks 2011 presentarà. Comiat i tancament, amb l'anunci que l'any que ve l'esdeveniment tindrà lloc a San Antonio, Texas. Si a Amèrica tot és gran, de manera que m'han dit, a Texas és encara més gran.

Per resumir en poques paraules el que va passar avui:

  • S'han donat una col lecció de premis a diferents membres de la xarxa de grups d'usuaris (SWUGN). Un reconeixement a aquells que es dediquen a facilitar la posada en comú del que més convingui als usuaris del programa.
  • S'ha fet una posada en escena una competició entre dos dissenyadors, un dels quals feia servir la versió 2010 de SolidWorks, i l'altre la 2011, per demostrar les virtuts de la nova. En essència: les coses més comuns són més ràpides, i s'ha afegit una àmplia col lecció de noves funcions. Entre tanta virgueria, m'he perdut, però un parell de coses han cridat la meva atenció: simplificar la forma de dissenyar i representar les soldadures, d'una banda, i un sistema de dissenyar canonades (o qualsevol cosa que se li sembli conceptualment) molt eficaç
  • S'ha repassat la llista de les deu característiques més demanades.
  • S'ha donat a conèixer la primera de les funcionalitats 'en el núvol' que estaran disponibles dins d'aquest any: la possibilitat de compartir dades (el que ells ja han acronimizado com PDS, per 'Product Data Sharing'). Per fer-ho, van a fer servir les capacitats desenvolupades per Dassault Systèmes Enovia, i més concretament amb la V6.
Una de les noves característiques de SolidWorks: treballar amb taules com si fossin fulls de càlcul Excel
Una de les noves característiques de SolidWorks: treballar amb taules com si fossin fulls de càlcul Excel.

Les característiques més demandades

SolidWorks, a través del seu web, manté una espècie de fòrum en el qual els usuaris del programa demanen noves funcionalitats. I no només això, els uns valoren les peticions dels altres, ia l'inrevés. I al final, apareix una llista, els deu membres més destacats són:

  1. SolidWorks hauria autodesinstalarse d'una forma neta
  2. Incrementar l'estabilitat
  3. Compatibilitat a nivell de fitxers entre versions
  4. Possibilitat d'incorporar equacions en l'entrada de dades
  5. Millor utilització dels processadors multinucli
  6. Permetre més tipus de característiques als conjunts
  7. Un mapa gràfic de referències
  8. Possibilitat de 'deixar penjats' els fills en lloc d'esborrar-
  9. Vistes explotades de les soldadures
  10. Simplificar els requisits que han de tenir les targetes gràfiques
    Les millores més demanades
    Les millores més demanades.

    SolidWorks sembla fer bastant cas de les sol licituds dels seus usuaris, entre altres motius perquè d'això depèn el seu nivell de satisfacció. No obstant això, el d '"incrementar l'estabilitat" tinc la sensació que és la característica demanada permanentment. Ha de ser per això que també ens han explicat que en la versió 2011 aquest és un dels aspectes més millorats. En un grafiquito sense llegenda, la fiabilitat de cada versió ens l'han pintat creixent cada vegada més.

    La integració entre SolidWorks i la resta de Dassault Systèmes va prenent forma

    Dos fets són clars: Bernard Charles, director executiu de Dassault Systèmes, ha estat aquí de dilluns a dimecres (és possible que diumenge també estigués). És la primera vegada, pel que sembla, que pren part en SolidWorks World, i quan ho ha fet, ho ha fet a fons. Ha pres part en les presentacions més rellevants, i en les rodes de premsa.

    D'altra banda, Jeff Ray i Bernard Charles han anunciat que tota la 'informàtica en el núvol' que SolidWorks posi a disposició dels seus usuaris estarà basada en la qual ja existeix en Enovia V6. Enovia és el programari específic de gestió de cicle de vida de producte (PLM), de forma colaborativa, del grup Dassault Systèmes. SolidWorks disposa de funcions de PLM. Enovia és una mena de germà gran.

    I hi ha també un tercer dada, no tan clar però llegible entre línies: les possibilitats d'accedir a dades de Catia (o Catí o Cati, segons qui ho digués) augmentaran. No s'ha parlat de dates o nivells d'integració, però tant Bernard com Jeff han indicat clarament que aquest era el camí a seguir. Malgrat això, Bernard Charles ha deixat clar que aquest no serà un procés de convergència entre els dos productes. Més aviat al contrari, la intenció de Dassault Systèmes és de diferenciar clarament i especialitzar (Catia incorporarà cada vegada més funcions per a dissenyar, emular o simular sistemes de control, cosa que ara s'està fent majoritàriament amb Matlab o LabView).

    En resum: la integració entre els diferents membres de la família Dassault és cada vegada més fort. I, pel que es dedueix, el catalitzador ha estat precisament el 'cloud computing'.

    Bernard Charles, director executiu de Dassault Systèmes, en la roda de premsa posterior a la presentació de l'últim dia de SolidWorks World 2010...
    Bernard Charles, director executiu de Dassault Systèmes, en la roda de premsa posterior a la presentació de l'últim dia de SolidWorks World 2010.

    Un canvi majúscul, però sense la intenció de forçar a ningú

    És evident que moure el programari de l'ordinador de l'usuari a 'núvol' implica deixar de vendre llicències de programari 'per usuari' a oferir el programari com a servei '(el que els saxons anomenen SaaS). Això té moltes més implicacions de les són aparents, de manera que s'albira un camí complicat.

    Des de la perspectiva dels distribuïdors, que són els que hauran de vendre 'aquesta altra cosa' i en resposta per part de Jeff Ray a una pregunta meva sobre aquesta qüestió "el principal avantatge per als distribuïdors és que hi haurà una barrera d'entrada molt més baixa ". És a dir, ara, quan una empresa vol adquirir un sistema de disseny 3D, a més de la inversió en el propi programari de CAD, es troba amb la necessitat afegida de comprar estacions de treball potents, servidors, discos 'grans' i (si l'empresa és raonable) sistemes de còpia de seguretat adequats. Amb un sistema basat en 'cloud computing', la inversió inicial és molt més moderada. S'obre la porta a un major nombre de potencials clients. Probablement, es tracti d'un canvi de model, en què el volum s'aconsegueix ampliant la base més que afegint alçada, i que, com és un servei, garanteixi ingressos de forma continuada.

    D'altra banda, Jeff Ray ens ha assegurat que "no anem a forçar als usuaris, de la mateixa manera que no ho hem fet fins ara". En principi, hi haurà tant la possibilitat d'usar SolidWorks en el núvol com usar-lo de la forma tradicional. No vull pensar el que això ha de suposar per a l'equip de producció (ells en diuen R & D): mantenir simultàniament un doble nombre de versions. El programari 'en el núvol' i el programari en un ordinador convencional no es fan de la mateixa manera. Però, en paraules d'Óscar Torres, director de SolidWorks Iberia, "a nosaltres ens va la marxa". Que és una manera de dir que a SolidWorks li agrada afrontar grans reptes.

    Jeff Ray, director executiu de DS SolidWorks, ens ha assegurat que la filosofia de SolidWorks sempre ha estat i serà la de donar opcions als usaris...
    Jeff Ray, director executiu de DS SolidWorks, ens ha assegurat que la filosofia de SolidWorks sempre ha estat i serà la de donar opcions als usaris, no la de forçar a res.

    Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

    Contrasenya

    Marcar todos

    Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

    Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

    He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

    Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

    REVISTAS

    VÍDEOS DESTACADOS

    • Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

      Colocación de formatos grandes de cerámica sobre lamina de desolidarización y perfiles de remate

    TOP PRODUCTS

    NEWSLETTERS

    • Newsletter Arquitectura y Construcción

      09/05/2024

    • Newsletter Arquitectura y Construcción

      07/05/2024

    Enllaços destacats

    Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPamplona (5 - 6 junio 2024)Casa Decor Decor 2024 (11 abril - 26 mayo)

    ÚLTIMAS NOTICIAS

    Empreses destacades

    OPINIÓN

    ENTIDADES COLABORADORAS

    OTRAS SECCIONES

    Serveis