Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Construmat 2009 aporta interesantes propuestas para abordar la situación del sector
L'organització xifra en unes 153.000 les visites que va rebre aquest any el saló

Construmat 2009 aporta interessants propostes per abordar la situació del sector

Redacció Interempreses28/04/2009

28 abril 2009

Construmat 2009, que tancava el passat 25 d'abril les seves portes, ha volgut erigir-se en plataforma de reflexió i propostes per a la revitalització del sector i la superació de la crisi. La visita de més de 153.000 professionals permet reafirmar la seva posició de saló de referència de la construcció i superar, a més, les previsions inicials, difícils de fer en un moment econòmic tan complex com l'actual.

El saló internacional de la construcció de Fira de Barcelona ha estat el gran aparador de les novetats tècniques, però més enllà d'aquesta important dimensió, el programa de jornades ha marcat les pautes a seguir pel sector, perfilant noves oportunitats de negoci.

Cal destacar els debats sobre la normativa sobre el soroll en aplicació del Codi Tècnic d'Edificació en una jornada en què va participar la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor-que així mateix va presidir la inauguració del certamen-i sobre les respostes de les diferents administracions públiques davant la crisi.

La rehabilitació s'ha manifestat com una alternativa real per al sector de la construcció, el mateix que el ple desenvolupament de la construcció sostenible i les iniciatives relacionades amb noves maneres d'entendre l'habitatge i els seus materials. És el cas del projecte Casa Barcelona, un dels grans atractius del saló, que, en la seva cinquena edició, ha presentat un habitatge modular, social, innovador i sostenible. Amb assistència del comissari europeu d'Energia Andris Piebalgs s'ha discutit sobre la necessitat d'estendre els certificats de normalització en els processos constructius a tots els països membres de la Unió.

Construmat 2009 ha tancat les portes superant un moment difícil pel que fa a la situació econòmica i amb un clar optimisme respecte a la propera...
Construmat 2009 ha tancat les portes superant un moment difícil pel que fa a la situació econòmica i amb un clar optimisme respecte a la propera edició.

Nous mercats

El president de Construmat, Josep Miarnau, destacava que "el saló ha demostrat que el sector disposa de suficient dinamisme i de les necessàries opcions per sortir de la crisi", expressant la seva satisfacció pels resultats de l'edició d'aquest any en un entorn tan complicat per al sector.
Construmat 2009 ha reunit 1.350 expositors de 31 països en els sis pavellons del recinte de Gran Via. L'organització de diverses missions inverses procedents d'Àfrica, Europa de l'Est i Amèrica Llatina ha donat al sector l'oportunitat d'explorar nous mercats.
Els premis Construmat, que han guardonat la reforma de la Gran Via i la plaça Europa i el pavelló d'Espanya a Expo Saragossa, el Concurs Nacional de Parquetistes i el Concurs Nacional i Internacional d 'Obra han completat l'oferta de Construmat.
També el sector de la construcció prefabricada va tenir el seu espai a Construmat. Empreses com Prefabricats Planas, Hormipresa, Hydrodiseño, Paver Prefabricados, preinca, Pujol, Roura Anglada, Systempref o Trumes, entre altres, van presentar les seves solucions constructives. Així mateix, també el gremi de prefabricats i derivats del ciment de Catalunya i Andeca, l'associació nacional de la indústria del prefabricat de formigó, van estar presentin a Construmat, organitzant diverses jornades formatiu-empresarials sobre l'EHE, la instrucció espanyola sobre formigó estructural.
Estand de Prefabricats Planas, realitzat amb una combinació de les diferents solucions i acabats que ofereix l'empresa
Estand de Prefabricats Planas, realitzat amb una combinació de les diferents solucions i acabats que ofereix l'empresa.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAPiscinaSpainRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis