Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Prado avanza en el sector logístico con dos proyectos catalanes
La companyia construeix dues noves naus per a ús logístic a Tarragona i Lleida

Prat avança en el sector logístic amb dos projectes catalans

Redacció Interempresas13/02/2009

13 febrer 2009

Prat ultima la construcció de dues noves naus per a usos logístics a Catalunya. La primera, de 10.000 metres quadrats, està situada a la CIM al Camp de Tarragona i la segona, de 7.000 metres quadrats en el nou polígon industrial de Vilagrassa, a Lleida. L'experiència de l'empresa al costat de la seva capacitat per aportar solucions tècniques adequades a cada necessitat fan que Prado sigui en aquest moment un referent en l'edificació de plataformes logístiques, amb un bon nombre de projectes realitzats i per realitzar.
La nau de Prat a la CIM al Camp de Tarragona, que s'ha aixecat en només 4 mesos, es troba en la fase final de rematada
La nau de Prat a la CIM al Camp de Tarragona, que s'ha aixecat en només 4 mesos, es troba en la fase final de rematada.

Ara més que mai el sector de la logística busca preus competitius, temps curts i processos optimitzats. Per això, al'hora de construir noves infraestructures, les empreses d'aquest sector van a proveïdors que, a més d'experiència, tinguin flexibilitat, agilitat i capacitat d'adaptació al ritme del mercat. És el cas de Prado, que compta amb un departament tècnic expert i capaç de treballar colze a colze amb les millors enginyeries i estudis d'arquitectura del país, adaptant-se a seus requeriments específics i aportant solucions constructives, tant en naus de perfil armat de secció variable, un terreny en què la companyia ja és la millor opció, com en perfil convencional comercial, oferint excel·lents resultats en els dos tipus de naus.

Dos bons exemples d'aquesta capacitat de Prado per optimitzar al màxim, tant en costos com en càlcul d'estructures, són dos dels últims projectes duts terme per la companyia a Catalunya, un a la CIM el Camp de Tarragona i un altre al polígon de Vilagrassa, a Lleida, realitzats en perfil armat i perfil normalitzat respectivament. Les dues obres s'han realitzat amb la constructora catalana Acsa, pertanyent al grup Sorigué, i en col·laboració amb dues conegudes enginyeries: la barcelonina Integral, en el cas de la nau de Tarragona i en el de Lleida, amb la consultoria Ibber, del grup Aurela, amb seu a Pontevedra.

Segons ha manifestat el delegat de Prado per a Catalunya: "En el sector de les plataformes logístiques Prado està fortament implantat. Com a exemples recents podem citar aquestes dues naus, ambdues a Catalunya, però hi ha altres obres en cartera i seguim negociant una important quantitat de metres quadrats per a usos logístics ".

Prat compta amb un departament tècnic que aporta solucions constructives, tant en naus de perfil armat de secció variable com en perfil convencional comercial

Nau de la CIM El Camp: flexibilitat i noves solucions

Aquest projecte, guanyat per concurs, s'ha dut a terme per Cimalsa, empresa pública de la Generalitat de Catalunya i encarregada de promoure i gestionar centrals i infraestructures per al transport de mercaderies i la logística. Aquests espais estan específicament dissenyats per a usos logístics per la qual cosa es troben dotats dels més avançats serveis i instal·lacions i estan estratègicament ubicats, amb accessos directes a grans vies de comunicacions. Un d'ells és la CIM (Central Integrada de Mercaderies) el Camp de Tarragona, que serà el segon centre logístic més gran de Catalunya, darrere de la Zal del Port de Barcelona, i on Prado ha construït una plataforma logística de distribució, consistent en una nau de 10.000 metres quadrats, en una parcel de 19.500, que estarà disponible per a mòduls d'entre 1.000 i 1.500 metres quadrats. La plataforma està especialment dissenyada per acollir empreses de transport ja que disposa de molls de càrrega i descàrrega a banda i banda de l'edificació. La nau, que s'ha aixecat en només 4 mesos, es troba en la fase final de rematada.

Es tracta d'una nau de perfil armat fabricada a Munguía amb el seu sistema tradicional de pòrtics armats en doble T de secció variable, on Prado va aportar tota la seva experiència, mostrant una perfecta integració entre els processos d'enginyeria, producció i muntatge.

Segons ha explicat el tècnic responsable del projecte: "L'esforç realitzat en aquest projecte va ser en dues direccions: d'una banda, ens adaptem totalment a les solucions constructives que l'enginyeria va incloure en el seu projecte i per un altre demostrar que hi ha una altra forma de resoldre petits detalls que fan més senzilla l'execució de la nau ".

Un exemple del primer són les traves en els laterals de la nau, ja que en aquesta ocasió va haver d'adoptar la solució del projecte i reforçar els pilars dels pòrtics principals tal com venia en el mateix, ja que el seu objectiu era minimitzar l'impacte visual. Quant al segon, en el projecte es proposava agafar el panell de tancament lateral amb un tub rectangular perimetral, i va haver de demostrar a l'enginyeria que amb una rematada de ràfec era suficient i molt més senzill de muntar.

La plataforma de Tarragona està especialment dissenyada per acollir empreses de transport ja que disposa de molls de càrrega i descàrrega a banda i...
La plataforma de Tarragona està especialment dissenyada per acollir empreses de transport ja que disposa de molls de càrrega i descàrrega a banda i banda de l'edificació.

Model LF per a la nau de Tarragona

Respecte a les característiques tècniques de la nau, aquesta és del model 'LF' de Prat a dues aigües sense pilars intermedis, amb vol de coberta per ambdós laterals, de 2,46 metres de vol. Té 50,58 metres d'amplada, una longitud de 197,9, una alçada al ràfec de 9 metres d'altura i una superfície total de coberta de 10.986 metres quadrats. La nau disposa també d'una entreplanta per a usos diversos, formada per pilars i bigues principals de manera que permeti formar un forjat d'obra civil per a una càrrega total de 500 quilos per metre quadrat formant quadrícules de 9,31 x 5,55 metres, amb una superfície aproximada en planta de 51 metres quadrats. Els tancaments, tant de coberta com laterals són els característics de Prado, de tipus panell prefabricat amb nucli de poliuretà els de coberta, i de tipus panell sandvitx els laterals, col locats a partir d'un mur d'obra civil de 3,15 metres. L'edificació inclou també els remats necessaris, així com 44 ventiladors estàtics, amb malla antiocells.

Els dos nous projectes a Catalunya són bons exemples de la capacitat de Prat per optimitzar al màxim, tant en costos com en càlcul d'estructures

Màxim estalvi de materials i mínim temps de muntatge

Després de la bona experiència anterior, Prado va demostrar que podia arribar encara més lluny en l'optimització d'un projecte proposat inicialment. En aquesta ocasió ho va fer a partir de perfil estructural d'acer laminat en calent, fabricat en la seva nova planta de Ponferrada (Lleó). Aquí l'empresa va aportar la seva experiència en càlculs estructurals, aconseguint optimitzar tant els components com la matèria primera utilitzada i abaratint substancialment l'oferta a la constructora. Gràcies a aquesta tasca, i després de llargues i complicades negociacions, l'empresa va aconseguir el projecte d'aquesta nau per a usos logístics, de 7.000 metres quadrats, que a més s'ha aixecat en un temps rècord de 2 mesos.

La nau s'ha construït per Sió Logística, una empresa lleidatana del sector de la logística de productes peribles, i està situada al terme municipal de Vilagrassa, a 35 quilòmetres del centre de Lleida, en una zona dedicada al desenvolupament d'activitats industrials, logístiques i terciàries.

L'encarregat d'aquest projecte a Prado Ponferrada ha explicat com es va dur a terme l'optimització dels perfils per reduir al mínim el pes de l'estructura: "En col·laboració amb l'enginyeria Ibber es recalcular totalment el projecte, obtenint una reducció de material de fins un 30 per cent respecte a l'inicial ".

D'altra banda, el disseny d'aquesta nau estava condicionat pel seu ús, ja que a l'albergar productes peribles tota ella havia de ser una gran cambra frigorífica, per la qual cosa va requerir d'algunes solucions singulars. Com el mateix tècnic va precisar: "La major complexitat en el disseny de l'estructura va venir donada per la necessària alineació dels pilars a cara interior, en lloc d'a cara exterior que és com normalment es fa, a causa de les necessitats de fred de la nau. Pel mateix, i per evitar que el fred arribés a afectar els fonaments, el sòl de la nau havia d'estar aixecat entre 500 i 600 mm pel que fa a la cota de solera "

A més d'això, els pilars són de 12 -15 metres d'altura, el que per al sistema de cargolat amb el qual va muntada tota la nau, requeria que les fonamentacions estiguessin fetes de forma milimètrica. Igualment mil·limètrica ha estat la coordinació de la fabricació per zones muntables, ordenant l'estructura de tal manera que a mesura que arribava a l'obra es pogués muntar immediatament, cosa que ha permès realitzar el tancament de les naus en només dos mesos de treball, que estarà definitivament acabat a mitjans de febrer.

Ell disseny de la nau per Sió Logística estava condicionat pel seu ús...
Ell disseny de la nau per Sió Logística estava condicionat pel seu ús, ja que l'albergar productes peribles tota ella havia de ser una gran cambra frigorífica, per la qual cosa va requerir d'algunes solucions singulars.

Característiques tècniques de la nau per Sió Logística

Pel que fa a les característiques tècniques d'aquesta nau, es tracta d'una estructura convencional a dues aigües. Té una amplada de 75,45 + 41,15 metres, una longitud de 114 metres i una alçada al ràfec de 14,25 i 7 metres, amb una superfície de coberta total de 7.192 metres quadrats. Consta de nau principal, zona de recepció i zona d'oficines i locals tècnics. Per als locals tècnics, que compten amb una entreplanta i la coberta, es van dissenyar unes bancades específiques per a la maquinària de fred que es va a instal lar. També per a la nau principal es van dissenyar unes bancades per suportar uns vaporitzadors que aniran col locats en el cordó inferior de les gelosies de coberta. Finalment, per poder respectar les dimensions i posició de les portes industrials de recepció de mercaderies mitjançant camions a la zona de moll de càrrega, es va dissenyar una biga carregador per rebre les gelosies de coberta. Pel que fa als tancaments, tant els de coberta com els laterals, així com els remats necessaris són els habituals de Prado per a aquest tipus de construccions.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMAPiscinaSpainAsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis