Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Santa Susanna acoge un nuevo edificio inteligente

Santa Susanna acull un nou edifici intel·ligent

21/03/2014

21 de març de 2014

La cadena hotelera vacacional Fegrus Hotels, els establiments de la qual de 3 i 4 estels se situen a les zones turístiques més importants d'Espanya, ha fet un pas més en la seva aposta pel confort i l'eficiència, implantant una solució de gestió intel·ligent a l'Hotel Mar Mediterrània de la població costanera de Santa Susanna (Costa del Maresme, Barcelona). L'establiment, amb categoria quatre estels superior, va anar completament remodelat durant l'any 2013 apostant fortament per les noves tecnologies de control d'instal·lacions amb l'objectiu d'oferir el més alt grau de confort als seus usuaris i aconseguir una destacada millora en matèria de manteniment, control i sostenibilitat mediambiental del propi edifici.

Hotel Mar Mediterrània de la població costanera de Santa Susanna
Hotel Mar Mediterrània de la població costanera de Santa Susanna.

La cadena hotelera Fergus Hotels demandava per a l'establiment Mar Mediterrània una remodelació total basada en una solució completament adaptada a les seves necessitats i capaç d'integrar el control de les diferents instal·lacions, optimitzant principalment el consum energètic i també el correcte manteniment de l'edifici. L'edifici consta de set plantes, 128 habitacions de luxe, spa, piscina exterior i espais comuns tals com dos menjadors o bar terrassa. Donades les seves característiques, la seva correcta gestió com a edifici intel·ligent havia de passar per implantar un sistema global de control de les instal·lacions de clima, il·luminació, etc.

Per a això, Habitat PROjects, empresa adherida a la xarxa EcoXpert de Schneider Electric, encarregada de desenvolupar i implementar la solució, va apostar per aplicar el control i gestió global de l'hotel mitjançant KNX, una tecnologia que permet controlar i supervisar totes les instal·lacions de l'edifici d'una forma dinàmica i molt funcional. L'ús de KNX destaca en aquest projecte pel control de les diferents instal·lacions en tot l'edifici i la possibilitat d'integrar ampliacions futures sense necessitat de fer esforços addicionals. Es controlen mitjançant KNX totes les funcions de l'edifici: des del control de la climatització, la il·luminació, els accessos, les alarmes, els consums i les avaries, fins a la creació d'escenes d'ambient, programacions horàries, funcions lògiques i seqüències d'actuacions, passant per la possibilitat de realitzar un control local o remot i la seva visualització mitjançant Tablet, Smartphone o ordinador.

Per dur a terme aquesta solució, s'han integrat gràcies al protocol KNX diferents elements sensors i actuadors. Entre ells destaquen els sensors de presència, de temperatura i de lluminositat, així com rellotges astronòmics i actuadors binaris per al control de llums, entre uns altres. A més, es pot monitorizar l'estat de filtres, la temperatura de sortida dels dipòsits acumuladors, nivell de dipòsits de sal o l'estat d'avaries de climatització o en sistemes de generació d'aigua calenta sanitària.

D'aquesta manera, la il·luminació, per exemple, es regula en funció de l'horari, la lluminositat, la funció que se li estigui donant a la sala o l'ocupació de la mateixa mitjançant sensors de presència. El mateix ocorre amb el control de la climatització, que s'estableix a partir de l'estat de les finestres, la temperatura exterior, l'ocupació de l'habitació o la consigna de confort establerta. Un altre exemple és el cas dels jardins, on el reg s'activa en relació a la meteorologia i els horaris. D'altra banda, la gestió intel·ligent de l'edifici inclou la possibilitat de monitorizar l'estat de tots els elements de l'immoble: des dels consums d'electricitat, aigua i gas a les diferents zones, fins al desgast de les diferents instal·lacions de l'hotel per zones, hores d'ús, etc. També es poden monitorizar i controlar tot tipus d'avaries i creuar les dades d'ocupació, temperatura, consums, etc. amb la finalitat de diagnosticar les causes de consums excessius i garantir una millora constant de l'eficiència energètica.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis