Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ifema concentrará en Madrid 2,8 millones de visitantes en 2014
75 fires, 8 grans congressos i 500 esdeveniments marcaran l'agitada agenda d'Ifema 2014

Ifema concentrarà a Madrid 2,8 milions de visitants en 2014

Ruth Roig Rocher15/01/2014

El passat 10 de gener, Ifema va celebrar una roda de premsa en les seves instal·lacions per desvetllar als mitjans de comunicació que al llarg del recentment estrenat any, la Institució Firal de Madrid convocarà 75 fires i congressos internacionals, més de 500 esdeveniments de diferents naturalesa, que generaran un impacte econòmic en la Comunitat de Madrid de 2.000 milions d'euros. En l'àmbit congressual, 2014 es veurà reforçat amb la celebració de vuit grans congressos internacionals, que mobilitzaran a més de 50.000 professionals i generaran una ocupació superior a les 150.000 places hoteleres per a la ciutat. Ifema destinarà una partida de més de 3 milions d'euros per afavorir el comerç exterior de les empreses expositores.

D'esquerra a dreta...

D'esquerra a dreta: Fermín Lucas, director general d'Ifema; Luis Eduardo Cortés, president executiu d'Ifema, i Raúl Díez, director de Comunicació i Màrqueting.

Ifema inagura el seu calendari d'activitat de 2014 amb la convocatòria d'una de les primeres fires mundials de la indústria turística, Fitur, a la qual seguiran al llarg de l'any un total de 74 fires i congressos, a més de més de 500 esdeveniments empresarials, que congregaran a Madrid a més de 32.000 empreses de molt diversos sectors econòmics i a 2,8 milions de visitants. Aquest programa d'activitat representarà un punt d'inflexió en la dinàmica firal de Madrid, estimant un creixement d'entre un 10 i un 15 per cent en els diferents paràmetres, com a empreses participants o metres quadrats ocupats i que serà més acusat en el nombre de visitants fins a superar en un 20% la xifra d'assistents de 2013.

Aquest salt d'activitat vindrà a reforçar l'impacte econòmic que el turisme de negocis generat en Ifema aporta a Madrid, la quantificació dels quals aconseguirà entorn dels 2 mil milions d'euros. En aquest sentit, és important assenyalar que un any més Ifema es consolida com la institució que compta amb més fires catalogades amb rang internacional per la Secretaria d'Estat de Comerç Exterior, un total de 31, la qual cosa representa més del 35% del total de les quals se celebren a Espanya, gairebé 10 punts per davant de la següent, Barcelona.

Així mateix, en aquest context, és rellevant assenyalar que en aquest objectiu d'internacionalització de l'activitat d'Ifema i amb l'objecte d'afavorir l'important impuls de l'exportació de les empreses espanyoles, Ifema destinarà en 2014 una partida superior als 3 milions d'euros per a campanyes de compradors estrangers i promoció exterior. A aquesta mesura se suma l'esforç que realitza l'entitat per facilitar la presència de les empreses en les fires, a través de la millora econòmica en les condicions de participació, que s'han vist al llarg dels últims quatre anys, afavorides per ajustos en preus i tarifes de serveis de fins a un 20%. Això ha estat possible gràcies a l'alta capacitat financera amb què explica Ifema, entitat amb "zero deute i un balanç molt sanejat, si bé és l'única entitat firal que no rep subvencions ni fons públics d'Espanya", assenyalen des d'Ifema.

Els tres ponents durant l'exposició de Luís Eduardo Cortés

Els tres ponents durant l'exposició de Luís Eduardo Cortés.

La roda de premsa celebrada en les instal·lacions d'Ifema va ser a càrrec de Fermín Lucas, director general d'Ifema; Luis Eduardo Cortés, president executiu d'Ifema; i Raúl Díez, director de Comunicació i Màrqueting.

Luís Eduardo Cortés va ser el primer a intervenir deixant clara la seva intenció primordial: “Anem a donar més importància als congressos perquè porten presència de gent molt qualificada amb un poder adquisitiu mitjà-alt, la qual cosa repercuteix positivament en l'economia espanyola al mateix temps que venem imatge a nivell internacional”. D'igual manera va deixar clar que “a Ifema no li afecta la no arribada d'Eurovegas a Madrid”. Aquesta any el sector de la medicina serà el protagonista en gairebé el 80% dels congressos convocats en Ifema.

Per la seva banda, Fermín Lucas va exposar que “els Congressos d'Internacionalització del Tràfic Aeri, Hipertensió, Duanes, Gestió i Cura de Ferits, Psiquiatria, Oncologia, etc. seran els més importants i aportaran a Madrid prop de 50.000 persones”. No dubto a afirmar que “l'activitat firal i congressual dinamitzen Madrid”.

I Raúl Deu declarava: “En 2013 vam tenir 500 activitats i aquest any 2014 es preveen 574, per la qual cosa la crescuda és considerable”, desvetllant a més que “el Saló de l'Automòbil és la fira que més visitants atreu”.

Ifema consolida el seu prestigi internacional en el sector congressual

L'exercici 2014 cobrarà especial rellevància també en l'activitat de Congressos i Convencions d'Ifema, el creixent pes de les quals internacional li ha portat a contribuir decididament en el posicionament de Madrid en quart lloc del rànquing mundial Icca de ciutats congressuals. En total se celebraran en les instal·lacions de Fires de Madrid vuit grans congressos mundials i europeus, cinc d'ells de l'àmbit científic metge, que unit a altres dos importants congressos nacionals d'aquest sector, situen a Ifema com una de les entitats capdavanteres a nivell mundial en esdeveniments d'especialitat mèdica.

Les dades que van donar van ser positius alhora que esperançadors

Les dades que van donar van ser positius alhora que esperançadors.

La convocatòria d'aquests congressos atraurà a Madrid al voltant de 50.000 professionals de tot el món (un 85% estrangers) el que en termes d'ocupació hotelera de la ciutat representarà una mesura de 150.000 places.

Les cites previstes pel 2014 seran: ATM World Conference, Congrés Mundial de Tràfic Aeri, que se celebrarà al març; AEO, Congrés Mundial de Duanes, a l'abril; EWMA, 24th Congrés de l'Associació Europea per a la Gestió i la Cura de Ferides, al maig; EAS, Congrés de la Societat Europea d'Artereoesclerosis, al juny; ESMO, Congrés de la Societat Europea de la Medicina Oncològica, al setembre; HUPO, Congrés de l'Organització del Preoteoma Humà, a l'octubre; Ibstt no Dig, Conferència Internacional de Promoció de la Tecnologia sense Rases, a l'octubre, i els nacionals: Seh-Lehla, Congrés de la Societat Espanyola d'Hipertensió i Lliga contra la Hipertensió, al març i Secpal, Congrés de la Societat Espanyola de Ciutadans Pal·liatius, prevista per al mes de novembre.

La creixent capacitat d'Ifema per a la gestió d'infraestructures i serveis de grans congressos, li ha portat a confirmar a partir del 2015 l'atracció a Madrid d'altres 10 congressos internacionals, pels quals ha estat triada seu, que mobilitzarà l'arribada a Madrid de més de 65.000 visitants professionals. Congressos alguns d'ells de nova incorporació, que es vénen a sumar a grans cites mundials que han triat a Ifema en l'exercici anterior enfront d'altres grans competidors, com per exemple el Cphi Worldwide, de la indústria farmacèutica i els tecnològics, SAP Teched i Microsoft Teched Europe, entre uns altres d'especial envergadura.

Nova aposta per al Saló de l'Automòbil de Madrid

En 2014 Ifema llançarà el seu nou projecte per al Saló de l'Automòbil de Madrid. Serà una ferma aposta per un sector d'especial pes en la cartera de fires d'Ifema i en un moment clau en el qual Madrid s'està reforçant com a mercat objectiu d'aquesta indústria, tal com ho ha demostrat la doble convocatòria del Saló del Vehicle d'Ocasió, que en 2013 ha celebrat la seva edició de tardor, amb excel·lents resultats de vendes, o la incorporació al calendari d'Ifema d'un saló, Fòrum Professional de Flotes de Madrid, que ha vingut a tancar el cercle de sectors representats en l'oferta d'automoció d'Ifema.

En finalitzar la roda de premsa es va passar al torn de preguntes,

En finalitzar la roda de premsa es va passar al torn de preguntes,.

Així del 22 de maig a l'1 de juny, tindrà lloc el Saló de l'Automòbil de Madrid, que es llança amb un nou segell, eminentment comercial i orientat a servir de palanca de dinamització de les vendes, la qual cosa ve a coincidir amb els objectius del sector que està venint a reactivar el mercat de vehicles nous en els últims mesos.

Aquesta oferta del sector d'automoció es complementa en els anys imparells amb el Saló Internacional d'Equips i Components d'Automoció, Motortec Automechanika, que té un acord de col·laboració amb la principal fira mundial del sector organitzada per Messe Frankfurt, així com per FIAA, Fira Internacional de l'Autobús i de l'Autocar, un dels principals salons mundials del sector, i Trafic, Saló Internacional de la Seguretat Víal i Equipament per a Carreteres.

Concentració dels sectors béns de consum, construcció, educació i medi ambient

L'exercici 2014 estarà marcat també per la consolidació de l'estratègia de concentració firal d'Ifema, iniciada en 2013 amb la unificació de diferents sectors convergents en grans convocatòries. Aquesta tendència va ser iniciada amb els sectors de Moda, Calçat i Complements, amb el llançament de la marca Momad Metròpolis, una gran convocatòria, que ha vingut a evolucionar el concepte firal molt bolcat en l'objectiu de captació de compradors internacionals, en la rendibilitat de la seva assistència, en la sinergia de sectors i interessos professionals i en l'adaptació a les tendències globalitzadores del mercat.

Els conferenciants van posar al costat de la imatge d'Ifema

Els conferenciants van posar al costat de la imatge d'Ifema.

En 2014, aquesta tendència fa un pas més buscant la coincidència de Momad Metròpolis, que es desenvoluparà del 14 al 16 de febrer, amb la passarel·la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, del 14 al 18 de febrer, la qual cosa permetrà reunir per uns dies en escenaris molt propers als principals agents del sector de la moda del nostre país, industrials i dissenyadors i al mateix temps, ampliar l'oferta al comprador professional. Una estratègia que al setembre de 2014 es completarà de forma permanent amb la convergència de Momad Metropolis, el més complet aparador comercial de Tèxtil, Calçat i Complements de la Península Ibèrica, amb Giftrends Madrid, Setmana Internacional del Regal, Decoració, Joieria i Bijuteria, on estan representats els sectors de moda, complements, bijuteria, joieria i decoració en general. Això permetrà oferir al comprador professional nacional i internacional la major convocatòria de moda i béns de consum i la major panoràmica a Espanya de les tendències del moment.

En el mes de febrer, també el sector educatiu es reagrupa en la Setmana de l'Educació, convertint-se en la convocatòria major del sector nacional del sector: Aula i l'Àrea Especial de Formació Professional, el Saló de l'Educació de tercer cicle, Fòrum de Postgrau i el Sector de Recursos per a l'Educació d'Interdidac, així com el Congrés Internacional de Màrqueting Educatiu: Eduketing.

També el sector de la construcció i la rehabilitació han experimientado aquesta mateixa concentració, conjuminant les convocatòries de SCS (Saló Internacional de Solucions per a la Construcció Sostenible) i Veteco (Saló Internacional de la Finestra i Tancament Acristalado) sota un mateix paraigua orientat cap a l'eficiència, denominat Setmana Internacional de la Construcció i Rehabilitació Eficient (7-10 de maig) que coincidirà amb la Fira Internacional de l'Energia i Medi ambient, Genera (6-8 de maig), per oferir al professional una visió global i una oferta unificada que ajudi a generar negoci.

En la mateixa línia, en el mes de juny, es presenta com a novetat una altra concentració de fires, en aquesta ocasió sota el denominador Fòrum de Solucions Mediambientals Sostenible, que de l'11 al 13 de juny aglutinarà les Fires Tecma, Fira Internacional de l'Urbanisme i Medi ambient, SRR, Fira de la Recuperació i el Reciclat i Esclean, una nova fira dedicada al professional de la neteja i higiene.

Es consolida la internacionalització amb nous projectes i mercats

Si en 2013 u de les fites importants d'Ifema va ser la internacionalització d'algunes de les seves fires més emblemàtiques amb la seva immersió en mercats com Xina i Xile, en 2014 aquest objectiu s'ha fet més ambiciós evolucionant cap a nous sectors, nous desenvolupaments de fires i nous mercats. A això se suma el fet que aquest any Ifema es consolida com un referent internacional en l'àmbit del coneixement firal, posicionant-se com a consultor dels principals països en desenvolupament.

Així, durant aquest exercici, la internacionalització d'Ifema es veu reforçada amb la celebració de la segona edició de dues fires emblemàtiques, Matelec Xina, a Xangai, (25-27 març) i Sicur Llatinoamèrica, a Santiago de Xile (15-17 octubre) i amb el projecte global de Matelec Worldwide, que en 2015 s'estendrà a Àsia, Europa i Llatinoamèrica.

A més al llarg de l'any, se sumeixi en la seva aposta exterior, el desenvolupament de tres nous projectes firals en col·laboració amb operadors locals, un a França, vinculat al sector immobiliari; un altre a Xile, al món de la franquícia, i un tercer a Itàlia, relacionat amb el sector d'automoció, en concret al mercat d'ocasió, en els quals Ifema aportarà la seva 'know-how' i els models de fires de provat èxit que busquen la seva internacionalització.

A això s'afegeix el treball que s'està duent a terme per a l'obertura de la seva activitat a un altre país de Llatinoamèrica, Perú, on està en projecte l'organització de fires de marca Ifema i de sectors clau amb potencial de desenvolupament en mercat llatí, a més de la col·laboració amb el Centre Nacional d'Exposicions d'Abu Dhabi, Adnec, un dels primers operadors firals d'Emirats Àrabs, per al desenvolupament conjunt de futurs projectes firals.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA
Matelec - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis