Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La PMcM denuncia los planes de pago a proveedores

La PMcM denuncia els plans de pagament a proveïdors

23/12/2013

23 de desembre de 2013

La Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) afirma que els plans de pagament a proveïdors engegats pel Govern, encara que han estat molt útils per reduir la morositat que afecta a pimes i autònoms, no són suficients per millorar les formes de pagament dels fabricants ni dels contractistes. Així ho ha assegurat el seu president, Antoni Cañete, que explica que “moltes subcontractes (els proveïdors dels proveïdors) encara avui dia continuen a l'espera de cobrar per part d'aquells que sí han rebut els diners de les Administracions (fabricadores i contractistes) a través d'aquests plans de pagament a proveïdors”.

En aquest sentit, Cañete lamenta que “no tots s'hagin vist beneficiats d'uns plans que són de tots i tots paguen”. Per la PMcM, el problema és que “no s'ha arbitrat cap mecanisme pel qual aquestes empreses, una vegada que van cobrar del pla de pagament a proveïdors, tinguessin l'obligació de pagar al seu torn als subcontractistes, perquè els diners fluís fins a l'última baula de la cadena productiva i que així l'efectivitat d'aquestes mesures tinguessin un efecte de cascada real i definitiu”. Com a solució a aquest problema, la PMcM proposa crear a Espanya un règim sancionador que multi a les empreses que no paguen en terminis als seus proveïdors, i per aconseguir-ho està buscant un gran consens polític-empresarial. Per això, ha instat a totes les organitzacions empresarials sense excepció al fet que se sumeixen a la seva reivindicació de crear un règim sancionador.

En la seva opinió, “és imprescindible que totes les organitzacions que representen al teixit empresarial del nostre país es comprometin amb fets reals a contribuir a eradicar la morositat d'una vegada per sempre”. En aquest sentit, són ja molts els suports que ha aconseguit la proposta de la PMcM de crear un règim sancionador, entre uns altres els de les múltiples entitats que estan associades a l'entitat, i també els de els grups parlamentaris ja es van comprometre durant l'II Cim de Morositat organitzada per la PMcM a realitzar entre gener i febrer de 2014 una proposta de llei per iniciar el tràmit parlamentari del règim sancionador.

L'objectiu del règim sancionador resideix, per a Cañete, a “dissuadir a aquelles empreses que, malgrat les legislacions espanyola i europea, segueixin retardant els seus pagaments; volem crear un sistema similar al que existeix en el comerç minorista, en el qual si no es paga en terminis legals un pot ser denunciat i sancionat”. Les empreses que cotitzen en el selectiu grup de l'IBEX 35 van reduir en 2012 en un 13% el seu termini mitjà de pagament a proveïdors pel que fa a l'any anterior, però el període mitjà va aconseguir els 178 dies, més del doble del màxim fixat per la llei per a aquest any (75 dies). Des de la PMcM, “proposem que es normalitzin els pagaments entre companyies amb multes ejemplarizantes de fins a 900.000 euros, a través d'un règim sancionador que s'apliqui de manera progressiva per assegurar el seu total compliment de la manera més eficaç”, explica Cañete. A més, davant el possible abús en l'IVA de caixa, la PMcM proposa que el Govern inverteixi el subjecte passiu perquè el proveïdor (en la seva majoria pimes) quedi exonerat de la bestreta de l'impost i es posi de manifest quins clients (molts són grans empreses) no paguen les seves factures a temps.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis